Warszawa har næsten uendelig mange restauranter, og der er alt mellem himmel og jord. I centrum af byen kan du spise alt fra Michelin til det polske traditionelle bondekøkken. Det kan være svært at gennemskue, om restauranterne er gode eller ej – én af restauranterne ligner ærligt talt noget, som du tror er løgn, når du passerer den, og træder du indenfor, så bliver din fordom blot forstærket, men skindet bedrager – det er nemlig en lille libanesisk perle.

Plastikblomster, et gammelt sæt PC-højttalere spiller noget musik, som muligvis kunne være libanesisk, skæve borde, vakkelvorne stole, og ærligt så virker det hele bare billigt og som en turistfælde. Menukortet er som ét af Lademanns gamle leksikoner bare uden indholdsfortegnelse – uendeligt langt og næsten ikke til at overskue – velkommen til.

Warszawa spiseguide: Fenicja Kebab
Mocktails og øl er også billige Fenicja Kebab

Hvis du kan komme igennem ovenstående, så er der til gengæld en kæmpe madoplevelse i vente! Inden du kaster dig over retterne, så hermed en disclaimer – det er store portioner de serverer! Så selv om de kolde og varme forretter er indbydende og fristende, så er chancen, for at du må levne halvdelen, stor. Hvis du alligevel gerne vil have en forret, så kan jeg varmt anbefale deres ”dolmades” på vinblade fyldt med ris og grøntsager. Prisen er 28 PLN, som svarer til ca. 44 kr. På kortet hedder den “Gołąbki z liści winogron + pita”.

Warszawa spiseguide: Fenicja Kebab
Fyldte dolmades

Der er mæthedsgaranti

Hvis du gerne vil have ”lidt af det hele”, så har de en hovedret med en blanding af libanesiske retter, hvor du både får kylling, kebab og oksekød. Dertil er der frisk fladbrød, tzatsiki med rødkål, hummus og en spicy sauce til. Der er fuld smæk på krydderierne, og det hele er tilberedt på grill og smager helt fantastisk. Alene denne ret skulle jeg kæmpe for at komme igennem. På kortet hedder den “Danie Fenicja mięsna – 4 rodzaje mięs z grilla – 4 rodzaje grillowanych mięs: Fahita drobiowe, Philadelphia wołowe, kebab z kurczaka” – det betyder noget i retningen af “4 typer grillet kød – kylling, okse, fajita, kebab”.

Warszawa spiseguide: Fenicja Kebab

Hvis du vil have flere tips til spisesteder i Warszawa, så er der masser af gode bud på bloggen.


Navn: Fenicja Kebab
Hvor: Świętokrzyska 32, 00-116 Warszawa, Polen
Pris: $

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar