Gå til opskrift

Artiklen indeholder affiliate links

Jeg indrømmer gerne, at det er sjældent, at jeg formår at lave en ret som “one-pot” med succes, altså hvor alt enten lægges i en gryde på samme tid eller i et fad i ovnen på samme tid. Denne opskrift på brie med tomat, valnødder og brød fungerer dog upåklageligt – faktisk vil jeg sige, at det er noget af det bedste, jeg har lavet på kortest tid – opskriften kommer her.

Dette er en perfekt ret til at dele en hyggelig lørdag eftermiddag eller bare en aften, hvor du trænger til lidt hygge. Den er meget nem at lave, og det kan faktisk ikke gå galt. Du kan også have andre grøntsager med fx lidt peberfrugt eller champignon.

Opskrift på onepot-snack - bagt brie med tomat, valnødder og brød
Klar til at lave verdens nemmeste snack
Opskrift på onepot-snack - bagt brie med tomat, valnødder og brød
Så er der bagt brie
Opskrift på onepot-snack - bagt brie med tomat, valnødder og brød

Opskrift på onepot-snack – bagt brie med tomat, valnødder og brød

Ret: Forret, Snack
Køkken: Fransk
Keyword: Bagt brie, Brie
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren
Udskriv

Ingredienser

 • 1 brie på 200 gram – du vælger selv
 • 10 stk. cherrytomater
 • 10 stk. valnødder
 • 2 tsk. sirup/honning
 • 6-7 stykker godt brød
 • 2-3 spsk. god jomfruolivenolie
 • Krydret salt – fx birkesalt – almindelig flagesalt virker også

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
 2. Rids brien i kryds – du skal skære ca. 1,5 cm ned i den begge retninger.
 3. Halver tomaterne og skær brødet i skiver.
 4. Hæld lidt olie i bunden af et rundt ildfast fad, jeg brugte et tærtefad.

 5. Sæt osten midt på fadet.

 6. Læg tomaterne i den ene side og valnødderne i den anden side.
 7. Fordel brødet med 3-4 skriver i hver af de to resterende sider.
 8. Giv det hele lidt mere olie og lidt salt – dog ikke nødderne.

 9. Tilsæt sirup/honning på valnødderne.
 10. Sæt fadet i ovnen i 10 min.

 11. Vend nu brødet, rod lidt rundt i tomater og valnødder og giv det 10 min. mere.
 12. Server straks og dyp brødet i den varme smeltede ost.

 13. Server evt. et glas Highland Park Cask Strength til.

Hvad drikker man til bagt brie?

Der skal ikke whisky i retten, men jeg serverer den med et glas whisky til. Hvis du ikke er til whisky, så kan du fx finde et godt glas rødvin, dessertvin eller endda hvidvin. Grunden til at så meget forskelligt komplementerer retten er, at den er ret enkel, og at det er utrolig nemt at sætte vin eller spiritus til ost. Den whisky jeg har valgt er Highland Park Cask Strength – som er en dram for dig, der er vant til whisky. Den findes i forskellige batches, hvor de stiger i alkoholprocent – dette er batch 2t på 63,9%, som er den styrke, den har fra fadet – derfra navnet “Cask Strength”. Hvis du benytter linkene på whiskyen og køber den, så sender du et lille beløb i min retning som tak for støtten.

Opskrift på onepot-snack - bagt brie med tomat, valnødder og brød

Whiskyen har duft af tørret frugt, dadler, rosin, kokos, og selv om den virkelig er høj på alkohol, så er den nem at drikke og i flot balance. Smagen er let sødmefuld, hvor du fornemmer tørret frugt, tørv og så den velkendte blide afsluttende røg, som Highland Park er kendt for. Hvis du foretrækker en whisky med lidt mindre alkohol, så vil jeg klart vælge Highland Park 18 i stedet for.

Opskrift på onepot-snack - bagt brie med tomat, valnødder og brød
Håber du synes om opskriften

Jeg er selv kæmpe fan af ost og navnlig brie. Den bliver endnu bedre, når den bages, og så passer det hele bare perfekt sammen. Det er sjældent, at jeg oplever en “one pot”-opskrift, som rent faktisk fungerer, men det gør denne. Det hele bliver faktisk tilberedt, som det skal på de 20 min. God fornøjelse.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift