Restaurant Bone’s åbnede første gang i Danmark i 1990 og dækker i dag hele Danmark. Det er en familierestaurant, hvor konceptet er, at du skal træde ind i “det gamle USA”, hvor de serverer burgere, spareribs, bøffer, kyllingenuggets, salatbuffet og “tag-selv softice”. Jeg har spist der adskillige gange og tænker, at det nu er på tide med en anmeldelse, som primært er målrettet familier med børn,for at undersøge om “konceptet holder”?

Træd in på Bone’s

På hjemmesiden kan du læse om deres koncept, hvor de gerne vil give dig følelsen af, at du træder ind i det gamle USA. PÅ væggene er der fyldt med amerikanske vejskilte, nummerplader, snesko, modelfly, flag, hockeystave, rock and roll-plakater og meget mere. Alt er hentet hjem fra amerikanske retromarkeder for at holde autenticiteten.

Altid glad for varm velkomst

Som jeg skriver indledningsvis, har jeg besøgt Bone’s Restauranter adskillige gange både i Aalborg, København, Herning og Billund. Den jeg har besøgt flest gange, og den jeg altid vender tilbage til er restauranten i Skalborg. Både den og de resterende har dog altid en varm og munter velkomst. Man kunne fristes til at tro, at der søndag til middag måske kunne være lidt tømmermændsramte tjenere, som ikke helt orker en familiefar med tre piger, som kommer på besøg, men nej, sådan er det ikke. Aldrig har jeg følt, at deres service ikke var på plads. Tjenerne og personalet er i øjenhøjde og altid veloplagte, hvilket sætter stemningen for besøget. Men hvad så med maden?

Maden på Bone’s

På kortet finder du forskellige burgere som Big Boy Burger, som faktisk er en klassisk bacon-cheeseburger. Det er den burger, jeg ofte vælger og har smagt flest gange. Den serveres i en briochebolle, med en god skive ost, pickles, mayo, ketchup, tomat, frisk salat, “apple smoked bacon” og en 170 grams bøf. Den kan bestilles med en ekstra bøf, men jeg vil anbefale, du lader være, det bliver for meget og for voldsomt. Burgeren er ganske fin uden at være en gourmet burger, men helt klassisk. Jeg mener dog ikke, at iceberg er nødvendigt, det kan sagtens undlades. Bøffen kan steges på to måder “juicy” og “welldone”. “Juicy” er dog efter min mening “medium”, så endnu en sidste opfordring er, at der arbejdes lidt med stegningen her. Bortset fra det så er det en glimrende burger.

Monopolet smager på: Restaurant Bone's - Holder det?
Big Boy Burger…

Hvis du virkelig er hungover eller har fråderen på, så har de deres “Bad Boy Burger” som er deres berømte spareribsburger, der består af 170 gram oksekød, lækre spareribs (uden ben), “apple smoked bacon”, frisk salat og tomat, pickles, mayo, smoked BBQ og cheddarost samt to stk. sprøde løgringe på toppen. Jeg har spist den nogle gange, og det er lidt en voldsom oplevelse, som er for meget for mig – det er ganske enkelt umuligt at spise andet end den, men hatten af for en “hardcore burger”.

Monopolet smager på: Restaurant Bone's - Holder det?
Salat som hovedret med kylling…

Hvis du er mere til de letter retter, så har de kyllingebryst af dansk gårdkylling, som kommer fra “The Happy Chicken Project“, som er et projekt, som tror på, at kyllinger er frie fugle, som skal have adgang til naturen, sollys og økologisk foder – kort sagt “glade kyllinger med vind under vingerne”. Det undrer mig dog, at Restaurant Bones ikke vælger at skrive på menukortet, at de er økologiske?

Monopolet smager på: Restaurant Bone's - Holder det?
Spareribs….

Jeg vil gerne erkende, at jeg sjældent vælger spareribs på Bone’s, selv om det er deres “hofret”. Det skyldes den simple årsag, at min mindste datter altid bestiller dem. Siden vi begyndte at komme der, har de heddet “krokodilleben”, årsagen kender jeg ikke. Men min mindste datter, som også ses på billedet med ballonen, elsker dem. De er klistrede, møre og meget velsmagende. En lille portion er rigeligt til min datter på 10 år.

Monopolet smager på: Restaurant Bone's - Holder det?
Deres nuggets er af inderfillet og pankofriteret…

Deres “nuggets” er min mellemste datter Noas absolutte favorit. Det er inderfillet fra de glade kyllinger, som er paneret i panko. De er saftige, sprøde og lækre. Hvis jeg skal sammenligne med Jensens Bøfhus, så er det ligaer over, hvor Jensens Bøfhus vælger dem, som man selv kender fra supermarkedet. Det er naturligvis helt subjektivt, hvad du er til, men jeg synes, de skal laves, som de gør på Bones.

Monopolet smager på: Restaurant Bone's - Holder det?
“Børneburger” – minder lidt om McDonalds faktisk…

Min ældste datter er en rigtig “burger-prinsesse” og elsker næsten en god burger højere end sin far. Hun ved dog godt, at der er grænser for, hvad hun kan spise, så selv om hun sikkert ville elske en “Big Boy Burger” eller “Bad Boy Burger”, holder hun sig til den cheeseburger, der er på børnemenuen. Det er en glimrende burger med blød bolle, ketchup, syltet agurk, en god skive ost og udmærket kød. Den minder en kende om en bedre version af McDonalds, og ja – jeg elsker en cheeseburger fra McDonalds 😊, så er det sagt.

Monopolet smager på: Restaurant Bone's - Holder det?
Et hit hos mine tøser….

Vi slutter med desserten, som er “tag-selv-softice”, og ja – det er, hvad det er og har ikke udviklet sig meget siden 1990. Hvis jeg lige tager “børnehatten” på, så er det et kæmpe hit. Mine piger elsker det, og selv om det er lidt letkøbt med softice, så fungerer det faktisk ganske fint. Jeg springer ofte over, men mine piger insisterer altid på, at de lige skal lave en enkelt til mig.

Monopolet smager på: Restaurant Bone's - Holder det?
Og selv om mine “små” tøser er 11-12 år, så synes de alligevel, det er sjovt at tegne…

Hvad fungerer godt på Restaurant Bone’s

  • Deres service, betjening og det evige overskud til børnene.
  • Variationen i deres salatbar, som altid fremstår frisk og opfyldt.
  • Udvalget af drikkevarer til de voksne.
  • Deres tilbud til gæsterne.

Hvad fungerer mindre godt på Restaurant Bone’s

  • Økologi og fokus på vegetarretter er der for lidt af.
  • Stegning af bøfferne kunne med fordel optimeres.
  • Priserne på drikkevarer.
  • “All you can eat” pga. af madspild.
Monopolet smager på: Restaurant Bone's - Holder det?
Noa og Smilla…

Dommen

Restaurant Bone’s gør det rigtig godt, og sammenligner jeg med deres største og tætteste konkurrent “Jensens Bøfhus”, så er de efter min mening langt foran. De evner at rumme hele familien, og det gælder også, når jeg tropper op med tre sultne og overtrætte piger. Der er højt til loftet (ikke bare bogstavelig talt), men der er virkelig plads til din familie. Maden er faktisk rigtig fin, og deres udvalg er også tilpas. Der er rig mulighed for at få stillet din sult, og det gælder både, om du vil have, bøf, spareribs, burger, kylling eller blot nyde en salat som hovedret.

Hvis du ikke ønsker at spise alt for usundt, har de også lette retter, som fx kylling fra Danske Familiegårde og en rigtig god salatbar. Jeg savner dog lidt fokus på økologi og betaler gerne mere, hvis det betyder, at jeg kan spise med lidt bedre samvittighed og velsmag. Videre er der faktisk kun en enkelt vegetarret på kortet, og det er deres burger, ellers kan du naturligvis vælge deres salatbar som hovedret, hvor der serveres bagt kartoffel til. Jeg har besøgt Restaurant Bones 25 gange i mit liv, og aldrig har jeg oplevet, at de ikke havde styr på hverken service eller mad. Prisen for to voksne og tre børn er omkring 800-1000 kr., og det er en billig omgang.

Hvad synes du om Restaurant Bones og deres kæde i Danmark?

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar