Hotdog Hovedret Super Bowl

Super Bowl Menu: Chili-Cheese Dogs

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Gå til opskrift

Lige om lidt er det tid til Super Bowl igen hvor The Kansas City Chiefs møder Tampa Bay Buccaneers i Super Bowl LV. Det er Super Bowl nr. 55, hvor store dele af verden ser med. Det er dagen, hvor du uden dårlig samvittighed kan mæske dig i snakede burgere, pizza, hotwings, hotdogs, nachos med guacamole og salsa, chip i lange baner og ikke mindst masser af iskolde øl – gerne Budwiser! Jeg har lavet en række opskrifter på perfekte Super Bowl snacks, som tilsammen udgør en lille Super Bowl menu, som jeg håber du kan bruge til den store dag.

Denne opskrift er utrolig nem at lave, og du kan lave chilisaucen dagen før, det betyder, at du faktisk kan lave resten færdig under halftime eller under en af de utallige reklameblokke, der er lagt ind.

Læs også: 11. fact om Super Bowl Sunday

Super Bowl Menu: Chili-Cheese Dogs

Super Bowl Menu: Chili-Cheese Dogs

Ret: Hovedret
Køkken: Amerikansk
Keyword: Chili-Cheese-Dogs, Chilidog, Hotdogs
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 1 time 5 minutter
Antal: 2 personer

Inden længe er det Super Bowl Sunday hvor hele verden er klistret til skærmen, når to hold kæmper om titlen – denne ret er perfekt dertil – Chili Cheese Dogs!

Udskriv

Ingredienser

Chilisauce

  • 1 pakke friske chili
  • 1 dåse tomatsauce fra “Il Fornaio” eller Tomatoes Passata fra Urtekram
  • 150 gram kidney beans fra dåse
  • 2 spsk god ekstra jomfru oliven olie
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk Sukker
  • Salt og friskkværnet peber

Chili Cheese Dog

  • 2 pølser pr. person køb de bedste økologiske du kan skaffe
  • 2 pølsebrød pr. person evt. brioche eller bag dem selv
  • 2 stykker cheddar ost i skive pr. hotdog
  • 4 spsk. chilisauce pr. hotdog
  • 2 spsk. smør
  • 1 lille bundt persille

Sådan gør du

Chilisauce

  1. Skær chilien over og fjern stok og kerner.
  2. Varm olien op til middelhøj varme på en pande.
  3. Riv, hak eller pres hvidløget og tilsæt det.
  4. Hvidløget må endelig ikke branke, så bliver det bittert og ødelægger retten.
  5. Hak løget og chilien fint og tilsæt det og steg det med i 5 min.
  6. Tilsæt tomatsauce og lad det nu simre i 25 min. Hvis du har tid så gerne længere.
  7. Smag til med salt, peber og sukker.
  8. Du kan se lidt tips i indlægget til at justere smagen endnu mere.

Chili Cheese Dog

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Læg brødene i en ildfast fad.
  3. Skær som vist på billede en lille lomme rundt så du kan have plads til pølser, chili og fyld.
  4. Smelt smørret i mikrobølgeovnen i 2 min og pensel brødene indvendigt.
  5. Hak persille og tilsæt halvdelen.
  6. Skær pølserne til så de passer i bollen.
  7. Så skal der bygges.
  8. Start med en skefuld chiliesauce, så et stykke ost og nu pølsen.
  9. Slut af med et par skefulde chilisauce.
  10. Sæt den i ovnen i 35 min.
  11. Lad dem køle af og drys det sidste persille over.
  12. Server med en kølig øl til.
Super Bowl Menu: Chili-Cheese Dogs
Hvis du har god tid så lad den koge godt sammen…
Super Bowl Menu: Chili-Cheese Dogs
Sådan skal de pakkes…
Super Bowl Menu: Chili-Cheese Dogs
Masser af frisk chili i retten…

Jeg er mega fan af Budwiser og amerikansk øl og lige præcis denne dag er det så tilladt at give den fuld gas. Du kan læse denne artikel, hvor du kan se, hvor mange sjove fakta om Super Bowl Sunday.

Super Bowl Menu: Chili-Cheese Dogs
Så er der chili-cheese-dogs…

Er du klar til Super Bowl?

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift