Lavet i samarbejde med Hans Just og Ruffino
De fleste tænker pasta, bacon, æg og måske endda fløde, når de hører ordet “carbonara” – men i denne opskrift så handler det faktisk om asparges og ellers bare en helt klassisk carbonara, som du kender den – en gudeskøn italiensk pastaret, som alle elsker.
Jeg er kæmpe fan af carbonara og ville faktisk aldrig nogensinde ændre på retten – men nu så jeg tilfældigvis, at en ærkeitaliensk kvinde af den ældre generation lavede denne ret, så jeg tænker næsten, at det må være en blåstempling.


Sommer-carbonara – den du kender – men med friske grønne asparges
En skøn sommerudgave af den skønne italienske ret carbonara, som er lavet med blendede asparges sammen med den traditionelle Pecorinocreme.
Ingredienser
- 250 gram spaghetti eller fettuccine
- 200 gram guanciale
- 1 bundt grønne asparges
- 3 stk. æggeblommer
- 200 gram Pecorino Romano eller tilsvarende – gem lidt til servering
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
-
Knæk aspargsene, og kassér den nederste del.
-
Skær dem ud i mindre stykker.
-
I en stor gryde med saltet vand koger du dine asparges i 2 min.
-
Skær guancialen ud og steg den sprød på en pande.
-
Sæt den til side, når den er stegt.
-
Du kan godt koge pastaen i samme gryde, det sker der ikke noget ved.
-
Kog pastaen efter anvisning på pakken.
-
Læg en lille smule asparges til side – det kan fx være hovederne.
-
Resten blender du sammen med lidt af kogevandet (ca. 0,5 dl).
-
Riv nu osten og bland den sammen med æggeblommerne sammen med en lille spsk. guancialefedt. til en lækker Pecorinocreme.
-
Når pastaen er kogt, så hælder du vandet fra og tilføjer aspargesmasse og Pecorinocreme i gryden.
-
Rør det sammen og smag til med salt og peber (husk at både guanciale og Pecorino er salt).
-
Tilføj guancialen – gem dog lidt til topping.
-
Server det hvor du topper med de gemte aspargeshoveder, guanciale, lidt ektra peber og Pecorino.
Hvad kan du drikke til “asparges carbonara”?
Du kan drikke lige nøjagtig, hvad du har lyst til – det er der ingen tvivl om, men noget som passer helt perfekt er en god rosé som fx denne fra den klassiske Peyrassol Les Papillons Bleus, som fås i udvalgte Meny-butikker. Duft af citrus, friske jordbær, grape og hvid fersken. Den er frisk, mineralsk og har masser af syre, som er helt perfekt til den cremede og salte ret.

Håber du synes om opskriften og gerne vil have mere af den slags, så kunne denne på cremet pasta med løg og grillet kyllingebryst eller en opskrift cacio e pepe med sprødstegt parmaskinke måske inspirere?