Denne artikel indeholder reklamelinks

Vi kommer ikke udenom, at for mange er kaffe blandt det vigtigste… hver dag! Der går i hvert fald ikke én dag, hvor jeg ikke får tændt op for kaffemaskinen, uanset om jeg er hjemme, på arbejde eller hos venner og familie. Den mørke drik fylder meget i vores liv, og for mange er kaffen essentiel for at vi kan holde os vågne hele dagen. Derfor ser jeg det også som en vigtighed at have den bedste kaffemaskine, som passer til det enkelte menneskes behov.

Jeg har i den anledning lavet en bedst i test af kaffemaskiner på markedet, for kaffe skal smage godt – du drikker den jo højst sandsynlig hver dag. Der vil altid være enkelte kaffemaskiner som skiller sig ud på den ene eller anden måde, og her er det vigtigt, at du finder den bedste kaffemaskine, som passer til de krav, du har til kaffen og maskinen. Læs med herunder hvor jeg går i dybden med de forskellige kaffemaskiner, deres funktioner og hvilke mærker og modeller, som er værd at holde øje med.

Er du derimod på udkig efter en espressomaskine eller kapsel kaffemaskine, kan du læse min guide til den bedste espressomaskine, bedste kaffemaskine med kværn eller bedste kapsel kaffemaskine her.

Kaffemaskine Test: Top 5 Bedste Kaffemaskiner

Testen er lavet i samarbejde med eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Jeg har testet nogle af produkterne, men ikke alle.

Moccamaster KBG741 Select MS 1.25L – Blandt de bedste kaffemaskiner på markedet

moccamaster-kbg741-select-ms-kaffemaskine-1-25l

Se Moccamaster KBG741 Select MS 1.25L til 1.999 DKK her.

Denne kaffemaskine fra Moccamaster har du med garanti set før, og det er heller ikke uden grund. En Moccamaster kaffemaskine er blandt de mest kendte kaffemaskiner i Danmark – og sikkert også mange andre lande. De er kendt for at lave gode kaffemaskiner, som har en lang holdbarhed og helt enkelt ikke kan “slås ihjel”. Skal du have en af de bedste kaffemaskiner i et stilrent design, lang holdbarhed og god kaffe, skal du med garanti have en Moccamaster.

Med en Moccamaster KBG741 får du en filterkaffemaskine i verdensklasse, der er fremstillet i et lækkert aluminiumsdesign, der ligesom ved AIVIQ kaffemaskinen længere nede giver et flot design, som ikke går af mode. Derudover har kaffemaskinen også dobbelt varmeelement, som både gør vandet varmt samt kan holde kaffen varm i helt op til 2 timer efter brygning.

Den tilhørende glaskende til kaffen har en kapacitet på 1.25L, som giver i omegnen af 10-12 kopper gode kaffe, afhængig af hvor stor en kop er for dig.

Plusshop er eksklusivt for medlemmer, hvor du får de første 30 dage gratis, herefter 139 kr/md. Det betyder, at du kan få Moccamaster KBG741 kaffemaskinen til 1.699 DKK i stedet for 1.999 DKK. Medlemsskabet kan opsiges til enhver tid. Køb Moccamaster her.

Specifikationer:

 • Effekt (watt): 1520W
 • Vandbeholder: 1.25L
 • Bryggetid: ca. 6 minutter
 • Funktion: Auto dryp
 • Type kaffekande: Glas
 • ECBC (European Coffee Brewing Centre) godkendelse

AIVIQ Design Aromatico Automatisk Kaffemaskine – AFC 2101 – Holdbar og stilfuld kaffemaskine i rustfri stål

aiviq-design-aromatico-automatisk-kaffemaskine-afc-2101

Se AIVIQ Design Aromatico Automatisk Kaffemaskien AFC 2101 til 999 DKK her.

Kaffemaskinen fra AIVIQ er designet i rustfri stål, som jeg personligt selv synes, at der ser skide godt ud. Det giver et eksklusivt design, som bare betyder, at du rent udseendemæssigt har en kaffemaskine, som aldrig går af mode – og endda pynter til i køkkenet.

Kaffemaskinen fra AIVIQ har to varmeindstillinger, hvormed kaffen kan holdes varm. Varmepladen slukker automatisk efter 40 minutter, for så er der 100% styr på sikkerheden. Glaskanden med plads til 10-12 kopper kaffe gør, at du kan lave lige præcis den mængde kaffe, som du har brug for – så rækker det også til, at du har gæster på besøg. Til kaffemaskinen kan du både bruge genanvendelige filtre, men også normale papirfiltre.

Du tænker nok, at kaffemaskinen fra AIVIQ lidt ligner en klassisk Moccamaster, og det har du fuldstændig ret i. Den koster derimod også halvdelen af prisen og her vil jeg mene, at du får meget kaffemaskine for pengene.

Specifikationer:

 • Materiale: Rustfri stål & PP
 • Vandbeholder: 1,25L eller 10-12 kopper kaffe
 • Funktion: Auto drip
 • Med filter
 • Temperatur 90-94 C
 • Autosluk: Efter 40 min

Sage The Precision Brewer Thermo Kaffemaskine – Markedets hurtigste 1,8 liters kaffemaskine

sage-the-precision-brewer-thermo-kaffemaskine

Se Sage The Precision Brewer Thermo Kaffemaskine til 2.799 DKK her.

Jeg har tidligere testet mange af produkter fra Sage – både her på Mad & Monopolet, men også tidligere da jeg var en del af Gastromand. Derfor ved jeg også, at Sage står for kvalitet og ligesom Super Q blenderen fra Sage, er denne kaffemaskine heller ingen undtagelse.

The Precision Brewer Thermo kaffemaskinen fra Sage er faktisk den hurtigste 1.8 liters kaffemaskine på markedet, og bare det siger jo lidt.. Derudover har den også hele 6 forudstillede bryggemetoder, som du kan gøre brug af – hurtig bryg, gold brew, pour over, cold brew, iskaffe og personlig bryg. Der er altså masser af muligheder, uanset om du er til varm eller kold kaffe. Dertil har den naturligvis også autostart og en medfølgende dobbeltsidet termokande på 1.8 liter.

Specifikationer:

 • Materiale: Rustfri stål
 • Vandbeholder: 1.8L
 • Bryggemetoder: cold brew, hurtig bryg, iskaffe, gold brew, pour over & personlig bryg
 • Autostart: Ja

SMEG Retro Kaffemaskine DCF02BLEU – Cool kaffemaskine i 50’er retro design

smeg-retro-kaffemaskine-sort

Se SMEG Retro Kaffemaskine til 1.395 DKK her.

Der er absolut intet som en god kop kaffe om morgenen, og det kan kaffemaskinen fra SMEG altså klare – om det så er til morgenmaden, eftermiddagen eller sammen med desserten. SMEG har udviklet en flot kaffemaskine i ægte 50’er retrodesign, som ser mega cool ud i et køkken, hvis du spørger mig.

Der medfølger et genanvendeligt kaffefilter af plast, og dermed bliver du fri for at købe engangsfiltre. Kaffemaskinen kan ca. brygge 10 kopper kaffe, og hvis du ikke har brug for en hel kande kaffe, kan du vælge funktionen “4 cups”. Den er udstyret med op til flere funktioner, f.eks. kan du sætte en timer til, så kaffen er klar, når det passer dig, men du kan også brygge kaffen og fortsat have varme på varmepladen, så kaffen forbliver varm. Kaffemaskinen fra SMEG har et brugervenligt display, som er super enkelt at bruge.

Specifikationer:

 • Kan fås i 7 farver (sort, rosa, rød, sølv, hvid, creme, pastelgrøn, pastelblå)
 • LED-display
 • Timer med auto-start
 • Anti dryp funktion

KitchenAid Drip Kaffemaskine – God kaffemaskine i klassisk KitchenAid design

kitchenaid-drip-kaffemaskine-creme

Se KitchenAid Drip Kaffemaskine til 1.499 DKK her.

KitchenAids Drip kaffemaskine kan det hele – uanset om du skal tidligt op i hverdagen, og vil have kaffen klar med det samme. Eller i weekenden, når du bare skal hygge, sove længe og få din morgenkaffe, når du vågner. Kaffemaskinen fra KitchenAid har nemlig to bryggeknapper til programmering og selvfølgelig med tidsindstilling.

Leder du efter en af de bedste kaffemaskiner på markedet, kunne denne godt være det rigtige for dig. Der medfølger en 1.7 liter glaskande, som ca. indeholder 12 kopper god kaffe. Derudover er kaffemaskinen med aftagelig vandtank og genanvendeligt filter – så slipper du også for hele tiden at købe engangsfiltre, hvilket ikke gavner noget eller nogen..

Den kan som sagt brygge hele 12 kopper i glaskanden og er på 1100 watt. Du kan selv indstille bryggetiderne på maskinen, så kaffen altid er klar til dig, når du ønsker det. Hvad mere kan man bede om?

Specifikationer:

 • Materiale: Plastik, metal
 • Vandbeholder: 1.7L
 • Drypstop: Ja
 • Udtagelig vandbeholder: Ja
 • Effekt (watt): 1100

Hvad er en kaffemaskine?

Kaffemaskinen er helt enkelt den mest “normale” og klassiske måde at brygge en kop kaffe på. Når du brygger kaffe på en kaffemaskine, får du en helt normal sort kop filterkaffe. En god kaffemaskine kan brygge helt fin kaffe, men husk altid at hælde kaffen over i en termokande efter du har brygget, da smagens ellers vil ændre sig og blive dårlig.

Hvorfor skal jeg købe en kaffemaskine?

Der kan være mange gode grunde til, at du skal købe en kaffemaskine. En grund kan være, at du elsker kaffe og drikker det hver dag – det er der mange af os der gør, hvorfor det giver god mening at erhverve sig en kaffemaskine, som kan klare brygningen for os. Hvis du hver dag skulle købe kaffe udefra på et bageri eller i en kaffebar, løber det hurtigt op og i sidste ende vil det derfor altid give mening at købe en god kaffemaskine.

Det kan også være, at du på nuværende tidspunkt benytter dig af en stempelkande. Kaffe på en stempelkande smager også rigtig godt, men her står du også selv at “brygge” den, hvorimod en kaffemaskine kunne have klaret det for dig. De bedste kaffemaskiner på markedet har f.eks. timere, hvilket betyder, at du selv kan bestemme, hvornår din kaffe skal være friskbrygget – og så brygger kaffemaskinen helt enkelt din kaffe for dig.

En tredje grund kan være, at du på nuværende tidspunkt drikker instant kaffe. Instant kaffe kan smage udemærket, men det bliver aldrig det samme, som en god filterkaffe fra kaffemaskinen. På længere sigt er instant kaffe også dyrere og i sig selv jo ikke en bedre kaffe, hvorfor det her også ville give mening at finde den bedste kaffemaskine, som passer til dig.

Hvilken kaffemaskine skal jeg vælge?

Det er et virkelig godt spørgsmål og kun du ved, hvilken kaffemaskine er den bedste for dig. Jeg er i dette indlæg kommet med en række forslag til forskellige kaffemaskiner, som jeg mener er blandt de bedste på markedet, men her tager jeg naturligvis også udgangspunkt i, hvad jeg finder vigtigt ved en god kaffemaskine.

Når du leder efter den bedste kaffemaskine for dig, er det vigtigt, at du finder ud af hvilke behov du har til kaffemaskinen. Skal den f.eks. have autodryp funktionen, timer på, så du selv kan indstille, hvornår den skal starte med at brygge? Eller går du derimod meget op i udseendet på kaffemaskinen, prisen eller hvor mange kopper kaffe den kan brygge ad gangen?

Vi har alle forskellige behov til, hvad en kaffemaskine skal kunne og derfor kan jeg kun sige, at du skal vælge den kaffemaskine, som du føler er den bedste for dig. Jeg håber, at dette indlæg hjælper dig til at finde den bedste kaffemaskine.

Kaffemaskine med kværn?

Der er delte meninger om det er nødvendigt at få en kaffemaskine med kværn, men der er også fordele ved at have indbygget kværn. Hvis du ikke har lyst eller tid til at kværne bønnerne eller gennemgå en mere besværlig bryggeproces, anbefaler jeg, at du får en kaffemaskine med kværn. Det er perfekt til dig, som gerne bare vil have en god, friskbrygget kaffe uden mere besvær. Du ved bedst selv, om en kaffemaskine med kværn giver mening for dig, men ja, det forenkler i hvert fald brygningen af kaffe.

Hvis du vælger en fuldautomatisk espressomaskine, vil den endda også kunne skumme mælken i kaffen for dig, hvilket er en sand luksus. Men hvis du ikke er til latte, cortado, cappuccino eller anden kaffe med mælk i, er det naturligvis ikke relevant for dig.

Kaffemaskine mærker

Når du leder efter den bedste kaffemaskine på markedet, er der mange mærker og producenter, som byder ind med den ene gode kaffemaskine efter den anden. Det kan være svært at finde rundt i, og kender du ikke mærkerne, kan det være en stor labyrint at skulle købe en kaffemaskine. Derfor giver jeg dig herunder en kort introduktion til nogle af de mærker, som jeg synes laver blandt de bedste kaffemaskiner på markedet.

Moccamaster

Dette er en all time klassiker og du har garanteret tidligere hørt om dem. Moccamaster har nemlig designet og produceret blandt de bedste kaffemaskiner på markedet siden 1964. De har været markedsledere i mange år, og laver utrolig holdbare kaffemaskiner, med et design der aldrig går af mode. En sand klassiker.

Sage

Sage blev etableret i 1999 i England og sælger i dag produkter til hele verden. Sage laver ikke kun kaffemaskiner, men har udviklet og designet en lang række produkter, hvor størstedelen er blevet modtaget med succes. Når det gælder espressomaskiner, sidder Sage f.eks. tungt på markedet og har lavet op til flere vindere, som du helt sikkert har set i danske køkkener.

Delonghi

Dette er et italiensk mærke fra Treviso, som blev grundlagt af De’Longhi familien i 1902. Sidenhen har de fået stor succes med deres espressomaskiner, som også har vundet sig frem på det danske marked. Jeg bruger personligt selv espressomaskinen, De’Longhi La Specialista, som jeg er utrolig glad for.

KitchenAid

Virksomheden blev etableret i 1919 og er fra USA. KitchenAid er i princippet ikke kendt for deres kaffemaskiner, men i langt højere grad deres røremaskine, som både ses anvendt i utrolig mange danske køkkener, men også den foretrukne model, når Bagedysten optages. Jeg har selv flere af produkterne fra KitchenAid og ja, de spiller bare 100%, har et flot design og en lang holdbarhed. Du kan læse min anmeldelse af KitchenAid Espressomaskine her.

AIVIQ

Dette mærker producerer både espressomaskiner, kaffekværne, filterkaffemaskiner og det meste andet indenfor kaffeverdenen. AIVIQ tilbyder produkter, hvor du får meget for pengene – og her er du sikret en kaffemaskine i god kvalitet, fine funktioner og lækkert design, som passer ind i de fleste køkkener.

Hvilken er den bedste kaffemaskine?

Jeg giver i dette indlæg mit bud på, hvad jeg synes, er blandt de bedste kaffemaskiner på markedet. Den bedste kaffemaskine for dig, er muligvis ikke den samme for mig.

Uanset hvilken kaffemaskine du vælger, vil valget altid være dit og jeg vil anbefale dig, at du tænker over, hvilket behov du har til maskinen samt hvilke funktioner du synes, at den bedste kaffemaskine skal have.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar