Gå til opskrift

Du kender sikkert den traditionelle hjemmelavede æggesalat med fx bacon, æbler eller måske den sundere udgave, hvor den er lavet med hytteost? Den opskrift er inspireret af den traditionelle, men den er en kende mere grov i det og fyldt med frisk grønt og krydderurter. Den er perfekt at servere til en sommerfrokost eller fx til påsken.

Påsken er afgjort den bedste tid på året, hvis du spørger mig – her får man muligheden for at nyde lidt af julens lækkerier som sild med karrysalat, hønsesalat eller tarteletter samt nogle retter, som hører påsken mere til – det kan være de skidne æg eller naturligvis påskelam.

Forårsmad: Æggesalat på ristet brød med bacon
Perfekt påskemad eller til en fremragende frokost
Forårsmad: Æggesalat på ristet brød med bacon

Påskemad: Æggesalat på ristet brød med bacon

Ret: frokost
Køkken: dansk
Keyword: Æggesalat, Påskefrokost, Påskeklassiker
Forb. tid: 13 minutter
Tilb. tid: 7 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren

Opskrift på en skøn version af den klassiske æggesalat, hvor den er lidt grovere end normalt – serveres med radiser, selleri, krydderurter og mayo.

Udskriv

Ingredienser

Dressing

  • 3 spsk. creme fraiche 18 % du kan godt bruge 9%, så bliver den lidt lettere
  • 3 spsk. Hellmann’s mayonnaise
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. sød paprika
  • 1 tsk. karry
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. stødt koriander
  • Skallen af en ½ citron
  • Salt og friskkværnet peber

Æggesalat

  • 4 stykker daggammelt brød
  • 2 spsk. olie til at stege brødet i
  • 2 håndfulde feldsalat
  • 4 stk. æg
  • 10 stk. radiser
  • 2 store stængler blegselleri
  • 2 store forårsløg
  • 1 lille bundt dild
  • 1 lille bundt purløg gem lidt til sidst
  • 150 gram bacon

Sådan gør du

Dressing

  1. Varm en pande op med alle krydderier undtagen citron, salt og peber.

  2. Brænd dem af i 1 min. Det får dem til at “vågne op”.
  3. Lad dem køle lidt af.
  4. Efter det blander du dem i cremefraichen og mayonnaisen.

  5. Tilsæt citronskal og smag til med salt og peber.

Æggesalat

  1. Kog æggene i 7 minutter og læg dem i koldt vand.
  2. Rengør alle grøntsager.
  3. Snit radiserne på næsttyndest på et mandolinjern.

  4. Snit blegselleri og forårsløg.
  5. Hak dild og purløg.
  6. Når æggene er kølet af, skærer du dem ud i mindre stykker.

  7. Vend det hele sammen og lad det trække på køl i 30 min.
  8. Rist brødene på en pande med olie, vend dem halvvejs.

  9. Imens rister du baconet på en anden pande.

Anret

  1. Læg en halv håndfuld feldsalat på hvert stykke brød.

  2. Tilsæt to store skefulde æggesalat.
  3. Tilsæt ristet bacon og purløg.

Forårsmad: Æggesalat på ristet brød med bacon
Grov æggesalat på ristet brød med bacon og purløg

Hvis du vil have mere inspiration til påskemad, så er der masser at hente på bloggen af både kolde og lune retter. God fornøjelse.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift