Gå til opskrift

Vi nærmer os én af de højtider, som jeg elsker allermest nemlig Halloween. For mange betyder det hygge og uhygge, dekorering af hjemmet og ikke mindst masser af græskar. Jeg var lidt længe om at indse, at græskar faktisk er super lækkert. I denne opskrift bruger jeg ét af de helt populære – hokkaido, som jeg bager i ovnen. Der kommer også et fantastisk tip til dig i opskriften, håber du synes om det….

Indrømmet – denne ret er faktisk ikke min opfindelse, det er mit store idol Jamie Oliver, som naturligvis laver den med lidt mere olie, rødløg og noget andet ost. Du kan sagtens variere den, som du selv ønsker det.

Halloween Tema: Bagt græskar med valnødder og feta

Halloween Tema: Bagt græskar med hasselnødder og feta

Ret: Tilbehør
Køkken: Amerikansk
Keyword: Bagt græskar, Græskarpuré, Hokkaido
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren

I dette indlæg får du en opskrift på bagt græskar, som tager 5 min at forberede og er vildt lækkert. Den er med fetaost, valnødder, olivenolie og persille – velbekomme.

Udskriv

Ingredienser

 • ½ hokkaido græskar
 • 10 fed hvidløg
 • 1 lille håndfuld fetaost
 • 1 lille håndfuld valnødder
 • 1 spsk olivenolie
 • 1 spsk finthakket persille
 • Salt og peber

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
 2. Find en helt ren og ny grydesvamp. Vask og skrub græskarret til det er rent.

 3. Skrab indmaden ud og skær den i mindre stykker.

 4. Giv hvidløgene et godt bask.
 5. Læg det hele på i en bageplade.
 6. Knus fetaost og valnødder.

 7. Sæt det i ovnen i 40 min.
 8. Hold øje med det undervejs.
 9. Drys persille over inden servering.
Halloween Tema: Bagt græskar med valnødder og feta
Vask græskarret i stedet for at skrælle det…

Tippet her er, at du ikke skal stå og bøvle med at skrælle dit græskar. For det første er det næsten umuligt, og du ender med at bruge en skarp kniv, hvor du sikkert skræller alt for meget af. Skrællen smager glimrende, og du behøver sådan set kun at skrubbe den, som min mellemste datter Noa lige klarer her.

Halloween Tema: Bagt græskar med valnødder og feta
Afsted i ovnen med det…
Halloween Tema: Bagt græskar med valnødder og feta

Du kan servere et stykke kylling eller fisk til, det smager helt perfekt sammen. Ellers kan du faktisk også bare tilføje fx hytteost og spise det uden kød. Håber det har givet inspiration.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift