Hvidvin er for mig noget, jeg har brugt en del år på at forstå. Da jeg begyndte at drikke hvidvin, var min tommelfingerregel altid, at jeg brugte 100-150 kr. på en flaske rødvin og omkring 60 kr. på en flaske hvidvin. Det betød, at jeg hurtigt fik en forestilling om, at rødvin var bedre end hvidvin. Nu er jeg kommet lidt videre og ved meget mere. Derfor har jeg også den seneste periode brugt ret meget tid på netop hvidvin og fundet 6 lækre flasker fra Husted Vin, som du med garanti ikke bliver skuffet over. I denne test finder du spansk, italiensk og fransk og nogle af dem er endda på tilbud – god fornøjelse!

“De pisgule marker” – Casa Rojo, The Orange Republic

Jeg elsker denne vin – det er total “rock´n roll” vin, som ellers normalt er Charles Smith, der mestrer! Tjek lige etiketten – den er fandme fed. Du undrer dig nok over “de pisgule marker” – og ja, beklager meget udtrykket, men det er sådan, at appelsinen i øjet formentlig skyldes, at der omkring Ourense-provinsen, hvor vinen dyrkes, er fyldt med gule marker. Det må være funfact til denne vin. Det er muligvis husets bedste vin, som er lavet på Godello-druen, og der er virkelig power på! Der er skruet op for volumen og fyldighed. Vinen har fået 6 måneder på drueskallerne, hvilket er lidt utraditionelt, men det giver en intens næse med masse af sødmefulde frugter – det er voksenslik med “rock´n roll-attitude”. Den sidste “Monopol” for at ramme 6 gives for netop attituden! ´

6 lækre hvidvine fra Husted Vin til de varme dage!
Spansk dristig rock´n roll vin…
6 lækre hvidvine fra Husted Vin til de varme dage!

Pris 430 kr. pr. stk. Magnumflaske

“Den sødmefulde østriger” – Edelbauer, Grüner Veltliner

Nu kommer vi til noget helt andet! Denne vin kommer fra Christoph Edelbauer, som er meget passioneret. Han sidder manuelt og ruller alle etiketter på, det betyder også, at det er relativt begrænset, hvor mange flasker der udkommer om året. I modsætning til fx “The Orange Republic” – kommer her en mere stram, elegant østrigsk kvinde, som dufter af lime, æble, hø og peber og har masser af sødme i munden. Sagen er nemlig den, at druerne høstes lidt senere, så sukkerindholdet er højere end normalt. Resultatet er denne skønne økologiske vin, som er et fantastisk eksempel på, at Østrig er et fantastisk vinland!

6 lækre hvidvine fra Husted Vin til de varme dage!
Den sødmefulde østriger…
6 lækre hvidvine fra Husted Vin til de varme dage!

Pris 199 kr. pr. stk.

“Honey is sweet” – Balestri Valda, Vigneto Sengialta, Soave

“…but not as sweet as you!” Synes denne indledning var super fed – dog er dette ikke en “sød vin” – det må du slet ikke tro, det ændrer dog ikke ved, at den er vildt lækker og muligvis den vin, som er mest karakteristisk i denne test. I næsen har den akacieblomst, salvie, fersken og har en flot syre og “flint”. Jeg valgte at drikke denne med min skønne sicilienske ven Riccardo, som serverede den til en lækker fed risotto med krydrede pølser i – det holder 100 %. Mest af alt holder jeg af, at den har masser af sødme (deraf overskriften), som vidner om solens stråler, der har velsignet druerne! Jeg drikker for sjældent italiensk hvidvin, men det skal jeg afgjort gøre noget mere.

6 lækre hvidvine fra Husted Vin til de varme dage!
“Honey is sweet” – super lækker italiensk hvidvin…
6 lækre hvidvine fra Husted Vin til de varme dage!

Pris 259 kr. pr. stk.

“Classic never gets old” – Maison Ventenac, Carole 2018

Maison Ventenac laver nogle lækre dråber i både hvid, rød og rosé. I dette indlæg kan du læse om rødvinen L’idiot (I am not drinking any f* merlot), som er ret blæret – navnlig hvis du elsker Sideways som mig. Denne “Carole“, som sikkert er opkaldt efter nogen i familien, kunne i en blindsmagning snildt gå som en Bourgogne. Næse og smag er også tæt på faktisk – den har masser af fedme og den her “smøragtige” struktur, som Bourgogne også kan have. Til prisen på sølle 109 kr. er det en awesome hvidvin – godt gået!

6 lækre hvidvine fra Husted Vin til de varme dage!
Dufter som Bourgogne…
6 lækre hvidvine fra Husted Vin til de varme dage!

Pris 129 kr. pr. stk.

“Den fede” – Casa Rojo, Gordo del Circo

Jeg elsker “Casa Rojo” for deres dristige vine og ikke mindst for deres attitude. Den fede cirkusartist “El Cordo” er lavet på 100 % Verdejo og har i modsætning til mange andre af samme drue fået et skud fad og ikke blot ståltanke. Det giver en cremet og fuldfed vin med fylde og power. Den har masser af melon, ananas og modne pærer i næsen. Det er en vin, som du skal drikke som den sidste af de hvide, du sætter på bordet, medmindre de andre fx er oversøiske, ellers bliver de banket af banen. Jeg er pjattet med “den fede”, og da jeg ofte er lidt “tvunget” til at drikke spansk vin grundet min kærestes præferencer, er dette et ret fedt alternativ til de traditionelle udgaver af Verdejo!

6 lækre hvidvine fra Husted Vin til de varme dage!
El Gordo betyder “den fede” på spansk…

Bonusinfo: etiketten ændrer sig fra år til år, og den stakkels klovn bliver faktisk federe og federe.

6 lækre hvidvine fra Husted Vin til de varme dage!

Pris 229 kr. pr. stk.

“Darling”- østrigsk Riesling – Edelbauer, Riesling 2019 – ØKO

På Husted Vins hjemmeside kalder de denne en “Riesling-darling”, hvilket jeg må give dem ret i. Den er en godt eksempel på, at Riesling virkelig kan noget, når det laves korrekt. For nogle år siden var jeg til en stor vinsmagning, hvor vi kun drak østrigsk vin. Ærligt må jeg sige, at jeg var lidt skuffet – selv de helt store flasker var ikke noget, det var værd at skrive hjem om. Det er denne darling derimod! Det er sødme, syre og så har den et strejf af petroleum, som kan opleves ved enten Riesling med alder eller ved høj kvalitet – da denne er fra 2019, så må det jo være sidste – for pokker det er godt!

6 lækre hvidvine fra Husted Vin til de varme dage!
Darling fra Østrig….
6 lækre hvidvine fra Husted Vin til de varme dage!

Pris 199 kr. pr. stk.

De næste uger står den på vanvittigt lækkert vejr, så jeg tænkte, at disse anbefalinger var værd at kigge på. Lige nu er der endda tilbud på flere af flaskerne, fx kan du få “El Gordo” for 98 kr. – alle pengene værd. God fornøjelse og sig endelig til hvis du har spørgsmål, så skal jeg med glæde besvare…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar