Gå til opskrift

Denne opskrift er inspireret af Brødrene Price, som laver den i “Sulten i Provence”- afsnittet, hvilket faktisk er lidt underligt, da retten har oprindelse i Piemonte. Det er en varm dip lavet af hvidløg, ansjoser og olivenolie, som du dypper friske grøntsager i. Utrolig nem at lave og perfekt til en hyggesnack.

Jeg har altid været lidt bange for ansjoser, da jeg er opvokset i en tid, hvor alle vrængede på næsen af dem og navnlig, hvis de kom i nærheden af en pizza – uha, det var slemt, så hellere overfylde den med ananas 😂 Men efter nogle ture til Spanien, så har jeg lært, hvor lækre de faktisk er.

Opskrift på bagna càuda med friske grøntsager

Opskrift på bagna càuda med friske grøntsager

Ret: Snack
Køkken: Italiensk
Keyword: Bagna Cauda, Dip, Lasagne med grøntsager, Snack, Varm dip
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 2 minutter
Samlet tid: 14 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren

Bagna càuda er en varm lækker dip, som stammer fra Italien. Den består af ansjoser, hvidløg og masser af olivenolie, som du dypper friske grøntsager i.

Udskriv

Ingredienser

Bagna càuda

  • 1 glas ansjoser
  • 10 fed hvidløg
  • 1 dl olivenolie
  • 25 gram smør
  • 5 vrid peber

Grøntsager

  • 1 bundt asparges
  • 1 bundt forårsløg
  • ½ squash
  • ½ rød peber
  • ½ gul peber

Sådan gør du

Bagna càuda

  1. Blend ansjoser og hvidløg – der må gerne være noget af olien fra ansjoserne med let – Giv den et par hurtige ture med en stavblender.

  2. Varm massen op i en lille kasserolle og lad den smelte langsomt.

  3. Tilsæt olie og peber.

  4. Du behøver ikke salt, ansjoserne klarer dette for dig.
  5. Efter ca. 5 min ved svag varme er den klar.

  6. Tilsæt smør og røre det ud i saucen – server herefter.

Grøntsager

  1. Rengør alle grøntsager og skær dem i mundrette bidder.

Du kan bruge årstidens grønt, så lige nu er asparges virkelig lækkert. Ellers fungerer peberfrugter, tomater, broccoli, forårsløg og forskellige sprøde salater også glimrende. Til vinter kan du lave den med kål, hvor du griller kålen og dypper deri. Reelt skal du bare finde noget, som kan suge den lækre dip op.

Opskrift på bagna càuda med friske grøntsager
Verdens mest enkle ret…
Opskrift på bagna càuda med friske grøntsager
Og en lækker vin til…
Opskrift på bagna càuda med friske grøntsager
Bagna càuda…
Opskrift på bagna càuda med friske grøntsager
Så er der dækket op til sommermad…

Håber det giver inspiration til en lækker sommersnack, som kan laves på 15 min….

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

5 Comments

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift