Stationen ligger midt i Longyearbyen og har eksisteret siden 2018. Jeg har besøgt dem nogle gange, og det er stedet, hvis du vil spise lokalt eller have en god burger, når du besøger Svalbard – det er ukompliceret og helt nede på jorden.

Restauranten er indrettet lidt som en gammel hvalfangerstation, derfra navnet så indretningen er derefter med masser af artefakter fra tiden, hvor hvalfangst var på toppen primært i perioden fra ca. 1650-1750. Denne periode er en stor del af Svalbards historie.

Læs også: Monopolet smager på: “Funken Lodge – Funktionærmessen Restaurant”

Monopolet smager på: Stationen på Svalbard
Der er hyggeligt på Stationen og du føler lidt du rejser tilbage i tiden når du spiser hos dem

“En blandet landhandel”

På menukortet finder du lidt af en blandet landhandel, hvilket sikkert skyldes de mange turister, som hvert år besøger Svalbard. Derfor finder du både “vitello tonnato”, “caesar salad”, “peberbøf”, “entrecote”, intet mindre end fire forskellige burgere, “spareribs”, “croquette på torsk”, “fish and chips” og endda en “Skagen Sandwich” samt flere frokostretter. Så der er virkelig noget for alle besøgende.

Monopolet smager på: Stationen på Svalbard
Fish and chips på lokal fisk

Det skal dog siges, at ingen af retterne fejler noget, og alt smager glimrende, men jeg vil anbefale dig at smage nogle af deres lokale retter. Ellers synes jeg det virker lidt, som når vi danskere rejser til Spanien og styrer uden om spanske retter og i stedet bestiller en cheeseburger. Det lokale er ofte utrolig lækkert, og selv om det kan lyder anderledes, så vil jeg garantere dig, at det på “Stationen” holder.

Monopolet smager på: Stationen på Svalbard
En øl fra det lokale bryggeri

“Rensdyrstuvning” og “Hvalbøf”

På frokostkortet har de både fiskesuppe, rensdyrstuvning og fish & chips, som alle er med lokale fisk og skaldyr. Jeg har tidligere smagt både suppen og deres fish & chips – begge holder, og der er masser af smag og mæthedsgaranti ved begge retter. Da jeg var der sidst, var det ikke muligt at få deres rensdyrstuvning, så den kastede jeg mig naturligvis over denne gang. Den serveres med bacon og svampe i en cremet sauce sammen med tyttebær. Smagen er fremragende! Prisen er 150 kr., hvilket er billigt for en portion af denne størrelse.

Monopolet smager på: Stationen på Svalbard

En KÆMPE smagsoplevelse

Hvis du gerne vil have noget, som jeg tænker, du aldrig har smagt, og ellers ikke vil komme til at smage, så kan deres “Hvalbøf med ratatouille, kartofler og svampe” virkelig anbefales. Det er en heftig oplevelse, og netop hval er virkelig rig på smag. Jeg har svært ved at sammenligne det med en anden smagsoplevelse, jeg har haft, så denne del vil jeg lade dig vurdere, hvis du selv vælger at prøve en god hvalbøf. Prisen for en fuldvoksen portion, som de serverer på aftenmenuen, er 210 kr.

Hvis du nu ikke er til hverken rensdyr eller hval, så kan du roligt bestille fra menuen, de har styr på deres køkken, og priserne er virkelig fair. Fisn N Chips og rensdyrstuvning samt to lokale øl koster 590 norske kroner, som omregnet er ca. 375 kr. Hvis du hellere vil spise gourmet, så kan du læse anmeldelse af “Huset” på bloggen.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar