Gå til opskrift

Mikkel er fast deltager i Monopolet og har nogle rigtig fede holdning til smag, mad og ikke mindst børn. Har har lige postet en artikel om østers “Love or Hate” – i slipstrømmen lavede han en lækker opskrift med japanske inspirerede østers! Dette er hans næste opskrift på østers, som er orientalsk-inspireret med peberkorn, mynte og kapers – hvis du er ny østersspiser, så vil denne med garanti være et hit hos dig…

Østers-tema fra Mad Mikkel: Orientalske østers med peberkorn, mynte og kapers

Orientalske østers med peberkorn, mynte og kapers

Ret: Forret, Snack
Køkken: dansk
Keyword: Østers
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Mikkel Wejdemann
Udskriv

Ingredienser

  • 20 stk. østers 20 stk.
  • 1 glas små kapers
  • 40 stk. rosa peberkorn
  • 6-8 kviste mynte
  • ½ dl. olivenolie
  • 2 tsk. citronsaft

Sådan gør du

  1. Hæld vandet fra kapers.
  2. Pluk myntebladene fra kvistene.
  3. Tag halvdelen af peberkornene og blend det hele sammen i en morter eller foodprocessor.
  4. Arbejd eller kør det sammen til det bliver til en grov mos.
  5. Åbn østersene og løs dem fra skallen.
  6. Hæld lidt af væsken fra.
  7. Anret en lille skefuld af fyldet på toppen af østersen og pynt med et peberkorn på toppen.

Det bliver en super lækker, frisk og krydret ”pesto”, som passer perfekt til dine østers. Bonus: Pestoen kan laves på blot 5 minutter – Ja, tak!

Tak til Mikkel for endnu en super fed opskrift og mere fokus på østers!

Mikkel Wejdemann er bedre kendt som Mad Mikkel og er Gastronomisk konsulent samt udvikler på alverdens madprojekter med sit firma MadMikkel. Er især kendt som den smagsnysgerrige ambassadør for Coop’s madunivers - GoCook. Et projekt der er sat i verden for at skabe den første generation af unge mennesker, der er bedre til at lave mad end deres forældre. Er bl.a. hvert år en del af undervisningsmaterialet ”Smagekassen”, der bliver brugt af over 150.000 unge mennesker i landets folkeskoler. Han brænder generelt for at inspirere og skabe lyst til nye kulinariske oplevelser og ikke mindst sjovere og bedre madvaner. Er kogebogsforfatter med bogen ”Vores hav” og fungerer som freelance madskribent for magasinet gastro. Mikkel fungerer yderst dårligt hvis der ikke er et ny gastronomisk udenlandseventyr under opsejling – Det har medført medlemskab i De Berejstes Klub, og at der i dag er kommet + 50 Michelin-stjerner under bæltet og flere af verdens Top 100 restauranter. Det vildeste eventyr til dato var en 11.000 km. lang solo-cykeltur fra Aarhus til Antarktis på jagt efter vilde smagsoplevelser og møder med fremmed madkultur. Han er 40 år gammel og bosat i Aarhus med sin kæreste. Ingen børn selv, men har til gengæld inden livet som selvstændig med MadMikkel tilbragt en del år som lærer først i folkeskolen og sidenhen på efterskole som gastronomilærer for unge, der drømte om at blive den nye Redzepi eller Blomsterberg (Uden sammenligning i øvrigt :-))

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift