Hvis du ikke endnu ikke har hørt disse sjove og spændende fakta, om én af verdens mest sete sportsbegivenheder, så tjek lige disse ud – det er ret crazy hvad der sker i USA på denne dag – der bliver i hvert fald spist og drukket pænt meget, imens de to hold kæmper om det mest ærefulde titel der kan opnås i NFL…

Dette års Super Bowl falder 7. februar, hvor The Kansas City Chiefs møder Tampa Bay Buccaneers i Super Bowl LV på Raymond James Stadium in Tampa, Florida. Jeg har samlet 11 facts, som næsten alle er sande, der er lige en enkelt, som der ikke er evidens for 🙂

Vidste du:

 1. At Super Bowl er ikke den dag, hvor der spises mest på én dag – det er kun Thanskgiving som falder i november. Super Bowl ligger dog på en meget tæt anden plads.
 2. At Super Bowl ikke er en “mandesport” – nej start 50 % af seerne er faktisk kvinder – det ligger i dag på ca. 47 %.
 3. At der spises 3,6 ton guacamole på Super Bowl Sunday.
 4. At vandstanden omkring USA kyster stiger en promille under “the great flush“, hvor alle skyller ud i toilettet – dog er der ingen fakta som understøtte denne påstand.
 5. At den berømte sætning “Im going to Disney World!” sagt af New York Giants quarterback Phillip Martin Simms, da holdet vandt Super Bowl nr. 21 var betalt af Disney?
 6. At der spises 14 tons chips på Super Bowl Sunday.
 7. At der ikke gives betaling for at underholde under “halftime show” – så lige meget om du hedder Beyonce, Sting eller Jay-z så betragtes det som en ære, og er ikke betalt.
 8. At der bliver drukket 1,25 mia litter øl på Super Bowl Sunday.
 9. At dagen efter Super Bowl Sunday er den dag i USA, hvor der er flest sygemeldinger.
 10. At der flere gange har været et øget antal seere af “the halftime show” frem for selve kampen. Dette skete bl.a. i 2014 hvor Bruno Mars og Red Hot Chili Peppers var på scenen.
 11. At alt kan ske på “Any Given Sunday“.

Og med “fact” nr. 11 tænker jeg, at der er passende, at slutte af med én af de mest inspirerende taler givet nogensinde. Hvis du endnu ikke har set Al Pacino i filmen fra 1999 af Olive Stone, så synes jeg, at du skal nyde den her:

I indlægget er der links til lidt forskellige snack og lækre retter du kan spise til Super Bowl eller hvis du bare er i humør til snacks.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

1 Comment

 1. Pingback: Opskrifter til Super Bowl

Skriv en kommentar