Gå til opskrift

Jeg elsker burgere i alle afskygninger! Nogle gange vil jeg gerne have en snasket cheeseburger, andre gange hellere noget med et lille twitst som fx en “steakburger” eller sandwich. Det kan også være den helt store klassiske bøfsandwich. I denne opskrift er det dog noget helt andet. Det er nemlig den gode gamle fiskeburger, som jeg laver med pankonfriteret torsk fra mine skønner venner hos Iversenfish. Der skal naturligvis en sauce tartare til eller på dansk en tatarsovs, som binder det hele sammen – håber du synes om den – god fornøjelse.

Jeg tester for tiden en kæmpe gasgrill for Weber. Det er en Genesis II 435, som er godt udstyret. Den har bl.a. et sideblus, som jeg bruger ret flittigt. Det er noget nemmere, at stå ved grillen og lave fx en sovs eller som her, at fritere fisk. Fordelen er at det ikke gør noget, at man sviner lidt, og så stinker du heller ikke huset til. Jeg har brugt nogle lækre stykker torskefilet fra Iversenfish, som jeg har et samarbejde med. Du kan finde dem på deres side her.

Opskrift på fiskeburger med torsk og den lækreste tatarsauce!
Friteret torsk fra Iversenfish.dk
Opskrift på fiskeburger med torsk og den lækreste tatarsauce!

Opskrift på fiskeburger med torsk og den lækreste tatarsauce!

Ret: Burger, Hovedret
Køkken: dansk
Keyword: Blæksprutte på grill, Fisk på grill, Fiskeburger, Torskeburger
Forb. tid: 40 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 48 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren

Her får du en lækker opskrift på klassisk fiskeburger med pankofriteret torsk, en ustyrlig lækker tatarsauce i en blød bolle med salat og lynsyltet fennikel!

Udskriv

Ingredienser

Pankofritteret torsk

  • 400 gram torskefilet
  • 2 stk. æg
  • 300 gram panko
  • Salt og friskkværnet peber
  • ½ liter olie til fritering fx solsikkeolie

Råmarineret fennikel

  • ½ stk. fennikel
  • 3 spsk. ekstra jomfru oliven olie
  • Saften fra en ½ citron
  • Salt og friskkværnet peber

Sauce tartare

  • 1 spsk. hakket kapers
  • 1 spsk. hakket cornichoner
  • 1 spsk. hakket syltede agurker
  • 1 spsk. hakket løg
  • 1 spsk. hakket kørvel
  • 1 spsk. hakket persille
  • 2 store spsk. mayo
  • 2 store spsk. creme fraiche 18 %
  • Salt og friskkværnet peber

Tilbehør

  • 2 stk. burgerboller efter eget valg – evt. hjemmelavede.
  • Crisp Salat eller lignende.

Sådan gør du

Pankofritteret torsk

  1. Giv torsken en lille smule salt og lad det trække i 20 min.
  2. Imens kan du lige piske æggene sammen og finde to skåle.
  3. I den ene hælder du panko op, som du giver nogle gode vrid peber.
  4. I den anden har du æggene.
  5. Så skal der paneres. Start med panko, så æg og så panko igen.
  6. Herefter skal de frittere i ca. 4-5 min. ved 160 grader varm olie.
  7. Læg dem på fedtsugende papir bagefter.

Råmarineret fennikel

  1. Kør fennikel på et mandolinjern, så de er helt tynde.
  2. Læg dem i en skål og bland olie og citron i.
  3. Vend det godt sammen og stil det på køl i 20 min. eller til resten af maden er færdig.

  4. Krydr med salt og peber til sidst.

Sauce tartare

  1. Hvis du har en hurtighakker, så kører du lige det hele derpå.
  2. Bland det sammen med mayo og creme fraiche og smag til med salt og peber.
  3. Det må gerne komme på køl imens du gør resten færdig.

Tilbehør

  1. Varm boller på grillen eller en pande.
  2. Så skal der bygges.
  3. Start med salat i bunden, så en god skefuld tartare sauce, fisken, fennikel og slut af med en ekstra skefuld tartare sauce.

Opskrift på fiskeburger med torsk og den lækreste tatarsauce!
Lidt hjemmelavede “pommes” blev tilbehøret til fiskeburgeren…
Opskrift på fiskeburger med torsk og den lækreste tatarsauce!
Grove pommes frites tilberedt på grillen…
Opskrift på fiskeburger med torsk og den lækreste tatarsauce!
Så er er fiskeburger…

Jeg er selv kæmpe fan af denne burger, og vil godt erkende, at det er for sjældent jeg laver den. Den er vildt lækker og den sprøde fisk passer perfekt til den syrlige og fede sauce tartare. Håber du synes om den – god fornøjelse!

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift