Mad Mikkel er på banen igen og har en sidste østers opskrift til jer for denne omgang! Hvis de første to opskrifter med “Japansk-inspireret østers” og “orientalske østers” mod alt forventning, ikke har givet resultat, så findes der en sidste skudsikker metode – Put dine østers i ønskebrønden! Her er det nemlig en friteret udgave med masser af sprødhed fra den ekstra grove rasp og et skønt bid fra de syrlige agurker…

Gå til opskrift

Nytåret er lige rundt om hjørnet og der spiser mange østers. Nogen er som Mikkel også skriver i denne artikel “Østers Love or Hate” ikke helt overbevidst om, at denne spise er noget af det skønneste i verden, hvilket faktisk er helt i orden. Men jeg vil dog slå et slag for, at du prøver denne opskrift, som er ret enkel, alt smager godt når det kommer fra frituren 🙂 God fornøjelse.

Østers-tema fra Mad Mikkel: Friteret østers med syrlige agurkekugler, dild og creme fraiche

Friteret østers med syrlige agurkekugler, dild og creme fraiche

Ret: Forret, Nytårsmad, Snack
Køkken: dansk
Keyword: Friterende østers, Østers
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 38 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Mikkel Wejdemann
Udskriv

Ingredienser

Agurkekugler

  • 1 tsk. agurk
  • 1 dl. lagereddike eller æbleeddike
  • 1 dl. vand
  • 3 spsk. sukker
  • Lidt salt og peber

Dressing

  • 1 bundt dild
  • ¼ l. creme fraiche
  • Saft fra ½ citron
  • 1,5 l. olie til friture

Østers

  • 20 østers 20 stk.
  • 100 gram hvedemel
  • 2 tsk. æg
  • 200 gram panko-rasp

Sådan gør du

Agurkekugler

  1. Lav først en lage af eddike, vand, sukker, salt og peber.
  2. Rør rundt til sukkeret har opløst sig.
  3. Skyl agurk og brug et lille melonjern til at lave 20 fine kugler af agurken. Der må gerne være skræl på kuglerne.
  4. Læg agurkekuglerne i syltelagen og stil på køl i minimum 30 minutter.

Dressing

  1. Rør en dressing af creme fraiche og citronsaft, og smag til med salt og peber.
  2. Stil også dressingen på køl.

Østers

  1. Åbn østers, hæld væske fra og læg de rengjorte østers til side i en skål.
  2. Tag tre dybe tallerkener og hæld hvedemel i den ene, de to æg i den anden, og panko-rasp i den tredje.
  3. Pisk æggen sammen med en gaffel.
  4. Tag nu hver enkelt østers og vend dem først i hvedemel, derefter æg og til sidst vendes de godt rundt i panko-raspen. Varm olien op i en lille gryde til ca. 180 grader.
  5. Når olien er blevet varm, friteres de panko-svøbte østers, til de er blevet flotte gyldne.
  6. Det tager ca. 2-3 minutter.
  7. Pas på med at hælde for mange i gryden ad gangen!
  8. Læg de færdigstegte østers på fedtsugende papir, indtil de skal serveres.
  9. Skyl dild og hak i grove stykker.
  10. Anret de friterede østers fint i rengjorte østersskaller.
  11. Læg en syltet agurkekugle på toppen og hæld så til sidst en skefuld creme fraiche-dressing ved og pynt med et godt drys dild. BUM!

Håber Mikkels mange opskrifter har givet godt med inspiration – du kan følge ham på Instagram eller tjekke hans site ud – god fornøjelse og godt nytår!

Mikkel Wejdemann er bedre kendt som Mad Mikkel og er Gastronomisk konsulent samt udvikler på alverdens madprojekter med sit firma MadMikkel. Er især kendt som den smagsnysgerrige ambassadør for Coop’s madunivers - GoCook. Et projekt der er sat i verden for at skabe den første generation af unge mennesker, der er bedre til at lave mad end deres forældre. Er bl.a. hvert år en del af undervisningsmaterialet ”Smagekassen”, der bliver brugt af over 150.000 unge mennesker i landets folkeskoler. Han brænder generelt for at inspirere og skabe lyst til nye kulinariske oplevelser og ikke mindst sjovere og bedre madvaner. Er kogebogsforfatter med bogen ”Vores hav” og fungerer som freelance madskribent for magasinet gastro. Mikkel fungerer yderst dårligt hvis der ikke er et ny gastronomisk udenlandseventyr under opsejling – Det har medført medlemskab i De Berejstes Klub, og at der i dag er kommet + 50 Michelin-stjerner under bæltet og flere af verdens Top 100 restauranter. Det vildeste eventyr til dato var en 11.000 km. lang solo-cykeltur fra Aarhus til Antarktis på jagt efter vilde smagsoplevelser og møder med fremmed madkultur. Han er 40 år gammel og bosat i Aarhus med sin kæreste. Ingen børn selv, men har til gengæld inden livet som selvstændig med MadMikkel tilbragt en del år som lærer først i folkeskolen og sidenhen på efterskole som gastronomilærer for unge, der drømte om at blive den nye Redzepi eller Blomsterberg (Uden sammenligning i øvrigt :-))

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift