Artiklen indeholder links til samarbejdspartner Koro Danmark – du kan bruge rabatkoden “madogmonopolet” for at få 5 % rabat på deres side.

Gå til opskrift

Den mest populære sandwich, der findes, er nok “Club Sandwich”, som jeg også har lavet en lækker opskrift på. Denne her er dog noget nemmere at lave og mindst lige så lækker. Grillet sandwich med masser af ost, kylling, grøn peber, pesto, rødløg og rucola. Den tager ca. 20 min at lave, og med denne opskrift garanterer jeg dig, at du bliver mæt. Håber du synes om den.

Til opskriften bruger jeg som sagt grøn peber, sennep og en rød pesto, som er lavet på grillede røde peberfrugter, jeg har fået fra Koro Danmark. Den er økologisk, uden konserveringsmidler og fungerer virkelig godt til fx en sandwich eller som pesto til bruschetta. Du kan sagtens udskifte den grønne peberfrugt med fx rød eller gul peberfrugt og fx ændre pestoen til en anden slags, hvis du synes. Det hele kommer til at fungere lige meget hvad.

Frokostklassiker: Grillet sandwich med ost og kylling

Frokostklassiker: Grillet sandwich med ost og kylling

Ret: frokost
Køkken: Amerikansk
Keyword: Grilled Sandwich, Grillet sandwich, Sandwich
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 1 personer
Forfatter: Familiefaren
Udskriv

Ingredienser

  • 4 stk. tyndskåret brød efter eget valg – jeg brugte et sødmælksfranskbrød, jeg havde tilovers.
  • 4 spsk. rød pesto
  • 2 pakker silkeskåret kylling
  • ½ stk. grøn peberfrugt
  • ½ stk. rødløg
  • 8 skiver god ost fx en Gouda eller lignende
  • Olivenolie
  • 1 lille håndfuld rucola
  • Yellow Mustard fra Heinz

Sådan gør du

  1. Et lille trick er, at du lægger franskbrødet på køl i 1 times tid inden brug, så er det nemmere at skære tyndt.
  2. Hvis du har en bordgrill/toaster så brug endelig den, ellers kan den laves på en pande.
  3. Skær peberfrugten ud i tynde strimler.
  4. Kør rødløget på et mandolinjern ved tyndeste indstilling eller snit det så fint du kan.
  5. Start med at smøre olie på to stykker brød. De skal være i bund og i top.
  6. Start med det ene stykke brød, men med olien nedad.

  7. Læg så en spsk. rød pesto på brødet, to skriver kylling, så tre stykker grøn peber, fire stykker rødløg, en lille smule rucola og så to skiver ost.

  8. Smør nu sennep på næste stykke brød og læg det på med sennepssiden nedad.

  9. Fortsæt nu på samme måde indtil sandwichen er bygget færdig.

  10. Varm nu din bordgrill/toaster op til 180 grader.
  11. Hvis du bruger en pande, så varmer du den op til middelvarme.

  12. Hvis du bruger bordgrill/toaster, lægger du sandwichen på og sørger for, at toppen lukkes nogenlunde vandret over, så skrider den ikke.

  13. Hvis du bruger en pande, så lægger du blot sandwichen på. Hvis du har et låg til, så pres det ned over.

  14. På bordgrill/toaster skal den have ca. 15 min.
  15. På panden skal den have lidt længere.
  16. Hvis du er i tvivl så tag den af, skær den over og se om osten er smeltet indeni, hvis ikke så giver du den 3-4 min mere.

Frokostklassiker: Grillet sandwich med ost og kylling
Klar til bordgrill eller panden…
Frokostklassiker: Grillet sandwich med ost og kylling
Jeg har en bordgrill fra Saga, som klarer arbejdet helt perfekt…
Frokostklassiker: Grillet sandwich med ost og kylling
“Frokost i det grønne”…
Frokostklassiker: Grillet sandwich med ost og kylling
Grillet sandwich med masser af ost og kylling…

Håber du synes om opskriften – nok står der, den er til en person, men den mætter, så jeg kunne faktisk kun spise halvdelen 😁

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift