Denne artikel indeholder reklamelinks
En opskrift på fisk, som altid vender tilbage til mig som en sikker vinder er uden tvivl “Hvidfisk en Papilotte”. Det lyder kompliceret ikke? Det er det ikke – det er både børnevenligt og meget velegnet til gæster faktisk. Til sidst er det nok den nemmeste og mest sikre måde, at tilberede både fisk og tilbehør på. Oprindeligt har jeg lavet den efter at have set Brødrene Price lave den med søtunge eller rødtunge, men i virkeligheden, kan du bruge alt slags hvidfisk – håber det giver inspiration til at spise lidt mere fisk…
Find alt det bedste fisk hos Kystfisken.
Hvidfisk en Papilotte: Sådan tilbereder du fisk og grøntsager på samme tid...
Ingredienser
- ½ fennikel
- ½ porre
- 1 lille løg
- 1 håndfuld cherry tomater
- 1 håndfuld oliven uden sten
- 1 håndfuld frisk estragon
- 4 spsk 12 Faces Gin
- 200 gram torsk eller anden hvidfisk pr. person
- 10 knuste fennikelfrø
- Oliven olie til stegning.
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
-
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
-
Rengør alle grøntsager.
-
Brug et mandolinjern til fennikel, porer og løg så de bliver enartede. Brug den tyndeste indstilling.
-
Fjern sten fra oliven og skær tomaterne i kvarte.
-
Varm en pande med olie op og svits grøntsager sagerne i ca. 3-4 mintter.
-
De skal ikke være færdige, blot have fået lidt varme.
-
Tilsæt salt, peber og knust fennikel.
-
Giv fisken en lille smule salt og peber.
-
Find nu pergamentpapir og læg først grøntsager på, så fisk og til sidst estragon.
-
Inden du lukker den lille pakke tilsætter du gin, du kan med fordel også lige smage den rent.
-
Bag nu fisk og grøntsager i ca. 20 minutter i ovnen.
Denne ret kunne jeg sådan set lave både i en børneuge og en friuge. Den fungerer nemlig til begge dele. Hvis det er i en børneuge, så ville jeg holde igen med alkohollen, for der er faktisk en del i. Jeg fandt på opskriften da, jeg har lavet en del gæsteindlæg hos “Gintossen”, hvor jeg har brugt gin sammen med mad. Det har fx været “Østers med gin marineret i agurk” og “Ristet toast med friske fjordrejer”. Begge indlæg har jeg naturligvis også bragt her på bloggen.
Til denne ret har jeg brugt en gin som hedder “12 Faces” – den har masser af citrus og lakrids i smagen, så den fungerer ret godt her. Normalt bruger man egentlig hvidvin her, men gin virker altså også ret godt.
Du kan reelt varierer grøntsagerne som du vil, men sørg for, at de kan tilberedes nogenlunde på samme tid. Jeg valgte porer, løg, fennikel og cherrytomater samt nogle lækre oliven.
Find alt det bedste fisk hos Kystfisken.
Du kan naturligvis også udskifte fisk med det du føler for. Hvis du vil have noget mere kødfuldt så er kulmule også godt. Skal det være mindre fileter så er søtunge eller rødtunge gode bud. Hvis du vil have et billigere stykke er lys eller mørksej værd at overveje.
Det bedste er faktisk når gæsterne eller børnene for den sags skyld får den lille pakke på tallerkenen, som de selv åbner. Det er hyggeligt og så dufter det helt fantastisk.
Hvad serverer du til? Hvis du spørger Brødrene Price så vil de lave risotto. Det er lidt fordi de reelt skal lave nogle retter, som er lave på kalorier, hvilket denne jo er. Men så tilføjer de lige en god fed risotto til sidste. Afsnittet hedder “Den Slanke Linje” – det er også der hvor de laver en tatar hvor de så serverer pommes frites til.
Min kæreste er i virkeligheden lidt af en “sovse-prinsesse” og elsker den slags. Hun er næsten uddannet kok og har naturligvis lært de klassik retter fra det franske køkken. Men hun er også skarp til at svinge en salat sammen. Denne er helt tyndskåret blomkål, grønne asapges og dild fra haven – vendt i olie og citrus. Alternativ så laver du naturligvis bare den risotto 🙂
Håber det har givet inspiration…