Dessert Donuts Snacks

Opskrift på donuts med sukker

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Gå til opskrift

De er Homer Simpsons absolutte favoritspise, hvert år konsumerer Amerikanerne dem i milliardvis og gennem de sidste år er de blevet mere populære herhjemme i Danmark også. Udenfor “Bronuts” er det ofte lange køer for at betale for deres lækre men lidt overpriced donuts. Denne opskrift er lavet udfra Madmomsters Donuts, som jeg så på hendes profil, så jeg gav det et skud. Reelt kan du lave 30 donuts for omkring 50 kr. i råvarer, det svarer til prisen på to stk. fra Bronuts. Jeg tænker, at hvis jeg kan få dem til at være lækre, så kan alle – god fornøjelse!

Madmomster hedder i virkeligheden Camilla og bor på Fanø, eller som hun selv kalder den “ønskeøen”. Hun er til daglig køkkenchef i eget hjem, hvilket også fremgår af hendes profil, som er fyldt med lækkerier, hvor det er helt tydeligt, at se hun elsker mad lige så højt som mig. Jeg synes du skal kigge forbi hendes profil, der er masser af inspiration – både til hverdag, hygge og fest.

Opskrift på donuts med sukker
Så er der donuts med sukker…

Jeg var en kende frustreret over opskriften, da de faktisk ikke hæver så meget som jeg troede de ville. Men du kan være helt rolig, de bliver nemlig ca. dobbelt så store i olien også, så hvis de blot hæver lidt og “puffer” op, så skal de nok blive gode.

Mini-dounuts – Den nemmeste opskrift der findes!

Opskrift på donuts med sukker

Opskrift på donuts med sukker

Ret: Dessert
Køkken: Amerikansk
Keyword: Dessert, Donuts, Simpsons, Snack
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Antal: 25 stk.

Her får du en nem og hurtig opskrift på donuts med sukker. Opskriften giver ca. 30 stk., du kan også komme glassur over dem i stedet for sukker – god fornøjelse.

Udskriv

Ingredienser

  • 35 g gær
  • 2,5 dl stuetempereret sødmælk
  • 1 dl sukker eller rørsukker
  • 1 stk. stuetempereret æg
  • 75 g blødt smør i tern
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 7 g salt
  • 8 dl hvedemel
  • 1 liter neutral olie til stegning (solsikke eller vindruekerne)
  • 300 gram sukker

Sådan gør du

  1. Varm mælken op til 37 grader – hvis du har en Thermomixer, så brug den.
  2. Tilsæt gæren og en tsk. sukker. Rør det sammen og lad det trække i 5 minutter.
  3. Tilsæt resten af ingredienserne og melet lidt efter lidt.
  4. Brug evt. en røremaskine, da det skal æltes i ca. 10 min og indtil det er glad.
  5. Rul dejen ud på et meldrysset bord til den er ca. 2 cm i højden.
  6. Stik dine donuts ud med en udstikker eller et glas eller lignende, de skal være ca. 8 cm i diameter.
  7. Hullet i midten fortæller Madmomster, at hun klarede med en enden på en sprøjtetyl.
  8. Læg dem på en bageplade med bagepapir og kom et viskestykke over og lad dem hæve.
  9. Dette tager noget tid – de hævede i næsten 2 timer, så sørg for at de står lunt.

  10. Varm olien op i en stor gryde til den er 160 grader varm. ( Brug et termometer til at måle)
  11. Kom forsigtigt donuts i gryden – du kan lave 2-3 af gangen afhængig af pladsen. De skal have noget plads.
  12. Hver donuts vendes undervejs i olien med en ske og skal have ca. 45-60 sekunder på hver side.

  13. Læg køkkenrulle klar og læg dem op men kun et par sekunder, herefter skal der drysses sukker over.
  14. Pas på, at de ikke er for varme, for så klumper sukkeret.
Opskrift på donuts med sukker
Overraskende nok, så hæver de faktisk ret meget i olien…

Håber det giver inspiration til lidt hyggedessert eller snacks. Tak til Camilla for inspirationen…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

2 Comments

  1. Jette Sauerberg Reply

    Hej Mads
    Jeg har lyst til at lave dine dougnuts med sukker, men er du sikke sikker på, at de skal have 45-60 min. på hver side i olien?
    Hilsen Jette

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift