Gå til opskrift

Jeg er vild med den klassiske lasagne, men for nylig lavede jeg en lidt alternativ opskrift i sommerhuset. Det er fiskelasagne med spinat, pinjekerner og masser af torsk og kuller. Det er en ret smart måde, at spise mere fisk på, og så er denne lasagne heller ikke helt så tung, som den klassiske lasagne. Du kan reelt variere din fiskelasagne med fx laks eller anden hvidfisk, men det vender vi tilbage til.

Jeg har et samarbejde med Iversenfish.dk, hvor jeg har lavet en del fiskretter. Først stod den på grillet lakseside, hvor jeg havde lagt laksen i en asiatisk inspireret marinade. Efterfølgende har jeg lavet fiskburger med pankofriteret torsk og en lille sauce tartare. Det sidste jeg lavede var fyldte blæksprutter. Derfor har min piger fået udvidet deres horisont lidt når det kommer lidt fisk.

Fisklasagne med torsk, spinat og cremet monay sauce!
Lasagnen samles…
Fisklasagne med torsk, spinat og cremet monay sauce!

Fisklasagne med torsk, spinat og cremet monay sauce!

Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Keyword: Fisk på grill, Fiskelasagne, Lasagne
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time 13 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Familiefaren

Her får en opskrift på den lækreste fiskelasagne, med en fed cremet monay sauce, en sauce på hytteost, spinat og pinjekerne – der er anvisning til grill og ovn.

Udskriv

Ingredienser

Fiskelasagne

  • 450 gram hvidfisk – fx kuller fisk, lyssej, kulmule
  • 250 gram friske lasagne plader
  • 1 pose frosen spinat
  • 1 stk. squash
  • 2 poser pinjekerner
  • Frisk mozzarella
  • Oliven olie
  • Salt og friskkværnet peber

“Hytteost sauce”

  • 200 gram hytteost
  • ½ tsk chiliflager
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 sammenpisket æg
  • 1 spsk oliven olie
  • Salt og friskkværnet peber

Monaysauce

  • 2 spsk smør
  • 2 spsk mel
  • ½ liter letmælk
  • 200 gram parmesan
  • Friskrevet muskatnød ca. 1/4 nød
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Fiskelasagne

  1. Rengør fisken, skær den i mindre stykker og salt den let, stil den på køl.
  2. Lad spinaten tø op.
  3. Skær squashen ud i tynde strimler med en tyndskræller.
  4. Varm en pande om med olie og steg dem gyldne.
  5. Læg dem til side.
  6. Rist pinjekerne let – men pas på de ikke branker, så duer de nemlig ikke.
  7. Når du har lavet monaysaucen og hytteost-saucen, så skal der samles.
  8. Start med monaysauce, så et læg plader herefter fordeler du fisk, spinat, hytteost-sauce, monaysauce og pinjekerne ud over. Slut af med squash i strimler og herefter plader igen.

  9. Sådan gentager du i ca. 3 lag.
  10. Hvis du tilbereder på grill, så skal den have omkring 225 kr. i 40 min. det samme i ovn – dog på varmluft.

  11. Lad den trække 10 min når den er færdig.

“Hytteost sauce”

  1. Varm en pande op med olien.
  2. Imens hakker du løg og hvidløg, som du svitser af i 5 min sammen med chiliflagerne.
  3. Lad det køle af og bland så hytteost og æg deri.
  4. Giv det en omgang salt og peber.

Monaysauce

  1. Smelt smør og mel, som du rører sammen ved middelhøj varme.
  2. Tilsæt nu mælk lidt af gangen og rør det godt sammen.
  3. Det skal koge igennem for at det ikke smager af mel.
  4. Tilsæt parmesan og rør det sammen.
  5. Smag til med muskat, som du skal bruge en del af.
  6. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  7. Hvis den bliver for tyk, så tilsætter du lidt mælk og rører den godt sammen.

Du behøver naturligvis ikke bruge torsk, det kan faktisk være næsten alt slags fisk. Jeg vil dog mene, at hvidfisk er bedst – det kunne være hvilling, kuller, kulmule, lange, lys/mørk sej, rødfisk, eller knurhane. Reelt kunne du også komme laks deri – det skal bare være røget.

Fisklasagne med torsk, spinat og cremet monay sauce!
Klar til servering – lad det dog gerne trække i 10-15 min…
Fisklasagne med torsk, spinat og cremet monay sauce!
Så er der serveret…

Du kan servere med ekstra friskhakket persille, lidt chili-flaget og lidt flagesalt. Retten holder også om vinteren – så har den en ekstra effekt – den kurerer nemlig vinterdepression! Håber du synes om den.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift