Gå til opskrift

Vi nærmer os Fastelavn, som er en højtid jeg har ret kært. Sagen er den, at jeg fylder år 11 februar, hvor Fastelavn en sjælden gang godt kan falde på. Som barn elskede jeg naturligvis at have fødselsdag, så Fastelavn blev også noget jeg holdt meget af. Opskriften her er på nemme gammeldags fastelavnsboller med creme, men du kan også fylde dem med marcipan eller syltetøj – det hele fungerer og det bliver vildt lækkert!

Opskriften har jeg fra en dygtig bager, som var så flink afsløre den for mig, den kan faktisk bruges som ”grunddej” til fx kanelsnegle, fødselsdagsboller eller som her til fastelavnsboller – håber du synes om den. Opskriften er utrolig nemt at lave, faktisk så nem, at min ældste datter og hendes veninde smækkede den sammen på rekordtid i vores sommerhus sidste weekend.

Opskrift på de lækreste fastelavnsboller med creme
Min ældste datter Sophia og hendes veninde Clara er i fuld gang…
Opskrift på de lækreste fastelavnsboller med creme

Opskrift på gammeldags fastelavnsboller med creme

Ret: Dessert, Kage
Køkken: dansk
Keyword: Fastelavn, Fastelavnsboller
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Antal: 16 Stk
Forfatter: Familiefaren
Udskriv

Ingredienser

Hjemmelavet kagecreme

 • 2 deciliter sødmælk
 • 2 tsk æggeblommer
 • 1 spsk sukker
 • 1 spsk vanilje sukker
 • 2 spsk majsstivelse
 • 1 stk vaniljestang

Fastelavnsboller

 • 1/2 l lunken vand
 • 100 g gær
 • 100 g sukker
 • 2 stk æg
 • 10 g salt
 • 200 g smør
 • 1,1 kg hvedemel

Glassur

 • 1 dl flormelis
 • 3 dråber vand

Sådan gør du

Hjemmelavet kagecreme

 1. Flæk vaniljestangen og skrap kornene ud.
 2. Tilsæt kornene sammen med sukkeret og bland det sammen, det frigiver mere smag.
 3. Pisk æggeblommer og vaniljesukker sammen i en kasserolle under svag varm.
 4. Pisk mælk og majsstivelsen sammen og tilsæt det lidt efter lidt imens du pisker.
 5. Øg temperaturen lige nøjagtig indtil det koger let, sluk herefter og lad det køle af.
 6. Det bliver tykkere når det er køligt. Drys lidt sukker over så det ikke danner skorpe.

Fastelavnsboller

 1. Opløs gæren i lunken vand og tilsæt et lille drys sukker.
 2. Rør det sammen og lad det trække i 5 min.
 3. Tilsæt resten dog mel lidt efter lidt.
 4. Alt æltes grundigt i 10 min
 5. Lad dejen hviler 30 min tildækket før “brug”
 6. Lad dejen hæve 90 min før bagning
 7. Rul dejen ud til ca. 1 cm tykkelse på et bord drysset med mel.
 8. Skær nu firkanter på 5×5 cm ud og læg en skefuld creme på hver.
 9. Løft hjørnerne op og saml dem og fold dem ind i sig selv.
 10. Sørg for at have lidt mel på hænderne, så går det nemmere.
 11. Pas på ikke at fylde dem for meget.
 12. Tænd ovnen på 200 grader og bag dem i ca. 12 minutter.
 13. Lad dem køle af og tilsæt hvid glassur og fryse tørret hindbær over.

Glassur

 1. Pisk det sammen til det tykner.

Hvis du ikke orker lave creme selv, så køber du det blot, hånden på hjertet har jeg prøvet begge dele, og kan faktisk ikke smage forskel.

Opskrift på de lækreste fastelavnsboller med creme
De skal se hjemmelavet ud – det er meningen…

Du kan som sagt lave dem med creme, syltetøj eller luksus udgaven med marcipan. Jeg har tilføjet hvidglasur og frysetørret hindbær på dem og fylde dem med forskelligt. Jeg er selv ret stor fan af en kombination af creme og syltetøj.

Opskrift på de lækreste fastelavnsboller med creme

Håber du synes om det, de er vildt lækre og meget nemme at lave! Glædelig fastelavn…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

2 Comments

 1. Ellen test Jensen Reply

  Hej
  Jeg tænker, at jeg vil prøve de lækre fastelavnsboller. Men jeg forstå ikke helt hævetiderne. Er der en fejl?
  Hilsen Ellen

  • Hej Ellen – altså du kan i princippet skære lidt af de 90 min og vente indtil den er “dobbelt størrelse”. Men bageren jeg har opskriften fra gør sådan faktisk 🙂

   Lad mig endelig høre, hvis du kaster dig ud i dem 🙂

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift