Berlin er en mangfoldig by, som rummer utroligt meget – både på den kulturelle front og bestemt også på den gastronomiske. Noget jeg ofte går efter, når jeg er i udlandet, er et stort gourmetmåltid, en snasket lækker burger, et lokalt spisested og gerne en sød overraskelse. I dette indlæg er det Berlins bedste burger, som jeg har forsøgt at finde. The Bird ligger ganske vist omkring 6 kilometer fra Brandenburger Tor, men den er turen værd…

”Rock You Like A Hurricane”

Overskriften passer både på stemningen på burgerbaren og på den musik, som blaster ud gennem højttalerne, mens du browser menuen igennem, og dine tænder løber i vand. På The Bird er stemningen nemlig ren ”Rock N Roll”. Over baren hænger der en AK47 og skilte som ”Hippes use sidedor” og ”Warning: Strange Dog” – videre står der på menukortet ”And for Gods sake – try eating the burger with your hands”, så er stemningen langt ikke?

Berlins Bedste Burger
Fra The Bird i Berlin

Da Birdhouse – with enough grease to kill a donkey…

De har et ret godt udvalg af burgere, som tager udgangspunkt i deres ”Ghetto Burger”, der er en plain hamburger. Her kan du så bygge på med forskellige slags ost, bacon, spejlæg osv. De har også en række specielle burgere med salsa verde, chili og andre lækkerier. Til burgeren får du rigeligt med fritter.

Berlins Bedste Burger
Se beskrivelsen under “Griddle Burgers”

Priserne ligger mellem 10-12 euro, så du bliver bestemt ikke flået. Jeg holder af deres ”Da Birdhouse”, som er en cheseburger med bacon og bløde løg. Den er sygt lækker. Hvis du læser på menuen, hedder beskrivelsen: ”Our house burger has two patties (2×125 gram), American cheese, bacon, fried onion, ketchup, mustard, pickles and enough grease to kill a donkey.

Berlins Bedste Burger
“Da Birdhouse” Burger – nok den største og ondeste burger de har

Noget helt særligt ved The Bird er, at de serverer deres burgere ”English muffins”, hvilket for mig fungerer sygt godt, men har set anmeldelser på nettet, som ikke helt kan forene sig med det. Ærligt, så synes jeg brioche kan blive for ”nemt”, og så bruger alle det efterhånden, så fedt med et alternativ. Du kan naturligvis også få vegetariske burgere på The Bird.

Noget jeg ikke helt forstår…

Det er måske bare mig, men du får serveret syltet agurk, rødløg, tomat og salat ved siden af? Det bliver en lidt rodet affære, medmindre du virkelig smøger ærmerne op og fråder det hele med hænderne. Omvendt er det så også deres anbefaling, så det er nok bare at komme i krig.

Berlins Bedste Burger

Hvis du vælger at lægge vejen forbi The Bird, så bemærk, at du kan skyde genvej gennem deres station, det sparer dig for 5 min ca. Google vil styre dig udenom, men det er muligt at gå igennem.

Navn: The Bird Berlin
Hvor: Am Falkpl. 5, 10437 Berlin, Tyskland
Pris: $

Hvis du har tip til Berlin, så lad mig endelig høre i kommentarfeltet.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar