Gå til opskrift
Lige nu er Roskilde Danmarks 4. største by og mere end 100.000 mennesker lever side om side, og nyder i disse dage musik, fed stemning, mad og ikke mindst drikke! Idag er det dagen derpå for åbningsdagen, hvor Bob Dylan indtog Orange Scene – det er også dagen, hvor mange sikkert lider af alkoholforgiftning og der er tømmermænd i luften. Folk er bagstive og med garanti også hovedpine – hvad gør man så? Jeg har lavet svaret til jer – en lynkur mod tømmermænd!
Du skal ikke bruge ret mange ingredienser, for at lave denne burger og så tager der ca. 10 min. Hvis du er helt ramt, så er en whisky måske en god ide.
Ingredienser
- 2 stk. bløde boller Du har tømmermænd, så køb de bedste
- 2 stk. kryderede pølser
- 8 stykker bacon fra et helt stykke
- 6 stk. æg
- 1 stk. sennepspulver
- 1 stk. tomat
- 1 tsk. balsamico
- 1 spsk. olive til stegning
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
-
Skær dit bacon i mindre skiver - der skal være 8 stk.
-
Steg det sprødt på en pande - gem fedtet.
-
Skær pølser i halve og skær dem igennem. Skær tomaten i 4 stykker.
-
Steg det i det overskydende baconfedt. Tilsæt balsamico på tomaterne - giv dem også lidt salt.
-
Pisk 4 æg sammen og tilsæt sennepspulver og lidt salt.
-
Skær bollerne over, prik huller i dem med en gaffel, og dyb dem i æggemassen. De skal suge så meget æg som muligt.
-
Steg dem på panden fra før, evt. med lidt olie.
-
Imens spejler du de sidste to æg.
-
Så samler du burgeren - bacon, pølser, tomat, spejlæg og evt. lidt hotsauce ovenpå.
Jeg fik lavet denne burger ret hurtigt og det på trods af øl, rose, whisky og cocktails dagen forinden – det kan lade sig gøre.
Det tager omkring 10 minutter så har du en helt fantastisk “tømmermændsburger”, som nok skal hjælpe dig igennem dagen.
Tilbage er der vist bare at sige – god torsdag! Håber ikke du har tømmermænd – jeg tager igen mod Roskilde og vil nyde dagen med masser af musik og måske lidt mindre alkohol…
Hvad er din bedste kur mod tømmermænd?