Denne artikel indeholder reklamelinks

Mad Mikkel slår et slag for en reelt “østers-invasion” – du kan læse det hele i hans første indlæg “Hvad siger du til østers… Love or hate?” Her i snakker han om én af havets store skatte – den smukke østers! Mad Mikkel er én af Monopolets faste medlemmer, og har nogle gode holdning når det kommer til mad. Derudover er han lidt af en autodidakt tryllekunstner i køkkenet – dette er hans først af tre opskrifter om østers – fyr den af Mikkel!

Gå til opskrift

Den første opskrift er ekstrem simpel og et sikkert hit, hvis der er sushi-elskere blandt læserne? Desuden er det altid en rigtig god idé at tilsætte noget ”bid og knas”, hvis der skal serveres for en nystartet østersspiser. Så har vi nemlig neutraliseret problemet med konsistensen. I denne opskrift gør jeg det med en sprød wasabi-nød – håber du synes om det…

Find de bedste østers og alt i fisk hos Kystfisken.

Østerstema med Mad-Mikkel: Japanske østers - perfekt som nytårsstarter!

Japanske østers med wasabi, koriander og syltet ingefær

Ret: Snack
Køkken: dansk
Keyword: Friterende østers, Japanske Østers
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Mikkel Wejdemann

Mad-Mikkel har lavet en skøn opskrift med japansk inspirede østers med koriander, syltet ingefær og wasabi-kugler, perfekt som snack til fest eller nytår.

Udskriv

Ingredienser

 • 8 stk. østers 8 stk.
 • 8 skiver syltet ingefær
 • 2 tsk. soja
 • 8 stk. wasabikugler/nødder
 • 16 blade frisk koriander kan undværes, hvis du ikke er fan
 • ½ dl jordnøddeolie

Sådan gør du

 1. Åbn østersene og løs dem fra skallen.
 2. Hæld væsken fra.
 3. Varm olien på en pande, og når den er meget varm, ”friteres” korianderen hurtig. Den skal kun lige blive sprød, og må ikke brænde på.
 4. Lad den køle og dryppe af på køkkenrulle.
 5. Anret de åbne østers på et fad, og server ved siden af 8 spiseskeer.
 6. På hver ske skal der først ligge en skive syltet ingefær, så et par dråber soja, wasabi-nødden og til sidst et par sprøde blade koriander.
 7. Tag en østers i munden og med det samme herefter indholdet på skeen.
 8. Tyg, smag og smil!

De følgende opskrifter og denne vil med garanti rykke din (og familiens) opfattelse af, hvordan det er at spise østers. Hvad enten du er trænet østersspiser eller helt nybegynder. Hvis du hører til i sidste kategori, og for en stund prøver lægge en smule af dine eventuelle forbehold til side, så venter der dig og dine smagsløg en oplevelse af højeste kvalitet. En oplevelse som kan være begyndelsen til at gøre østers til en ny livret i din familie. Denne kunne i øvrigt være en super fed appetizer til nytårsmenuen!

Håber du har fået inspiration!

Mikkel Wejdemann er bedre kendt som Mad Mikkel og er Gastronomisk konsulent samt udvikler på alverdens madprojekter med sit firma MadMikkel. Er især kendt som den smagsnysgerrige ambassadør for Coop’s madunivers - GoCook. Et projekt der er sat i verden for at skabe den første generation af unge mennesker, der er bedre til at lave mad end deres forældre. Er bl.a. hvert år en del af undervisningsmaterialet ”Smagekassen”, der bliver brugt af over 150.000 unge mennesker i landets folkeskoler. Han brænder generelt for at inspirere og skabe lyst til nye kulinariske oplevelser og ikke mindst sjovere og bedre madvaner. Er kogebogsforfatter med bogen ”Vores hav” og fungerer som freelance madskribent for magasinet gastro. Mikkel fungerer yderst dårligt hvis der ikke er et ny gastronomisk udenlandseventyr under opsejling – Det har medført medlemskab i De Berejstes Klub, og at der i dag er kommet + 50 Michelin-stjerner under bæltet og flere af verdens Top 100 restauranter. Det vildeste eventyr til dato var en 11.000 km. lang solo-cykeltur fra Aarhus til Antarktis på jagt efter vilde smagsoplevelser og møder med fremmed madkultur. Han er 40 år gammel og bosat i Aarhus med sin kæreste. Ingen børn selv, men har til gengæld inden livet som selvstændig med MadMikkel tilbragt en del år som lærer først i folkeskolen og sidenhen på efterskole som gastronomilærer for unge, der drømte om at blive den nye Redzepi eller Blomsterberg (Uden sammenligning i øvrigt :-))

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift