Gå til opskrift

Jeg vil gerne introducere det nyeste medlem af Monopolet – Sophia Schytte! Hun er min ældste datter, teenager med stort D, storesøster med stort S, hun er ambitiøs, lynende intelligent, stædig som bare fanden og har jorden største hjerte. Hun er storesøster, og den som altid passer på sine mindre søskende. Udover at være mit ét og alt, er hun også vildt god i et køkken og navnlig til at bage. Nu tænker du nok, at det kommer fra mig? Nope, jeg er dårlig til at bage. Hun er autodidakt og har lavet en cookiesopskrift, som er ultranem og inspireret af amerikanske cookies. Du kan komme chocolatechips i eller fx som her M&M’s….

Tak for intoduktion far: Som min far siger, så elsker jeg at bage, og da han selv er lidt en klovn til det, så har jeg fået lov at lave nogle opskrifter til “Mad & Monopolet”. For mig er bagning meganemt – typisk så finder jeg en opskrift på Instagram eller TikTok, og så tilpasser jeg den til mit behov og retter den lidt til. Til denne her har jeg fundet ud af, at man kan bruge mindre hvid sukker og mere brun farin, hvis man vil have småkagerne lysere eller mørkere.

Sophias cookies med sej midte og sprød kant
Min far og mig…

Tippet til at få vores cookies seje i midten og sprøde i kanten er bagetiden, og naturligvis at du bruger rigtigt smør, ikke noget med at bruge margarine eller et blandingsprodukt. Jeg vil godt indrømme, at vi kom til at bage første batch lidt for længe, og så duer det bare ikke.

Sophias cookies med sej midte og sprød kant

Sophias cookies med sej midte og sprød kant…

Ret: Dessert
Køkken: Amerikansk
Keyword: Chocolate Chip Cookies, Cookies, Småkager
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 15 stk
Forfatter: Familiefaren

Her får du min datter Sophias skønne cookies med sej midte og sprød kant – de kan fyldes med chocolatechips eller M&M's og kan laves på 20 min….

Udskriv

Ingredienser

 • 150 gram blødt smør
 • dl sukker
 • 1 ½ dl brun farin
 • 1 stk. æg
 • 4 dl hvedemel
 • 1 tsk natron
 • ½ tsk fint salt
 • 1 tsk bagepulver
 • Tilbehør efter valg – fx M&M’s eller grofthakket chokolade

Sådan gør du

 1. Varm ovnen op til 175 grader varmluft.

 2. Pisk smør, sukker, brun farin, vanilje og æg godt sammen.
 3. Hvis smørret ikke er blødt, så smelt det i 30 sekunder i mikrobølgeovnen.
 4. Tilsæt hvedemel, natron og bagepulver sammen med massen.
 5. Et tip – hvis du vil have din cookies lysere, så øg mængden af hvid sukker og reducer tilsvarende den brune farin.
 6. Hvis du bruger M&M's, så vender du dem i efterfølgende.

 7. Hvis du bruger hakket chokolade, så vender du det i efterfølgende.
 8. Rul nu dejen til kugler på størrelse med en bordtennisbold eller en blomme – synes den sammenligning var god.
 9. Læg dem på bagepapir og tryk let med tommelfingeren på dem.
 10. De bliver fladere i ovnen, så der skal være plads mellem dem, ellers flyder de sammen.

 11. Bag dem i præcis 11 min!
 12. De virker bløde, men de sætter sig bagefter, lad dem køle af på en rist.
Sophias cookies med sej midte og sprød kant
Lad dem køle af på en rist…
cookies opskrift
Så er der friske cookies…

Jeg elsker at bage, den eneste ulempe ved det er, at ens mindre søstre typisk kommer og snupper dem alle – navnlig Smilla, hun nappede også den første, men sådan er det, jeg kan jo altid bare lave nogle flere! Håber I synes om min cookiesopskrift – der kommer mange flere …

Krammer fra Sophia…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift