Anmeldelser Annonce Hvidvin Spiritus Vin Vinanmeldelser

6 lækre hvidvine fra Husted Vin til de varme dage!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Hvidvin er for mig noget, jeg har brug en del år på at forstå. Da jeg begyndte at drikke hvidvin, var min tommelfingerregel altid, at jeg brugte 100-150 kr. på en flaske rødvin og omkring 60 kr. på en flaske hvidvin. Det betød at jeg hurtig fik en forestilling om, at rødvin var bedre end hvidvin. Nu er jeg kommer lidt videre, og ved meget mere. Derfor har jeg også den seneste periode brugt ret meget tid på netop hvidvin, og fundet 6 lækre flasker fra Husted Vin, som du med garanti ikke bliver skuffet over. I denne test finder du spansk, italiensk og fransk og nogle af dem er endda på tilbud – god fornøjelse!

How much is the fish? Casa Rojo, La Marimorena 2018

Casa Rojo er én producent som dominerer denne test – indrømmet! Årsagen er simpel, min kæreste er halv spanier og elsker hendes andet hjemlands hvide druer. Navnlig Albarino er hun helt tosset med. Casa Rojo laver hvidvin af høj kvalitet, og med et meget kreativt look. Indholdet er naturligvis det vigtigste, så lad os kigge på det. Denne vin har både syre og fedme, det er netop det, som jeg elsker ved den. Den har en skøn næse med tropisk frugt – ananas, mango men også citrus og pære. Uden syren, som holder det hele smukt på plads, havde det været for voldsomt – i stedet er den en flaske, som gæster med garanti vil spørge efter igen og igen!

6 lækre hvidvine fra Husted Vin til de varme dage!
Casa Rojo, La Marimorena 2018…
6 lækre hvidvine fra Husted Vin til de varme dage!

Pris 155 kr. pr. stk.

“De pisgule marker” – Casa Rojo, The Orange Republic 2017

Jeg elsker denne vin – det er total “rock n roll” vin, som ellers normalt er Charles Smith, der er mestrer! Tjek lige etiketten – den er fandme fedt. Du undrer dig nok over “de pisgule marker” – og ja beklager meget udtrykket, men det er sådan, at appelsinen i øjet formegentlig skyldes, at der omkring Ourense-provinsen hvor vinen dyrkes er fyldt med gule marker. Det må være funfact til denne vin. Det er muligvis husets bedste vin, som er lavet på Godello druen, og der er virkelig power på! Der er skruet op for volumen og fyldigheden. Vinen har fået 6 måneder på skallerne hvilket er lidt utraditionel, men det giver en intens næse med masse af sødmefulde frugter – det er voksenslik med “rock n roll-attitude”. Den sidste “Monopol” for at ramme 6 gives for netop attituden!

6 lækre hvidvine fra Husted Vin til de varme dage!
Spansk dristig Rock N Roll vin…
6 lækre hvidvine fra Husted Vin til de varme dage!

Pris 195 kr. pr. stk.

“Den sødmefulde østriger” – Edelbauer, Grüner Veltliner

Nu kommer vi til noget helt andet! Denne vin kommer fra Christoph Edelbauer som er meget passioneret. Han sidder manuelt og ruller alle etiketter på, det betyder også, at det er relativt begrænset hvor mange flasker der udkommer om året. Imodsætning til fx “The Orange Republic” – kommer her en mere stram, elegant østrigsk kvinde, som dufter af lime, æble, hø og peber og har masse af sødme i munden. Sagen er nemlig den, at druerne høstes lidt senere, så sukkerindholdet er højere end normalt. Resultatet er denne skønne økologiske vin, som er et fantastisk eksempel på, at Østrig er et fantastisk vinland!

6 lækre hvidvine fra Husted Vin til de varme dage!
Den sødmefulde østriger…
6 lækre hvidvine fra Husted Vin til de varme dage!

Pris 179 kr. pr. stk.

“Honey is sweet” – Balestri Valda, Vigneto Sengialta, Soave

“…But not as sweet as you!” Synes denne indledning var super fed – dog er dette ikke en “sød vin” – det må du slet ikke tro, det ændrer dog ikke ved, at den er vild lækker og muligvis den vin, som er mest karakteristiske i denne test. I næsen har den akacieblomst, salvie og fersken og har en flot syre og “flint”. Jeg valgte at drikke denne med min skønne sicilienske vin Riccardo, som serverede den til en lækker fed risotto med kryderede pølser i – det holder 100 %. Mest af alt holder jeg af, at den har masse af sødme (derfra overskriften) som vidner om solens stråler, der har velsignet druerne! Jeg drikker for sjældent italiensk hvidvin, men det skal jeg afgjort gøre noget mere.

6 lækre hvidvine fra Husted Vin til de varme dage!
“Honey is sweet” – super lækker italiensk hvidvin…
6 lækre hvidvine fra Husted Vin til de varme dage!

Pris 150 kr. pr. stk.

“Classic never gets old” – Maison Ventenac, Carole 2018

Maison Ventenac laver nogle lækre dråber i både hvid, rød og rosé. I dette indlæg kan du læse om rødvinen L’idiot (I am not drinking any f* merlot) som er ret blæret – navnlig hvis du elsker Sideways som mig. Denne “Carole“, som sikkert er opkaldt efter nogen i familien, kunne i en blindsmagning snildt gå som en Bourgogne. Næse og smag er også tæt på faktisk – den har masser af fedme og den her “smøragtige” struktur, som Bourgogne også kan have. Til prisen på sølles 109 kr. er det en awesome hvidvin – godt gået!

6 lækre hvidvine fra Husted Vin til de varme dage!
Dufter som Bourgogne…
6 lækre hvidvine fra Husted Vin til de varme dage!

Pris 109 kr. pr. stk.

“Den fede” – Casa Rojo, Gordo del Circo 2017

Jeg elsker “Casa Rojo” for deres dristige vine og ikke mindst for deres attitude. Den fede cirkusartist “El Cordo” er lavet på 100 % Verdejo og har i modsætning til mange andre af samme drue fået et skud fad, og ikke blot ståltanke. Det giver en cremet og fuldfed vin med fylde og power. Den har masser af melon, ananas og modne pærer i næsen. Det er en vin, som du skal drikke som den sidste af de hvide du sætter på bordet, medmindre de andre fx er oversøiske ellers bliver de banket af banen. Jeg er pjattet med “den fede” og da jeg ofte er lidt “tvunget” til at drikke spansk vin grundet min kærestes præferencer, er dette et ret fedt alternativ til de traditionelle udgaver af verdejo!

6 lækre hvidvine fra Husted Vin til de varme dage!
El Gordo betyder “den fede” på spansk…
6 lækre hvidvine fra Husted Vin til de varme dage!

Pris 150 kr. pr. stk.

“Darling” Østrigsk riesling – Edelbauer, Riesling 2019 – ØKO

På Husted Vins hjemmeside kalder de denne en “Riesling-darling”, hvilket jeg må give dem ret i. Det er en godt eksempel på, at Riesling virkelig kan noget, når det laves korrekt. For nogle år siden var jeg til en stor vinsmagning, hvor vi kun drak østrigsk vin. Ærlig må jeg sige, at jeg var lidt skuffet – selv de helt store flasker, var ikke noget, det var værd at skrive hjem om. Det er denne darlig derimod! Det er sødme, syre og så har den et strejf af petroleum, som kan opleves ved enten Riesling med alder eller højkvalitet – da denne er fra 2019, så må det jo vær sidste – for pokker det er godt!

6 lækre hvidvine fra Husted Vin til de varme dage!
Darling fra Østrig….
6 lækre hvidvine fra Husted Vin til de varme dage!

Pris 165 kr. pr. stk.

De næste uger står den på vanvittigt lækkert vejr, så jeg tænkte, at disse anbefalinger var værd at kigge på. Lige nu er der endda tilbud på flere af flaskerne, fx kan du få “El Gordo” for 98 kr. alle pengene værd. God fornøjelse og sig endelig til, hvis du har spørgsmål, så skal jeg med glæde besvare…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar