Rosévin er skøn, læskende og noget af det bedste ved foråret og sommeren. Rosévin kommer i mange forskellige versioner og kan laves på stort set alle slags blå druer. Når en rosévin laves, så bliver skindet fra druerne siddende og gærer med i nogle få timer eller dage i starten af processen. I denne artikel kigger jeg på en række forskellige udgaver, som jeg har modtaget fra Andrup Vin, og som har hver sin charme. Skål i rosé og god fornøjelse.

Calmel + Joseph Villa Blanche Grenache Rose 2022

Calmel + Joseph laver fremragende vin, og det gælder ikke kun deres rosé, men også deres Crement, som har ligget i toppen ved kåring af årets nytårsbobler. De laver helt enkelt topvin til billige penge og er én af de producenter, som ikke er stukket af i pris (endnu). Deres rosé på Grenache har en blid duft af fersken, melon, friske nyskårne jordbær og citrus. I munden er den frisk, sprød og livlig med en lækker syre og frugtfylde. 

Forårstema: 6 flasker rosé til terrassen

Point: 93/100

89,95 kr. -v/ 6 stk. 49 kr.

Calmel + Joseph Amstramgram Ceres Rose 2022

Skøn rosé fra tophuset Calmel + Joseph, som laver fremragende vin og ikke bare rosé – generelt for deres portefølje er, at kvaliteten er i top, og priserne er fornuftige. Denne Amstramgram Ceres Rose er lavet på Cinsault, Grenache Noir og Mourvedre og er absolut ingen undtagelse. I næsen har den duft af jordbær, hindbær, fersken og blodappelsin. I munden er den frisk med en god fyldig frugt og en fin syre, som holder det hele i balance. 

Forårstema: 6 flasker rosé til terrassen

Point: 91/100

109,95 kr. – v/ 6 stk. 85 kr.

Bruno Andreu Elixir Rose 2022

Rosé er ikke bare rosé, hvilket denne Bruno Andreu Elixir er et godt eksempel på. Den er lavet på 100 % Syrah og er fyldt med noter af lime, hindbær, jordbær, pærer og et hint af mynte. I munden er den fyldig og har masser frugtfyde og syre – man fornemmer, at den er lavet på Syrah, hvilket bestemt ikke gør noget. 

Forårstema: 6 flasker rosé til terrassen

Point: 92/100

129,95 kr. – v/ 6 stk. 115 kr.

Varvaglione 12 E Mezzo Rosato Del Salento 2022

Italiensk rosé med masser af finesser og elegance. Den er lavet på Negroamaro og har masser af duft af hindbær, jordbær, friske røde æbler, kernehus og melon. I munden er den let perlende, hvilket faktisk er ret charmerende. Det passer godt til denne elegante italiener, som også har masser af syre og en blid frugtsødme. 

Forårstema: 6 flasker rosé til terrassen

Point: 92/100

79,95 kr. -v/ 6 stk. 69 kr.

Pink Flamingo Rose 2022

Alene navnet på denne siger bare det hele ikke? “Pink Flamingo” – så er man klar. Det er spansk rosé på et blend af Muscat og Tempranillo, hvilket er lidt utraditionel, men det fungerer virkelig godt. Den har en lækker mundfylde og en god krop. I næsen har den duft af jordbær, abrikos, fersken, melon og et hint af ananas. Det er tydeligt, at Muscat- og Tempranillodruerne har fået noget varme fra den spanske sol, hvilket også fornemmes på frugtfylden, som er utrolig lækker, men på ingen måder dominerende. Den styres flot i mål af en fin syre. 

Forårstema: 6 flasker rosé til terrassen

Point: 92/100

79,95 kr. – v/ 6 stk. 69 kr.

Conte Zardi Il Sapiente Rose 2021

Rosé på Sangiovese er lidt af en darling, hvis du spørger mig – det giver nemlig en skøn rosé, som alle vitterlig holder af. Denne Conte Zardi Il Sapiente er lagret på “Sur Lie”-metoden, hvilket betyder, at den får lov til at trække på skallerne for at optimere duft og smag. Det giver en rosé med en skøn duft fyldt med jordbær, hindbær, viol, grape og citrus. I munden er den livlig, har god syre og rigtig fin frugtfylde. Til prisen er den formidabel. 

Forårstema: 6 flasker rosé til terrassen

Point: 91/00

74,95 kr. – v/ 6 stk. 65 kr.

Håber det giver lidt inspiration til nogle lækre flasker rosévin til den lune tid på terrassen.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar