Sophias kirkegårdskage - perfekt til Halloween og Fastelavn!
Hovedret

Sophias kirkegårdskage – perfekt til Halloween og Fastelavn!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Gå til opskrift

Vi elsker Halloween herhjemme og fejrer det til den største guldmedeljae der findes. Vi glæder os ud, pynter huset op med græskar, skeletter, spøgelser og andet uhygge. I kender godt Sophia efterhånden. Hun er min førstefødte, min “store” og hendes som holder sammen på familien. Hun er en ørn i et køkken når det kommer til at bage – dog ikke til at rydde op 🙂 Meeeen øvelse gør mester. Denne gang er super enkelt og vildt sjov at lave, da pyntet kan varieres i det uendelige. Her er opskriften på “Kirkegårdskagen” med oreocrumble – perfekt til Halloween eller til Fastalavn!

Tak Far, det sætter jeg pris på! Så meget roder jeg altså heller ikke (Far: hmmm). Denne kage er faktisk “blot” en videreudvikling af denne kage: Sophias opskrift på nem og svampet Chokoladekage hvor jeg har lagt fokus på pynt og fyld. Jeg bruger Oreos til “jorden”, da jeg elsker dem. Hvis du gerne vil have mere “sand” på, så kan du bruge Marie-kiks som du knuser.

Læs også: Halloween Tema: Sophias uhyggelig Mazarinkage uden marcipan

Igang med glassuren…

Denne kage kan også sagtens bruges til Fastelavn, jeg ændrer bare lidt på pyntet, så det passer. Forskelle er i min verden ikke så stor, selv om min Far har lært mig, at det er to helt forskellige højtider 🙂 For mig handler det nok lidt mere om hyggen omkring højtiden, end hvad man gjorde for mange hundrede år siden.

Sophias kirkegårdskage – perfekt til Halloween og Fastelavn!

Ret: Dessert
Køkken: dansk
Keyword: Halloween, Halloween Kage, Halloweenkage, Kirkegård
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Antal: 8 personer

Her får du Sophias opskrift på en sjov Halloween/Fastelavnskage/ som er lavet som en "kirkegård" med gravsten, jord og uhygge og lækre ingredienser.

Udskriv

Ingredienser

CHOKOLADEKAGE

  • 250 gram smør
  • 300 gram sukker
  • 300 gram mel
  • 50 gram kakaopulver
  • 2 stk æg
  • 3 dl mælk
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron

Glassur

  • 150 gram smør.
  • 150 gram flormelis
  • 1 spsk. vaniljesukker

“Fyld”

  • 1-2 pakker Oreos ikke dem med double creme
  • 1 pakke "Oreo-crumble"
  • 5-7 stykker Halloween slik
  • Små plastikgræskar eller andet pynt
  • Gerne lidt ekstra pynt til at placere på borde se billedet for inspiration

Sådan gør du

CHOKOLADEKAGE

  1. Start med at tage smørret ud, så det får stuetemperatur. Hvis du er utålmodig så skær det i mindre stykker og varm det 20 sekunder i mikrobølgeovnen.
  2. Tænd oven på varmluft 180 grader.
  3. Hvis du har en røremaskine, så bruger du naturligvis den.
  4. Bland smør og sukker sammen på laveste niveau i 2-3 minutter.
  5. Tilsæt så æg og bland det sammen i yderligere 2-3 minutter.
  6. Tilsæt resten af ingredienserne – si gerne mel og kakaopulver i.
  7. Fordel kagemassen i et ildfast fad og bag det i ovnen i 30-40 minutter.
  8. Tjek kagen løbende og stik i den, når den ikke er klistret mere, så skal den ud og køle af, gerne udenfor hvis der er køligere.

Glassur

  1. Pisk smør, flormelis og vaniljesukker grundigt sammen til det er glat.
  2. Smør det udover kagen.

“Fyld”

  1. Først skal du lave gravsten ud af Oreo kiks.
  2. Skær kanterne forsigtig af og læg dem til side.
  3. Hvis du ikke kan skaffe Oreo crumble, så kan du bruge Oreo kiks, du skal bare skrabe cremen af.
  4. Her skal du bruge mindst 1 pakke.
  5. Fyld ca. 150 gram Oreo cumble i en pose og giv det nogle bask med en ske på et skærebræt.
  6. Fordel det efterfølge over kagen, imens glassuren er lun.
  7. Sæt “gravstenene” ned og pynt resten af kagen.
Pynt og fyldet…

Du kan pynte med lige nøjagtig det du gerne vil. Hvis det ikke er Halloween, men Fastelavn, så kan du fx ændre pyntet til noget med katte og mere “hyggelig” pynt. Det kunne også være slik.

Næsten færdig…
Uhyggelig ikke 🙂

Håber det har givet inspiration til masse af Halloween eller Fastelavns hygge – der er masser af inspiration at hente på bloggen…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift