Gå til opskrift

Vi nærmer os Halloween og jeg er langt fra færdig med græskar og denne lækre spise. Jeg har både lavet græskar risotto, græskarfritter og naturligvis klassikeren over dem alle – græskarsuppen. Denne ret er faktisk mest et tilbehør, men kan også fungere som en hovedret, hvis du vil have en kødfri dag. Du kan også sagtens servere det til lyst kød som kalkun, kylling eller fisk. Håber du synes om opskriften – happy halloween!

Om det hedder “hasselbach” eller “hasselback” ved jeg faktisk ikke helt, men i Aalborg, hvor jeg kommer fra siger vi faktisk “hasselbagt”. I følge min kloge søster er det Hasselbacken restauranten i Sverige, som har fundet på denne måde, at tilberede fx kartofler på, derfra navnet. Opskriften kan dateres helt tilbage til 1700 tallet.

Læs også: Verdens bedste opskrift på græskarsuppe på hokkaido med chili og kokosmælk

Halloween Tema:
Skær så tæt som muligt uden at skære igennem…
Halloween Tema: "Hasselbagt" (Hasselback) butternut squash

Halloween Tema: Hasselbagt/Hasselback butternut squash

Ret: Tilbehør
Køkken: dansk
Keyword: Bagt græskar, Hasselbach, Hasselbach Græskar, Hasselback, Hasselbagt
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 50 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 personer
Forfatter: Familiefaren

Her får du en opskrift på hasselbach/hasselback græskar. Det er utrolig nemt at lave og kan laves med alle sorter. Jeg bruger butternut squash – velbekomme!

Udskriv

Ingredienser

 • 1 stk butternut squash
 • 1 tsk chiliflager
 • 1 lille kvist timian
 • 2 spsk græskarkerner
 • 1 spsk ekstra jomfru oliven olie
 • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
 2. Skær græskaret igennem og fjern indmad.
 3. Find en meget skarp kniv og skær nu forsigtigt og så tæt som muligt græskaret på langs, men skær ikke helt igennem.
 4. Pensel grundigt med olie.
 5. Drys chili, timian, salt og peber over.
 6. Sæt det i ovnen i 40 min.
 7. De sidste 10 min. tilsætter du græskarkerner
 8. Hvis du vil have det mere mørt skal det have 15 min længere.
 9. Denne opskrift givet et græskar med lidt bid.
Halloween Tema:
På vej i ovnen…

Du kan reelt bruge det græskar du har lyst til. Jeg bruger “butternut squash”, men du kunne sagtens bruge et hokaido, mandelgræskar, scallopini eller spaghettisquash. Lige meget hvad, så bliver det vildt lækkert. Udover, at det er nemt og velsmagende, så inderholder græskaret faktisk også a-, b-vitaminer og kalium. I familien over græskar findes der squash, courgette eller zucchini, som faktisk er et umodet græskar.

Halloween Tema:
Færdig efter 50 min – hvor det har fået lidt “bid” – øg bagetiden med 15 min, hvis det skal være “mørt”…

Håber det har givet inspiration til en lækker efterårsret med græskar.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift