Når jeg er på Vesterbro og ugenummeret står på “ulige”, er der ingen børn, hvilket ofte betyder luksushygge med min kæreste. Vi elsker begge smørrebrødsklassikere som fx hjemmelavet gammeldags hønsesalat med bacon. Det er intet mindre end guddommeligt! Det er uhyre nemt at lave og kan varieres med fx karry eller andet, så det passer lige til dig. Det eneste, du aldrig vil få i min opskrift, er dog ananas, det har jeg aldrig forstået, men ellers er der frit slag. Håber du synes om den…
Denne klassiker fungerer faktisk året rundt – også i de “lige uger”. Det er næsten lige meget, hvad tid på året det er, så fungerer den absolut glimrende. Den er god til det lækre påskebord, hvor der typisk også er fx karrysalat og sild, skidne æg eller en skøn ret med lam. Den fungerer til julefrokosten og passer perfekt som en mellemret på julebordet. Til sidst går den også særdeles glimrende som en sommerret – håber du synes om den – velbekomme.
Hjemmelavet hønsesalat
Her får du en lækker opskrift på hønsesalat, som fungerer året rundt – både til påskefrokost, til julebordet eller som skøn sommerfrokost – velbekomme.
Ingredienser
- 1 økologisk kylling på ca. 1 kg. (brug resten til fond)
- 5 spsk. creme fraiche
- 5 spsk. hjemmerørt mayonnaise
- 1 bundt friske asparges
- 200 gram bacon
- 1 grønt æble i tern
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
-
Bring en gryde med peberkorn, laurbær i kog.
-
Kog hønen i 30 min, sluk for varmen og lad den trække i yderligere 30 min.
-
Imens renser du dine asparges, som du derefter blancherer i et par minutter i letsaltet vand.
-
Skyl dem i iskoldt vand efterfølgende, så beholder de deres struktur og sprødhed.
-
Sæt også dit bacon til at stege, det skal være gyldent og sprødt.
-
Lad hønen køle af og pluk så kødet af og riv det med to gafler.
-
Skær asparges ud i mindre stykker.
-
Skær æblet i tern.
-
Rør mayonnaise og creme fraiche sammen.
-
Bland nu det hele sammen og smag til med salt og peber.
Nogen vil muligvis komme mere forskelligt i denne ret, men jeg mener, den skal laves efter begrebet “less is more”, altså færre ingredienser – derfor er det også begrænset, hvad der skal i. Asparges er dog et must – navnlig nu, hvor sæsonen begynder at ramme Danmark.
Lige nu tilsmiler solen os i allerhøjeste grad, så det er er helt perfekt med en frokost i det fri – håber det har givet inspiration.
5 Comments
Pingback: Påsketema: Denne vin mener jeg du skal drikke til påskefrokost...
Pingback: Sådan sammensætter du en lækker påskefrokost
Pingback: Påskefrokost menu | Lækre retter til den ultimative frokost
Pingback: Sådan holder du den bedste påskefrokost - Farfars Mad
Pingback: Forårsmad: Æggesalat på ristet brød med bacon