Gå til opskrift

Vi elsker halloween herhjemme og fejrer det til den største guldmedalje, der findes. Vi klæder os ud, pynter huset op med græskar, skeletter, spøgelser og anden uhygge. I kender godt Sophia efterhånden. Hun er min førstefødte, min “store” og hende, som holder sammen på familien. Hun er en ørn i et køkken, når det kommer til at bage – dog ikke til at rydde op 🙂 Meeeen øvelse gør mester. Denne kage er super enkel og vildt sjov at lave, da pynten kan varieres i det uendelige. Her er opskriften på “Kirkegårdskagen” med oreocrumble – perfekt til Halloween eller fastelavn.

Tak far, det sætter jeg pris på! Så meget roder jeg altså heller ikke (Far: hmmm). Denne kage er faktisk “blot” en videreudvikling af denne kage: Sophias opskrift på nem og svampet chokoladekage, hvor jeg har lagt fokus på pynt og fyld. Jeg bruger Oreos til “jorden”, da jeg elsker dem. Hvis du gerne vil have mere “sand” på, så kan du bruge Mariekiks, som du knuser.

Læs også: Halloween Tema: Sophias uhyggelige mazarinkage uden marcipan

Sophias kirkegårdskage - perfekt til halloween eller fastelavn
I gang med glasuren…

Denne kage kan også sagtens bruges til fastelavn, så ændrer bare lidt på pynten, så det passer. Forskellen er i min verden ikke så stor, selv om min far har lært mig, at det er to helt forskellige “højtider” 🙂 For mig handler det nok lidt mere om hyggen omkring “højtiden”, end om hvad man gjorde for mange hundrede år siden.

Sophias kirkegårdskage - perfekt til halloween eller fastelavn

Sophias kirkegårdskage – perfekt til halloween og fastelavn

Ret: Dessert
Køkken: dansk
Keyword: Halloween, Halloween Kage, Halloweenkage, Kirkegård
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Antal: 8 personer
Forfatter: Familiefaren

Her får du Sophias opskrift på en sjov halloween/fastelavnskage, som er lavet som en "kirkegård" med gravsten, jord og uhygge og lækre ingredienser.

Udskriv

Ingredienser

CHOKOLADEKAGE

  • 250 gram smør
  • 300 gram sukker
  • 300 gram mel
  • 50 gram kakaopulver
  • 2 stk æg
  • 3 dl mælk
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron

Glassur

  • 150 gram smør
  • 150 gram flormelis
  • 1 spsk vaniljesukker

“Fyld”

  • 1-2 pakker Oreos ikke dem med double creme
  • 1 pakke "Oreo-crumble"
  • 5-7 stykker halloweenslik
  • Små plastikgræskar eller anden pynt
  • Gerne lidt ekstra pynt til at placere på bordet se billedet for inspiration

Sådan gør du

CHOKOLADEKAGE

  1. Start med at tage smørret ud, så det får stuetemperatur. Hvis du er utålmodig så skær det i mindre stykker og varm det 20 sekunder i mikrobølgeovnen.
  2. Tænd oven på 180 grader varmluft.

  3. Hvis du har en røremaskine, så bruger du naturligvis den.
  4. Bland smør og sukker sammen på laveste niveau i 2-3 minutter.
  5. Tilsæt så æg og bland det sammen i yderligere 2-3 minutter.
  6. Tilsæt resten af ingredienserne – si gerne mel og kakaopulver i.
  7. Fordel kagemassen i et ildfast fad og bag den i ovnen i 30-40 minutter.

  8. Tjek kagen løbende og stik i den, når den ikke er klistret mere, så skal den ud og køle af.

Glasur

  1. Pisk smør, flormelis og vaniljesukker grundigt sammen til det er glat.
  2. Smør det udover kagen.

“Fyld”

  1. Først skal du lave gravsten ud af Oreokiks.

  2. Skær kanterne forsigtig af og læg dem til side.
  3. Hvis du ikke kan skaffe Oreocrumble, så kan du bruge Oreokiks, du skal bare skrabe cremen af.

  4. Her skal du bruge mindst 1 pakke.
  5. Fyld ca. 150 gram Oreocrumble i en pose og giv det nogle bask med en ske på et skærebræt.

  6. Fordel det efterfølgende over kagen, mens glasuren er lun.

  7. Sæt “gravstenene” ned og pynt resten af kagen.
Sophias kirkegårdskage - perfekt til halloween eller fastelavn
Pynt og fyld…

Du kan pynte med lige nøjagtig det, du gerne vil. Hvis det ikke er halloween, men fastelavn, så kan du fx ændre pynten til noget med katte og anden mere “hyggelig” pynt. Det kunne også være slik.

Sophias kirkegårdskage - perfekt til halloween eller fastelavn
Næsten færdig…
Sophias kirkegårdskage - perfekt til halloween eller fastelavn
Uhyggelig ikke 🙂

Håber det har givet inspiration til masse af halloweenuhygge eller fastelavnshygge – der er masser af inspiration at hente på bloggen…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift