Annonce: For en del år siden skrev jeg en artikel om, at vin til 50 kr. er dyrere end vin til 100 kr. – nonsens tænker du sikkert, ikke? Det er dog ikke helt ved siden af. Sagen er nemlig den, at der er en række faste omkostninger som fragt, told, moms, afgift, pris på flasken og transport, som altid er faste på en vin. Disse omkostninger udgør ca. 38-40 kr., hvilket betyder, at der er 10-12 kr. tilbage til vinbonden, som skal gå til høst, produktion og udbytte. Derfor har jeg fundet 6 flasker vin fra Supervin, hvor jeg mener, du får rigtig meget for pengene – god fornøjelse…

I testen er der vin fra Italien, Spanien, Portugal og St. Emilion i Frankrig. De kan alle købes lige under 100 kr. – dog ved køb af 6 stk. og på tilbud. Der er links til alle vine i artiklen.

Terre Cevico Merlot Appassite Organic 2020

Vi starter med en italiener, som er skruet helt ned i pris. Den ligger på 59,95 kr. ved køb af 6 stk. Den er lavet på Merlot og er dyrket økologisk. Normalt kan jeg have det stramt med Merlot, og det skyldes ikke blot, at jeg elsker filmen Sideways, hvor hovedpersonen Miles udtrykker det meget tydeligt «I am not drinking any fucking Merlot!» Nej det skyldes, at jeg nogle gange har oplevet for meget tanniner, når jeg har smagt dem fra fx Frankrig. Denne her vender dog op og ned på alt. For det første er det Merlot fra Italien, for det næste er det Merlot, som er lavet på «Amarone-metoden», altså hvor druerne er tørret, og for det tredje så er den imponerende god. Det er en perfekt «husvin», som i næsen har vanilje, mørke modne røde bær og et hint af friske krydderurter. Det er en vin, hvor det er «op i koppen – ned i kapellet» – utrolig nem at drikke og noget for alle.

Så meget vin får du for under 100 kr.

Pris pr. stk. 129,95 / 6 fl. pr. stk. 99,95 kr. Point: 90/100

Galante Sangiovese Appassimento 2018

Den næste i testen er også en italiener, og denne ligger på 89,95 kr., hvis du køber 6 stk. Den er lavet på den populære Sangiovese-drue, som jeg som ung drak utrolig meget af, faktisk så meget, at jeg måtte tage afsked med den noget tid. Nu havde jeg muligheden igen, og denne vin mindede mig om, hvor meget jeg faktisk har savnet druen. De flotte anmeldelser og point regner ned over denne vin med helt op til 95 point, hvilket er dybt imponerende. Jeg forstår det godt, den er lidt af en charmør, som jeg vælger at kalde en crowd-pleaser, alle kan nemlig være med her. I næsen har den en tæt koncentration af mørke bær, blomme, kaffe og rosin. I munden er den overraskende let drikkelig, navnlig hvis den serveres ved kølig temperatur på omkring 14 grader. Smagen er fyldig, let sødmefuld, men slet ikke overvældende og med fine tanniner og et syrebid, som holder det hele på plads. Det er et rigtig godt glas til prisen, som du roligt kan servere – også for en kræsen italiener.

Så meget vin får du for under 100 kr.

Pris pr. stk. 109,95 / 6 fl. pr. stk. 59,95 kr. Point: 92/100

Quinta de Fafide Reserva Tinto Duoro 2019

Portugal er et vinland, som jeg alt for sjældent smager og nyder noget vin fra, det er synd og skam, for de kan virkelig noget. Ofte tror jeg, at de kommer til at stå lidt i skyggen af Spanien og Italien. Denne er lavet på Tinta Roriz (Tempranillo)Touriga Franca og Touriga Nacional, som giver en flot vin med utrolig meget at byde på. I næsen har den dybde og koncentreret frugt af helt mørke bær som brombær og solbær samt vanilje og peber. I munden er den bare «easygoing» og med masser af frugt, en let sødme og syre, som skaber en lækker vin, som nok er den i testen, hvor du får mest value for money. Portugal kan virkelig noget, og denne vin beviser det!

Så meget vin får du for under 100 kr.

Pris pr. stk. 99,95 / 6 fl. pr. stk. 64,95 kr. Point: 89/100

Bodegas Caudalia Grenache Noir Umea 2020

Ingen test uden en spansk vin, vel? Denne er testens næstbilligste, som ligger på 79,95 kr. ved køb af 6 stk. Jeg er ret vild med den helt enkelte etiket, der står i klar kontrast til de franske vine, som ofte har deres vinslotte eller våbenskjold til at pryde deres flasker. Om du er til det ene eller det andet er naturligvis helt individuelt. Denne er virkelig value for money. Den er lavet på Grenache, som kan være voldsom, hvis den har fået for meget sol. Det har denne heldigvis ikke. Den har fået masser af kølig bjergluft, som giver den en fin kombination af friskhed og fylde. I næsen har den violer, vilde jordbær, timian, vanilje og et hint af lakrids. Den har syre og tanniner i munden, men er elegant og blid. Jeg ville nok sætte den til tapas, da den snildt kan klare nogle retter, hvor der er masser af krydderier.

Så meget vin får du for under 100 kr.

Pris pr. stk. 149,95 / 6 fl. pr. stk. 59,95 kr. Point: 90/100

No 2 Alta Gaïa Bordeaux Supérieur 2014

Jeg vil gerne tilstå, at jeg holder utrolig meget af Bordeaux, men kun når det er lavet med omhu, ellers kan det virkelig være en blandet fornøjelse og i værste fald en skuffelse. Heldigvis er “No 2 Alta” et glimrende bud, og her fungerer overvægten af Merlot, som udgør 85 % af druesammensætningen sammen med Carbernet Sauvignon og Cabernet Franc. Selv om vinen er fra 2014, så virker den meget ung i glasset, så mit forslag er, at du giver den en tur på en karaffel eller væbner dig med tålmodighed, da den snildt kan ligge i 10 år endnu. Jeg serverede den, efter den havde iltet på karaffel, hvor noterne var virkelig flotte – duft af vanilje, eucalyptus, anis og helt mørke bær. I munden har den helt klare tanniner og syre, men også en fin frugtsødme, som samler det hele. Denne vin skriger på en flamberet peberbøf – så lover jeg dig, at det hele går op i en højere enhed!

Så meget vin får du for under 100 kr.

Pris pr. stk. 149,95 / 6 fl. pr. stk. 69,95 kr. Point: 89/100

Håber det giver inspiration til, hvor meget og ikke mindst hvor forskellig vin du kan få til under 100 kr.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar