Artiklen indeholder affiliatelinks

Er kaffe også det første du tænker på, når du står ud af sengen? Sådan har jeg det, og så vidt jeg kan læse mig frem til, er dette scenariet for en stor del af verdens befolkning og især os danskere. Jeg vil gerne gøre mit for at jeg får en god morgen, og det gør jeg selvfølgelig med en dejlig kop kaffe fra min elskede espressomaskine.

Du skal ikke snydes, hvorfor jeg har lavet en test af de bedste espressomaskiner på markedet. Forhåbentlig kan jeg hjælpe dig på vej, så du får valgt den bedste espressomaskine, som passer til dine behov. Ligesom alt andet vil der altid være espressomaskiner, som skiller sig ud og simpelthen bare er bedre. De bedste espressomaskiner er oftest i den høje ende, når det gælder prisen, men i denne bedst i test guide af espresso kaffemaskiner, er der noget til enhver smag.

Er du derimod på udkig efter en kaffemaskine eller kapsel kaffemaskine, kan du læse min guide til den bedste kaffemaskine, bedste kapsel kaffemaskine eller bedste kaffemaskine med kværn.

Espressomaskine Test: Top 5 Bedste Espresso Kaffemaskiner

Testen er lavet i samarbejde med eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Jeg har testet nogle af produkterne, men ikke alle.

Delonghi “La Specialista” Espressomaskine – Effektiv og stilfuld espressomaskine kværn

Bedste espressomaskine fra Delonghi

Se Delonghi “La Specialista” Espressomaskine til 6.999 DKK her.

Det er ikke uden grund Delonghi har navngivet deres espressomaskine, La Specialista. Jeg har tidligere ønsket mig denne espressomaskine i julegave og hvad kan jeg sige.. Nu har jeg den – og har ovenikøbet brugt den lige siden. Espressomaskinen fra Delonghi er super enkel at sætte op, har et lækkert, industrielt design og er nem at komme i gang med – og så brygger den fantastisk kaffe. Prego!

Espresso kaffemaskinen har en autotamper, som sikrer dig det perfekte tryk og samtidig slipper du for bekymringen. Den kommer desuden også med autokværn, som fungerer skide godt! Du sætter blot hovedet på kværnen, “klik”, og så kværnes der automatisk.

Delonghi Espressomaskine kan indeholde 2.5 liter vand i tanken og ca. 250 gram kaffebønner. Herefter kan du naturligvis selv på enkel vis justere, hvordan kaffen skal males.

Specifikationer:

 • Effekt(watt): 1450
 • Vandtank: 2.5L
 • Bønnekapacitet: 250g
 • Materiale: Rustfri stål
 • Bar: 19
 • Espressomaskine med kværn
 • Steamerkande og rensningssæt medfølger

Sage The Barista Express Espressomaskine – Luksus espressomaskine med touch, integreret kværn og 18 indstillinger

sage-the-barista-express-espressomaskine

Se Sage The Barista Express til 4.499 DKK her.

Denne kaffemaskiner minder utroligt meget om Sage The Barista Touch, som findes tidligere i testen og blandt de største forskelle, er da også touch skærmen. Men her får du altså en espressomaskine med kværn, som laver lige så god kaffe og samtidig også er bedre for pengepungen.

Måleren i midten på espressomaskinen ser ovenikøbet cool og industrielt ud i mine øjne, og så passer den perfekt ind i et køkken. Det industrielle look tiltaler mig utrolig meget, og med en espressomaskine som denne fra Sage, får du endda oven i hatten piftet køkkenet op.

Specifikationer:

 • 1850 watt
 • Vandbeholder: 2L
 • Bønnekapacitet: 250g
 • Integreret kværn med 18 indstillinger
 • 15 bars tryk med indikator

AIVIQ AEM-101S – Fuldautomatisk espressomaskine med touch skærm

aiviq-aem-101s-automatisk-espressomaskine

Se AIVIQ AEM-101S Fuldautomatisk Espressomaskine til 5.999 DKK her.

Jeg ved godt, at der er en stor forskel på denne fuldautomatiske espressomaskine og Delonghien, som jeg gav en anmeldelse af ovenover. Det smukke er, at de i og for sig er vidt forskellige i alt fra anvendelsesmåde, udseende og design – og det er også her, hvor de har hver deres egenskaber og funktionaliteter.

Hvis du vælger en fuldautomatisk espressomaskine som denne fra AIVIQ, får du en fed espresso kaffemaskine med god kaffe, 7″ touch skærm og et hav af muligheder, når du skal vælge din favoritkaffe. Desuden bliver hele kaffeprocessen meget forenklet, da der er indbygget kaffekværn og du blot skal flytte din finger til en af kaffemulighederne og voila, så starter brygningen af kaffe. Valgmulighederne er mange og den fuldautomatiske espressomaskine laver både espresso, americano, cappucino, latte, macchiato, flat white samt varm mælk og vand.

Specifikationer:

 • 1250 watt
 • 7″ HD (1024×600) touch skærm
 • Vandtank: 1.8L
 • Bønnekapacitet: 160g
 • Automatisk

KitchenAid Artisan Espressomaskine – Enkel og billig espressomaskine

KitchenAid Espressomaskine

Se KitchenAid Artisan Espressomaskine til 3.600 DKK her.

Næste levende billede i vores bedst i test af espressomaskiner er KitchenAid Artisan. Denne har jeg også personligt selv testet, og den brygger en solid kop kaffe! Espressomaskinen har kun fem knapper i alt, hvilket jo forenkler processen en del. Især for mig… Du tænder og slukker bagpå, hvor de andre fire knapper er at finde foran. Her er der knapper til at styre steameren, lave espresso eller kogende vand, valg af en eller to kopper samt afkalkning.

Designet spiller max! Jeg er vild med designet i rustfri stål, som giver et industrielt look.

Hvis du ligesom jeg er glad for espresso, kunne denne espresso kaffemaskine fra KitchenAid godt være den oplagte mulighed til dig – og så synes jeg ovenikøbet, at du får meget “value-for-money” ved den.

Specifikationer:

 • Espresso kaffemaskinen opvarmes hurtigt
 • Kan både lave single- & doubleshot
 • Steamer, kande og manuel tamper medfølger
 • 15 bar

Sage The Barista Touch Espressomaskine – Espressomaskine med indbygget kværn og 18 forskellige indstillinger

sage-the-barista-touch-espressomaskine

Se Sage The Barista Touch Espressomaskine til 7.899 DKK her.

Fuldautomatiske espressomaskiner med kværn fra Sage er blandt de mest populære på markedet i øjeblikket, og det forstår jeg godt. Sage har formået at lave solide espressomaskiner, som fungerer godt, har et smukt udtryk og design og samtidig til fordelagtige priser – alt afhængig af hvilken espressomaskine fra Sage, du vælger.

Her får du en af de bedste espressomaskiner med kværn, touch og i ultralækkert design – det er næsten som at være på kaffebar med designet i rustfri stål. Samtidig har espressomaskinen indbygget kværn, og byder på hele 18 forskellige indstillinger og PID-temperaturreguleringer. Du har derfor rig mulighed for at byde dine gæster på cappucino, laffe, cortado eller en klassisk, sort espresso, som jeg selv nyder.

Sage Barista Touch modellen er designet med touch, hvilket er en luksus! Men de fås naturligvis også uden touch og til billigere penge. Den billigste starter fra ca. 4.399 DKK og de ender i 16-18.000 DKK, hvis du skal have den dyreste model med hele pivtøjet.

Specifikationer:

 • Vandtank: 2L
 • Bønnekapacitet: ca. 225g
 • 1850 watt
 • 15 bar
 • Medfølger mælkekande med temperaturmåler

Hvad er en espressomaskine?

En espressomaskine er en kaffemaskine, som navnet også antyder. De kommer ofte med kværn og kan brygge kaffe, såsom cappucino, latte, espresso og alle de andre, du kender fra cafeer. Espresso kaffemaskiner kommer ofte med en masse funktioner, egenskaber og laver fantastisk kaffe – og så kan du ovenikøbet helt selv vælge, hvilke bønner du vil bruge. Espressomaskiner kræver som oftest også manuelt arbejde, men hvis du nyder friheden i at lave din egen kaffe på rigtig “cafe manér”, skal du have sådan en.

Hvorfor skal jeg købe en espressomaskine?

Jeg elsker, at lave min egen kaffe. Det er fedt, befriende og så kan jeg ovenikøbet lave kaffen, som jeg elsker så meget, espresso. Men! Hvis jeg har gæster, kan jeg også byde på latte, cappucino, cortado og alle de andre – what’s not to like? Inden jeg fik en espressomaskine, kunne jeg godt være led ved, at skulle bruge 25-40 DKK hver eneste gang jeg skulle have en rigtig god kaffe i byen. Hvis du køber en espressomaskine, kan du drikke kaffen derhjemme, og så sparer du ovenikøbet pengene på cafe.

Hvilken espressomaskine skal jeg vælge?

Det helt store spørgsmål og ligeledes det, som jeg forsøger at hjælpe dig med i denne bedst i test af espressomaskiner. Vi har alle forskellige behov, budgetter og finder samtidig ikke de samme espressomaskiner interessante eller flotte. I denne test har jeg fundet fem af de bedste espressomaskiner frem, som jeg mener er blandt toppen på markedet. Men valget er dit, og du skal opveje, hvilken der passer bedst til dine behov og krav, når du leder efter den bedste espressomaskine.

Espressomaskine mærker

Det er ikke uden grund, at jeg har lavet denne test. Der er mange forskellige mærker, som tilbyder blandt de bedste espressomaskiner, og det kan være enormt svært at finde ud af – især hvis du ikke er kendt på området i forvejen. Herunder har jeg samlet en række af de forskellige producenter, som jeg vil mene, laver de bedste espressomaskiner på markedet.

Sage

Du har helt sikkert hørt eller set dem før, enten her på Madogmonopolet, Gastromand eller i din vens køkken. Jeg har testet mange af deres produkter, både fra min tid på Gastromand, men også her på Monopolet.

Sage laver alt fra de bedste espressomaskiner til blendere og vaffeljern. De er kendt for at lave holdbare produkter i unikke, industrielle designs, og det er også min vurdering. Skal du have en god espressomaskine eller andet, som holder forevigt, skal du vælge et produkt fra Sage.

DeLonghi

Jeg bruger selv DeLonghi “La Specialista”, som jeg synes er den bedste espressomaskine. Den spiller maks. Jeg bruger den dagligt, og kan uden tvivl anbefale kaffemaskinen herfra. Det er heller ikke uden grund, at jeg har sat DeLonghi espresso kaffemaskinen som nummer et i min test.

DeLonghi er kendt for kvalitet, og det afspejler deres produkter.

KitchenAid

Et verdenskendt mærke indenfor udstyr til køkkenet. De laver alt fra blendere og espressomaskiner til røremaskiner. Jeg har igennem min tid testet utrolig mange produkter fra KitchenAid, og det det hver eneste gang en fornøjelse. Jeg har selvføgelig også testet deres espressomaskine, KitchenAid Artisan Espressomaskine.

Hvilken er den bedste espressomaskine?

Jeg har nu givet mig bud på, hvilke espressomaskine jeg synes, er de bedste på markedet. Heldigvis er vi alle sammen forskellige, hvorfor vi helt sikkert ikke er enige på alle områder og valget er også udelukkende dit. Jeg håber, at du kunne bruge min bedst i test af espressomaskiner til at finde den bedste espressomaskine for dig.

Hvis du har yderligere spørgsmål i den forbindelse, er du altid velkommen til at stille et spørgsmål, så skal jeg forsøge at svare mit bedste, med den viden jeg nu har indenfor valget af den bedste espressomaskine.

Vi elsker alle kaffe (især mig), og jeg ønsker ligesåvel også kun, at du får muligheden for at starte dagen ud med en god kop nybrygget kaffe fra den espressomaskine, som er den bedste for dig.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar