Halloween Tema: Risotto med græskarpuré, salvie og panchetta
Hovedret Tilbehør

Halloween Tema: Risotto med græskarpuré, salvie og panchetta

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Gå til opskrift

Risotto er den skønneste klassiker, som kan laves i alle mulige variationer. Lige nu er der sæson for svampe, som giver rigtig god mening. Men den kan også twistes en del og laves med græskar! Jeg tror måske ikke, at denne er godkendt af min sicilianske ven Riccardo, men tilgengæld har min skønne ven Mille både godkendt og faktisk også lavet opskriften – håber I synes om den! Tak for inspriation Mille…

Min helt fantastiske skønne veninde Mille, har lavet denne opskrift, som jeg har valgt at lave et remake af. Hendes site “Madmille” handler om hendes liv som expad i Dubai, hvor hun studerer og bor med sin kæreste Niclas. Hvis du lægger turen til Dubai, så er hendes site et besøg værd inden, der er masser af rejsetips til spændende områder, som du kan udforske i og omkring Dubai.

Læs også: Tips til at lave den perfekte risotto

Halloween Team: Risotto med græskarpuré, salvie og panchetta

Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Keyword: Græskar, Græskar-risotto, Risotto
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

Grræskarpuré

  • 1 lille hokaido græskar

Risotto

  • 1 lille bundt salvie
  • 1 pakke panchetta
  • 1 liter virkelig god hønsefond gerne hjemmelavet
  • 0,5 gram safran eller et lille “nip”
  • 50 gram smør eller marv
  • 1 spsk. smør
  • 1 stort skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 400 gram arborioris
  • 1 glas hvidvin og 1 glas til dig selv
  • 1 håndfuld parmesan
  • Salt og friskkværnet peber gerne hvidpeber hvis du har det ellers går det nok

Sådan gør du

Græskarpuré

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Læg græskaret ind.
  3. Giv den 1 time.
  4. Nu burde det være mørt.
  5. Halver det og skarp kerner ud.
  6. Udhul det og gem massen.
  7. Tilsæt det når risottoen er helt færdig og lad den trække 5 min inden du serverer.

Risotto

  1. Varm en pande op og steg panchettaen sprød.
  2. Læg den færdige panchetta tilside.
  3. Smelt 1 spsk smør i en gryde og steg salvien sprød.
  4. Læg den ligeledes til side.
  5. Hvis du har marv er det helt perfekt, hvis ikke så bruger du smør.
  6. Start med at finde en gryde med et godt håndtag, som du kan holde til at røre i længe.
  7. Hak så hvidløg og løg fint, evt. på hurtighakker, det koger nemlig ud.
  8. Smelt marven eller smørret og lad det bruse af.
  9. Tilsæt løg og hvidløg og lad det klare, det skal ikke stege sprødt.
  10. Efter et par minutter tilsætter du risene som skal være tørre, ikke noget med at skylde dem, det er nemlig en fejl.
  11. Lad nu risene suge smørret til sig og rør rundt et par minutter.
  12. Imens varmer du din fond op i en gryde ved siden af.
  13. Find en øse, som du lægger klar.
  14. Tilsæt safran sammen med risene.
  15. Imens drikker du lidt vin – der er nemlig også til dig selv. Vinen er tør ikke? Godt så!
  16. Tilsæt det andet glas vin og lad det reducere.
  17. Nu kommer så det svære og her, hvor det kan gå galt.
  18. Fra nu af og de næste ca. 12-15 min må du ikke forlade komfuret.
  19. Nu tilsætter du en skefuld fond imens du røre stille og roligt i din risotto.
  20. Forsæt indtil risene er møre men har bid. Videre skal der være nok væske i din risotto så den ikke er tør.
  21. Tilsæt nu parmesan og smag til med salt og friskkværnet peber.
  22. Tilsæt græskarpurén og lad den trække i 5 min.
  23. Server med panchetta, som du smuldrer over samt de sprøde salvie blade.

Jeg er helt med på, at min gode ved Riccardo nok aldrig nogensinde ville komme græskarpuré i denne klassiske italienske ret, men det smager altså godt og Mille har bestemt fat i noget her, så hvorfor ikke?

Læs også: Halloween Tema: Bagt græskar med feta, valnødder og feta

Håber det har givet inspiration til en lækker efterårsret men masser af sødme og smag. Tak til Madmille for inspiration.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift