Gaver Kaffe Vin Whisky

Monopolets Ønskeseddel 2021

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Annonce: Så varer det ikke længe, før vi endnu engang skal fejre jul, og det betyder gaver, fest og masser af familietid. Jeg har som altid lidt svært ved at finde på ønsker, da jeg har nået den alder, hvor jeg synes, det er vanskeligt. Reelt vil jeg helst have “oplevelser”, som for mig kommer i mange forskellige afskygninger. Det kan være drikke, mad, rejser eller udvikling. I år er der lidt forskelligt på ønskesedlen, håber det giver lidt inspiration, der er links og henvisninger til alle produkter – god fornøjelse og rigtig glædelig jul…

Her kommer 11 gode bud på ønsker, hvor alle kan ligge under træet. Selv om jeg er mand, så kan alle gaverne bestemt give inspiration til begge køn – både til at give og ønske sig.

“Klassisk Spey” Macallan: A Night On Earth

Macallans “A Night on Earth” er en særlig udgivelse, som netop er tænkt som julegave. Hvert år vil den udkomme i en ny udgave både i forskelligt design og forskelligt indhold op til jul. Der er knyttet en historie til whiskyen, som handler om “Hogmanay”, som er en skotsk tradition. Traditionen fortæller, at efter midnat på nytårsaften bringer det held fra den første mørkhårede person, som træder over ens dørtærskel. Efter sigende medbringer vedkommende 3 ting – Shortbread, whisky og kul, hvilket bringer hygge og glæde til hjemmet. Den nye whisky er sødmefuld og har noter af netop shortbread, bagt æble, vanilje og mandler. Smagen skulle være fyldt med tørret frugt, figner, kanel og karamel.

Monopolets Ønskeseddel 2021
Speyside whisky…

Set hos Ludvig Bjørn Vinhandel til 845 kr.


Highland Park 15 års single malt whisky

Highland Park har for nylig udgivet en whisky, som placerer sig fint mellem det spænd, der er fra deres 12 års til deres 18 års whisky. Highland Park udvider nemlig deres core range med en 15 års whisky “Viking Heart”. Til denne udgivelse er de gået væk fra deres mørke look, og flasken er nu i keramik, hvor Highland Park har lavet et samarbejde med firmaet Wade Ceramics, som er helt tilbage fra 1810. ⁣

Den er på 44 % ABV, lagret på amerikansk og europæisk eg, som har indeholdt sherry, som giver den noter af honning, ananas, kanel, citrus og ingefær og naturligvis den blide røg, som Highland Park er kendt for. På bagsiden af flasken er der et hjerte, som matcher navnet på whiskyen.

Monopolets Ønskeseddel 2021
Whisky med et strejf af røg…

Set hos Rombo til 899 kr.


“Blive bedre til at dufte – “Le Nez du Vin Whiskyduftsæt”

Sidste år ønskede jeg mig et duftsæt til vin, da jeg gerne ville forbedre min næse. I år har jeg valgt at ønske mig et lignende, dog til whisky, så jeg kan træne lidt indenfor den kategori. Jeg har ved siden af “Mad & Monopolet” nemlig Whiskytossen, som jeg bruger ret meget tid på. Der er naturligvis ligheder mellem de to sæt, men duftene til whiskyen er noget mere koncenteret omkring de dufte, som de forskellige fade, der bruges til lagring, kan give whiskyen, når den er færdig med at hvile.

Monopolets Ønskeseddel 2021
Jeg skal være bedre til at dufte til whisky….

Set hos Vintage Keeping til 2.750 kr.


“Certificeret vinnørd”

I flere årtier har jeg duftet, smagt og nydt rigtig mange flasker vin – ja, det lyder voldsomt, men alt med måde naturligvis. Jeg har dog aldrig undersøgt, om den viden, jeg har opbygget, er korrekt. Derfor ønsker jeg mig en WSET Level 2 certificering, som er den, uddannelse branchefolk og dedikerede amatører kan tage, hvis de gerne vil have papir på deres kunnen. Jeg vil gerne erkende, at jeg sikkert ikke kan bestå Level 2 uden at skulle læse og dedikere ret meget tid til det, men ikke desto mindre, så vil jeg gerne bruge nogle dage på at nørde i bund, dufte, smage og diskutere vin.

Monopolets Ønskeseddel 2021
WSET Level 2 – en uddannelse jeg håber at kunne tage i 2022…

Set hos Vinuddannelsen.dk til 9.750 kr


“Rock and Roll” vinkasse fra Husted Vin

Jeg har sammen med den ukronede vinkonge af København, Kenn Husted, lavet min egen “favorit-kasse” med rødvin, som jeg elsker! Temaet er Rock and Roll, så der er naturligvis vine, som jeg mener er badass, og vine, som alle med en lille forelskelse i udødelige rockklassikere, vil elske. Der er derfor “Light My Fire“, som er en lækker økologiske spansk vin. Der er også “Machomann” en spansk sværvægter og “El Hombre Bala” – den dansende mand, som skydes afsted 🤘 Vi kommer naturligvis ikke uden om “Cork Dancer” fra det ikoniske vinhus “Hitching Post”, hvor dele af filmen “Sideways” er optaget. Netop denne film hypede Pinot Noir så meget, at det næsten gjorde en ende på slaget af Merlot i USA – det er sgu ret “rock and roll” ikke?

Monopolets Ønskeseddel 2021
“Born to be wild…”

Set hos Husted Vin til 915 kr. (lige nu med 25 % rabat)


En flaske “tequila” med et sweet touch

Jeg hylder virkelig al spiritus, og selv om whisky står højt på listen, så holder jeg bestemt også af andet, så længe det er lavet med sans for kvalitet, er spændende og smager godt. Dolce X er reelt ikke en tequila men en “agavehedvin”. I Danmark har det ikke rigtigt vundet terræn endnu, men er utrolig populært i fx Mexico. Dolce X er udformet som en kaktus og i en flot keramikflaske, den har 17 % alkohol, er lagret i 7 år og kunne sagtens fungere som en dessertvin fx til nytårsaften og vil med garanti være noget, som dine gæster aldrig har smagt eller set før. Den har både en let sødme, friskhed og afgjort noter af agave, men du skal endelig ikke tænke tequila her, den er langt mere sødmefuld og mere i retningen af portvin. Nyd den afkølet som afslutter til jul eller nytår.

Monopolets Ønskeseddel 2021
Gaven til manden der vitterligt har alt!

Set hos Tequila.dk til 620 kr.


Mulighed for at drikke fars vin uden at åbne den – Coravin

Hvis du ikke før har hørt om Coravin, og din far eller du nyder vine så forbered dig på at blive blæst bagover. Det er nemlig lidt af en revolution indenfor vin. Coravin er det eneste vinbeskyttelsessystem, der giver mulighed for at hælde vin direkte fra flasken i glasset, uden at skulle åbne vinen. Tricket er, at Coravin skyder argongas ned i den overskydende luft, som ellers ville oxidere vinen. Jeg har testet det i snart 6 måneder og kan kun sige, at det holder.

Monopolets Ønskeseddel 2021
Coravin – The Future is here…

Systemet er monteret med standard hældenål og inkluderer desuden et skruelåg, så du også kan bruge systemet til vine med skruelåg, og derudover medfølger 2 Argon gaspatroner, som giver mulighed for at skænke 25-30 glas vin af 150 ml, samt den patenterede Coravin Aerator, der ilter vinen, mens du hælder fra flaske til glas.

Set hos Løgismose til 1895 kr.


Caviar fra Stokkebye

Caviar er den ultimative luksus, men det er slet ikke så dyrt som man skulle tro. Jeg har efterhånden smagt en del af Stokkebyes lækre udvalg. Nu tænker du nok, at det må være vanskeligt at lægge under juletræet, men det er ret enkelt. Du kan bestille en dåse og gaveæske, hvor der er en perlemorsske samt køleelement med. Det holder i 8 timer, så det er blot at pakke det ind og lægge det under træet med den dåse caviar, du ønsker – deres Baerii koster 285 kr. for 30 gram, og deres Osietra koster 375 kr. for 30 gram.

Monopolets Ønskeseddel 2021
“Sig det med Caviar”…

Set hos By Stokkebye fra 285 kr. til 375 kr.


Islandsk chokolade til min whisky “Omnom”

Indtil min gode ven Keld fortalte mig om Omnom Chokolade, havde jeg aldrig hørt om dem. Omnon kommer fra Island, og de laver noget af verdens bedste chokolade. Deres mission er enkel – de vil fremstille den bedst mulige chokolade ved hjælp af ingredienser af højeste kvalitet. Alle deres kakaobønner kommer fra Madagaskar, Tanzania og Nicaragua. De bruger organisk sukkerrør og naturligt islandsk mælkepulver. Det ender op i det lækreste chokolade, du kan forestille dig.

Monopolets Ønskeseddel 2021
Premium chokolade til min kaffe og whisky…

Omnoms er alt andet end endnu en traditionel chokolade – det er kort sagt newage æstetik og inspireret af fantastiske skabninger, surrealisme, popkunst og moderne nordisk arkitektonisk design, er det noget hidtil uset.

Set hos Norhvin.dk fra 59 kr.


Ønsker et juleabonnement på kaffe fra “Ønsk”

Ønsker mig “Ønsk” – fik I den? – hehe! Nå, Andreas og Rasmus er to superfede gutter, som bare elsker kaffe. Jeg har tidligere lavet test for dem og ved, at deres kaffe er i rigtig god kvalitet. Videre støtter de op om bæredygtighed. Jeg ønsker mig deres “gaveabonnement” på kaffe, hvor du selv vælger, om det er i 2, 3, 6 eller 12 måneder. Hver måned modtager du så 1×250 gram Corcasan og 1×250 gram månedens kaffe. Du kan nå at få første levering i december.

Monopolets Ønskeseddel 2021
Det er altid kaffetid…

Set hos Ønsk.dk til 339 kr. – 1996 kr.


Læsestof og inspiration til min næste vintur i Danmark

Bogen “VINRUTEN – Din guide til Danmarks vingårde” er en rigtig fin og spændende opslagsbog, der guider dig gennem det danske vinland og hjælper dig med at finde en vinbonde i nærheden af dig uanset hvor i Danmark, du færdes. Ligeledes overskueliggør bogen med få ord den danske vinhistorie, vintyper og de danske vinsorter.

Monopolets Ønskeseddel 2021
“Sideways” i Danmark…

Set hos Bog & Ide til 149,95 kr.


Håber det giver inspiration – hvad står der på din ønskseddel?

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar