Denne opskrift er inspireret af Brødrene Price, som laver den i “Sulten i Provence”- afsnittet, hvilket faktisk er lidt underligt, da retten har oprindelse i Piemonte. Det er en varm dip lavet af hvidløg, ansjoser og olivenolie, som du dypper friske grøntsager i. Utrolig nem at lave og perfekt til en hyggesnack.
Jeg har altid været lidt bange for ansjoser, da jeg er opvokset i en tid, hvor alle vrængede på næsen af dem og navnlig, hvis de kom i nærheden af en pizza – uha, det var slemt, så hellere overfylde den med ananas 😂 Men efter nogle ture til Spanien, så har jeg lært, hvor lækre de faktisk er.
Opskrift på bagna càuda med friske grøntsager
Bagna càuda er en varm lækker dip, som stammer fra Italien. Den består af ansjoser, hvidløg og masser af olivenolie, som du dypper friske grøntsager i.
Ingredienser
Bagna càuda
- 1 glas ansjoser
- 10 fed hvidløg
- 1 dl olivenolie
- 25 gram smør
- 5 vrid peber
Grøntsager
- 1 bundt asparges
- 1 bundt forårsløg
- ½ squash
- ½ rød peber
- ½ gul peber
Sådan gør du
Bagna càuda
-
Blend ansjoser og hvidløg – der må gerne være noget af olien fra ansjoserne med let – Giv den et par hurtige ture med en stavblender.
-
Varm massen op i en lille kasserolle og lad den smelte langsomt.
-
Tilsæt olie og peber.
-
Du behøver ikke salt, ansjoserne klarer dette for dig.
-
Efter ca. 5 min ved svag varme er den klar.
-
Tilsæt smør og røre det ud i saucen – server herefter.
Grøntsager
-
Rengør alle grøntsager og skær dem i mundrette bidder.
Du kan bruge årstidens grønt, så lige nu er asparges virkelig lækkert. Ellers fungerer peberfrugter, tomater, broccoli, forårsløg og forskellige sprøde salater også glimrende. Til vinter kan du lave den med kål, hvor du griller kålen og dypper deri. Reelt skal du bare finde noget, som kan suge den lækre dip op.
Håber det giver inspiration til en lækker sommersnack, som kan laves på 15 min….
5 Comments
Mums
Super lækker ret.
Fantastisk!
Nem og mega lækker ret. Perfekt til sommeren🇩🇰👍🏽
Kunne ikke være mere enig 🙂