Græskar Hovedret

Halloween Tema: Cannelloni med græskarcreme og ricotta

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Gå til opskrift

Lige om lidt så kører græskarsæsonen på sit højeste,og der er masser af gode muligheder for at lave noget rigtig lækkert. Mange bruger naturligvis græskar til Halloween, hvor de kan skæres ud og bruges som hyggelige lamper. Indmaden må endelig ikke kasseres, den kan nemlig bruges til nogle lækre retter. Ofte er det hokkaido og butternutsquash, som er de populære. I denne opskrift har jeg valgt butternutsquash og brugt indmaden til at lave en creme, som er fyldt i cannelloni – det var et forsøg, som viste sig at være utrolig lækkert – opskriften får du her…

Vi nærmer os den mørke tid, hvor der kommer både hygge og uhygge – jeg er til begge dele. Denne opskrift har min kæreste fundet på i sommerhuset for nogle uger siden. Den opstod lidt, som så mange retter gør, ved et tilfælde. Vi havde græskar, en pakke cannelloni, chili, blomkål og nogle bagte hasselnødder, som var i overskud fra en kage. Efter et glas hvidvin og lidt god musik havde hun pludselig ideen. Når jeg googler netop “Cannelloni med græskarcreme og ricotta” så er der ingen hits, så det her må være den første 👏

Læs også: Halloween Tema: “Hasselbagt” (Hasselback) butternut squash

Halloween Tema: Cannelloni med græskarcreme og ricotta

Halloween Tema: Cannelloni med græskarcreme og ricotta

Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Keyword: Cannelloni, Græskar, Græskarcreme, Halloween
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 2 personer

Opskrift på en rigtig efterårsret med italiensk inspiration: Cannelloni med græskarcreme, ricotta, blomkål, chili og bagte hasselnødder.

Udskriv

Ingredienser

Bagte hasselnødder

  • 50 gram hasselnødder

GRÆSKARPURÉ

  • 1 stk. butternutsquash
  • 3 fed hvidløg
  • ½ stk. porre
  • 1 tsk. røget paprika
  • 150 gram chorizo
  • 1 bæger ricotta
  • 100 gram rå blomkål
  • 1 pakke cannelloni 250 gram
  • 1 pose frisk mozzarella
  • 1 stk. frisk chili
  • 3 kviste timian
  • Salt og friskkværnet peber

Græskarsauce

  • 3 dl græskarpuré
  • 1-2 dl. grønsagsfond

Sådan gør du

Bagte hasselnødder

Mulighed 1:

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Bag dem i 30 min.

Mulighed 2:

  1. Tænd ovnen på 120 grader ikke varmluft.
  2. Bag dem i 2 timer.

GRÆSKARPURÉ

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Halver græskarret og bag det i ca. 45 min eller indtil det mørt.

  3. Fjern skindet fra chorizoen, og skær den i små stykker.

  4. Varm en pande og sauter chorizoen til den bliver sprød og smider en masse lækkert fedtstof,. Smid det ikke ud, vi skal bruge det.

  5. Imens hakkes porrer og hvidløg.

  6. Når chorizoen er sprød, tages det af panden.

  7. Tilsæt nu hvidløg, porre, røget paprika og timian og svits til det er mørt.

  8. Sluk indtil græskarret er færdigt.

  9. Når græskarret er mørt, tages det ud af ovnen, og "kødet" tages nu ud med en ske.

  10. Læg det i gryden til løgene.
  11. Med et piskeris “hakkes” det lidt i stykker og gøres til en mere lind masse.

  12. Tilsæt ricotta og bland det godt sammen.
  13. Smag til med salt og peber.
  14. Gem nu 3 dl. af græskarpuréen

  15. Den rå blomkål og de hakkede hasselnødder røres til sidst i.
  16. Hæld det hele på en pose.
  17. Klip hul i bunden og fyld cannellonierne.

  18. Læg dem i et ildfast fad.
  19. Hæld græskarsaucen over.
  20. Tilføj mozzarella og bag det i 40 min.
  21. Server med friskhakket chili og timian.

Græskarsauce

  1. Varm fonden op og tilsæt den i græskarpuréen lidt efter lidt.

  2. Det skal have konsistens som en tomatsauce.

Læs også: Halloween Tema: Risotto med græskarpuré, salvie og panchetta

Halloween Tema: Cannelloni med græskarcreme og ricotta
Græskar, porrer, timian fra haven, krydret pølse og til sidst en lækker puré…
Halloween Tema: Cannelloni med græskarcreme og ricotta
Det er vigtigt med et krydret element i retten…

Hvad drikker man til Cannelloni med græskarcreme?

Til en ret som denne, hvor der er fuld smæk på smagen, så er det vigtigt med en hvidvin, hvor der er lidt modspil. Denne “Buttery Blanc” er på 100 % Chardonnay og kommer fra Napa Valley og er utrolig lækker. Hvis du er til vin med saft, kraft og fad, så er det her lige dig. Navnet afslører lidt, hvordan den er: “Buttery” – den har nemlig masser af fedme i både næsen og munden. Den dufter af vanilje, ananas og fersken og smager fantastisk. Selv om den har masser af fedme og en let sødme, så passer den perfekt til den cremede ret.

Halloween Tema: Cannelloni med græskarcreme og ricotta
Buttery Blanc fra Husted Vin

Hvis du tænker over etiketten, så er det vist noget med, at Husted Vin får lavet deres egne etiketter, som skal vise deres “no bullshit” tilgang til god vin og ikke mindst markedsføring. De tager udgangspunkt i vinmagerens personlige noter.

Halloween Tema: Cannelloni med græskarcreme og ricotta
Den hurtige version af hasselnødderne…
Halloween Tema: Cannelloni med græskarcreme og ricotta
Der er sikkert nogle andre som tager æren for opfindelsen af retten, men min kæreste står bag den…

Håber det giver inspiration til en rigtig lækker efterårsret…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift