Mad Mikkel er på banen igen og har en sidste østers opskrift til jer for denne omgang! Hvis de første to opskrifter med “Japansk-inspireret østers” og “orientalske østers” mod alt forventning, ikke har givet resultat, så findes der en sidste skudsikker metode – Put dine østers i ønskebrønden! Her er det nemlig en friteret udgave med masser af sprødhed fra den ekstra grove rasp og et skønt bid fra de syrlige agurker…
Nytåret er lige rundt om hjørnet og der spiser mange østers. Nogen er som Mikkel også skriver i denne artikel “Østers Love or Hate” ikke helt overbevidst om, at denne spise er noget af det skønneste i verden, hvilket faktisk er helt i orden. Men jeg vil dog slå et slag for, at du prøver denne opskrift, som er ret enkel, alt smager godt når det kommer fra frituren 🙂 God fornøjelse.
Ingredienser
Agurkekugler
- 1 tsk. agurk
- 1 dl. lagereddike eller æbleeddike
- 1 dl. vand
- 3 spsk. sukker
- Lidt salt og peber
Dressing
- 1 bundt dild
- ¼ l. creme fraiche
- Saft fra ½ citron
- 1,5 l. olie til friture
Østers
- 20 østers 20 stk.
- 100 gram hvedemel
- 2 tsk. æg
- 200 gram panko-rasp
Sådan gør du
Agurkekugler
-
Lav først en lage af eddike, vand, sukker, salt og peber.
-
Rør rundt til sukkeret har opløst sig.
-
Skyl agurk og brug et lille melonjern til at lave 20 fine kugler af agurken. Der må gerne være skræl på kuglerne.
-
Læg agurkekuglerne i syltelagen og stil på køl i minimum 30 minutter.
Dressing
-
Rør en dressing af creme fraiche og citronsaft, og smag til med salt og peber.
-
Stil også dressingen på køl.
Østers
-
Åbn østers, hæld væske fra og læg de rengjorte østers til side i en skål.
-
Tag tre dybe tallerkener og hæld hvedemel i den ene, de to æg i den anden, og panko-rasp i den tredje.
-
Pisk æggen sammen med en gaffel.
-
Tag nu hver enkelt østers og vend dem først i hvedemel, derefter æg og til sidst vendes de godt rundt i panko-raspen. Varm olien op i en lille gryde til ca. 180 grader.
-
Når olien er blevet varm, friteres de panko-svøbte østers, til de er blevet flotte gyldne.
-
Det tager ca. 2-3 minutter.
-
Pas på med at hælde for mange i gryden ad gangen!
-
Læg de færdigstegte østers på fedtsugende papir, indtil de skal serveres.
-
Skyl dild og hak i grove stykker.
-
Anret de friterede østers fint i rengjorte østersskaller.
-
Læg en syltet agurkekugle på toppen og hæld så til sidst en skefuld creme fraiche-dressing ved og pynt med et godt drys dild. BUM!
Håber Mikkels mange opskrifter har givet godt med inspiration – du kan følge ham på Instagram eller tjekke hans site ud – god fornøjelse og godt nytår!
1 Comment
Pingback: Sådan sammensætter du den perfekte nytårsmenu