Denne artikel indeholder reklamelinks
Når jeg siger “blæksprutte” så tænker du måske på de enorme dyr som lever på bunden af havet ikke? Tillad mig at bringe det ned på jorden, eller tilbage til Danmark for den sags skyld. Det er nemlig sådan, at vores danske farvand er fyldt med blæksprutter – fx Loligo blæksprutten, som er en tiarmet blæksprutte. Rykker vi lidt længere nord på finder du fx arten Sepia, som også har ti arme. Fælles for dem er, at de er utrolig lækre, hvis de er tilberedt korrekt. Det kan være fyldte blæksprutter på grillen, som jeg lavede for nylig. Her får du min opskrift – velbekomme.
Nogle vil tro, at blæksprutte ikke er noget for dem. Jeg slår gerne et slag for, at det kommer an på en prøve, lidt mod og naturligvis om de er tilberedt korrekt. Jeg erkender, at det kan blive noget værre rod, men det kan også være en delikat spise, og navnlig på grillen bliver det fantastisk.
Find alt i fisk hos Kystfisken.
Jeg har gennem sommeren testet en Weber Genesis 435 gasgrill, hvor jeg tænkte, at fisk var virkelig oplagt. Ofte, så ender det med, at jeg griller pølser og nogle bøffer, hvilket er lækkert – men lidt ensformigt for at være ærlig. Derfor har jeg sammen med Iversenfish lavet en række indlæg, hvor jeg bl.a. har lavet grillet marineret laks og pankofriteret torsk i en lækker burger.
Grillet fyldt blæksprutte med tomat, hivdløg, persille og chorizo!
Her får du en delikat opskrift på fyldt grillet blæksprutte med persille, tomat, hvidløg, citronskal og chorizo, – perfekt sommerret, inklusiv opskrift til ovn.
Ingredienser
- 4 stk. blæksprutter du skal beregne 1 pr. person
- 300 gram chorizo
- 2 bunder persille gem lidt til servering
- 1 stk. citron (skallen)
- 4 fed hvidløg
- 6 stykker daggammel brød
- Salt og peber
- Olie til pensling
Sådan gør du
-
Start med at fjerne armene fra hovedet – du rykker bare til.
-
Fjern nu involdene.
-
Skær armene fri så langt inde i hovedet lige under munden, så de hænger sammen.
-
Vend kroppen med "vrangen" ud, fjern rygskjoldet og rens den grundigt.
-
På ydersiden sidder der en hinde, som du også skal fjerne.
-
Rens og skyld armene grundigt.
-
Varm en pande op – fx på dit sideblus på grillen og steg dem 2 min i olie.
-
Tilsæt salt og peber.
-
Hak nu armene groft og tilsæt resten i en hurtighakker.
-
Herefter blander du massen sammen med de grofthakkede arme.
-
Nu har du en ensartet masse, som du fylder i blæksprutterne.
-
Luk dem nu med en kødnål.
Grillen
-
Varm grillen op til omkring 250 grader.
-
Pensel blæksprutterne med olie og læg dem på den direkte varme.
-
Steg dem på alle sider i ca. 1 minut, så de i alt for max 4 minutter.
-
Skær dem ud, og server med lidt friskhakket persille.
Ovnen
-
Varm oven op til 250 grader varmluft og læg lidt olie i bunden af et ildfast fad i ca. 8 min.
-
Skær dem ud, og server med lidt friskhakket persille.
Find alt i fisk hos Kystfisken.
Reelt behøver du ikke noget tilbehør til fyldt blæksprutte, da den indeholder masser af lækkerier og faktisk mætter en del, men skulle du få lyst, så grill gerne nogle grøntsager. Det kan være sommer kål, majs, asparges, kartofler eller løg. Inden du griller dem, så pensel dem med lidt olie og slut af med salt og peber.
Håber du synes om opskriften, der er også vedledning til ovnen, hvis du ikke har en grill. Skulle du få lyst til en omgang blæksprutter er prisen 250 kr. for 3 kg løsfrosne danske blæksprutter – velbekom og god fornøjelse…