Tilbehør

Bedste opskrift på Kold Kartoffelsalat

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Kold kartoffelsalat på en varm sommerdag med en omgang grillede pølser til er vel næsten en nationalspise i Danmark, ikke? Hvis ikke så slår jeg gerne et slag for, at det i hvert fald burde være. Når de nye kartofler begynder at dukke op af jorden er det afgjort noget af det bedste der findes. Du finder her en opskrift på kold klassisk kartoffelsalat, som du nemt kan twiste lidt for at gøre til helt din egen…

Bedste opskrift på Kold Kartoffelsalat

Bedste opskrift på Kold Kartoffelsalat

Ret: Hovedret
Køkken: dansk
Antal: 4 personer

Du finder her en opskrift på kold klassisk kartoffelsalat, som du nemt kan twiste lidt for at gøre til helt din egen. Den passer perfekt til grillpølser.

Udskriv

Ingredienser

Kartofler

 • 1 kilo nye danske kartofler hvis du selv har gravet dem op så props herfra!

Dressing

 • 2 spsk mayonnaise
 • 6 spsk cremefaiche 18 %
 • 1 fed hvidløg
 • 1 bundt purløg
 • 1 spsk citron
 • 1 lille fint hakket rødløg
 • 1 håndfuld radiser
 • 3 stk forårsløg
 • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Kartofler

 1. Start med kartoflerne. Du koger en perfekt kartoffel således: Rengør dem først grundigt.
 2. Find i gryde med en stor håndfuld salt, lidt krydderurter som fx løvstikke, persille eller timian.
 3. Nu kommer tricket så: Bring vandet til kogepunktet og læg kartoflerne i.
 4. Kog dem nu i 8 minutter og sluk så.
 5. Herefter lader du dem trække i yderligere 8 minutter og så overhælder du dem med koldt vand.
 6. Dermed får du den perfekte kogte kartoffel til din kartoffelsalat.

Dressing

 1. Pres hvidløget og bland det med mayonnaise og creme fraiche.
 2. Tilsæt citron og smag til med salt, peber.
 3. Det skal være ret syrligt for det skal kunne give modspil til pølserne eller frikadellerne.
 4. Lad det gerne trække på køl.

Tricket er egentlig todelt – det ene trick finder du i opskriften og det handler om, hvordan du koger den perfekte kartoffel. Det andet trick er sådan set min egen holdning til en klassisk kartoffelsalat. Det er enkelthed. Jeg synes hurtigt, at der kan komme for mange smage, som forvirrer lidt. Hellere få grøntsager som her og så lav en fantastisk dressing og grill nogle pølser til – det er meningen det skal være enkelt. 

Læs også: Klassiske pandestegte frikadeller

Kold Kartoffelsalat (3)
Alt hvad du behøver…

Denne ret lavede jeg i min børneuge og én af de dage, hvor solen velsignede os og vejret bare skræg på grillmad! Min mindste og ældste datter elsker grillede pølser så for dem var det virkelig heaven. Min mellemste datter er lidt på vej i en retning, hvor hun ikke bryder sig om kød – hun synes det er synd for dyrene. Jeg respekterer hendes valg og synes faktisk det er meget sejt, at en 10-årig har sådan en holdning.

Pølsehorn (3)
Pølser fra slagteren…
Kold Kartoffelsalat (4)
Nogle gode pølser fra slagteren med masser af smag…

Jeg elsker kold kartoffelsalat og navnlig med enten grillede pølser eller frikadeller til. Som barn var luksusudgaven i mit hjem når vi fik mine Fars pandestegte frikadeller til. Hvis det skulle gå lidt hurtigere, så fik vi pølser til. Begge dele var stod dog højt på listen over mine livretter i hjemmet.

Kold Kartoffelsalat (5)
Kartoffelsalat – Sommer on a plate…

Håber det har givet inspiration – velbekomme…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift