Dette er et remake af den steaksandwich, som “Chef Ramsay” mener, er den bedste i verden. Han laver den ikke helt sådan, så jeg har tilpasset den en smule. Dog kan jeg garantere dig for, at den smager himmelsk – rigtig god fornøjelse.
Reelt er det jo næsten forkert, at jeg laver en ny opskrift på steaksandwich, når jeg allerede har lavet denne opskrift på verdens bedste steak sandwich, men der er brug for en ny på bloggen. Denne er også en kende anderledes, faktisk er det kun steak og ost, som går igen.
Tip: Du kan lave tomatblanding og sennepsmayo samt de friterede løg forud – på den måde skal du faktisk “kun” stege bøffen og riste brødet.

Opskrift på Gordon Ramsays berømte steaksandwich
Dette er den steaksandwichen, som "Chef Ramsay" mener, er den bedste i verden. Den er med tomat, friterede løg, sennepsmayo og ribeye.
Ingredienser
Tomatblanding
- 1 stk rødløg
- 1 stk hvidløg
- 15 stk cherrytomater
- 1 spsk jomfruolivenolie
- Salt og friskkværnet peber
Friterede løg
- 1 stk almindeligt løg
- Ca. 1/2 l neutral olie til stegning
Sennepsmayo
- 2 spsk god mayo
- 1 spsk grov sennep
- 1 tsk BBQ-sauce
Steaksandwich
- 2 stykker surdejsbrød eller lignende
- 1 stk ribeye steak på ca. 200 gram
- 1 kvist rosmarin
- 3 fed hvidløg
- Olie og smør til stegning
- 2 stykker god ost
Sådan gør du
Tomatblanding
-
Snit løget groft.
-
Skær tomaterne ud i kvarte.
-
Hak hvidløg fint.
-
Tilsæt olie og smag til med salt og peber
-
Varm en pande op og steg hele blandingen i 3-4 min.
-
Sæt det efterfølgende til side.
Fritterede løg
-
Varm olien op til ca. 160 grader.
-
Snit løgene på et mandolinjern.
-
Fritér løgene, men kom lidt i ad gangen, løgene indeholder nemlig vand, så det bruser op.
-
Tag dem op når de er gyldne.
Sennepsmayo
-
Bland det hele godt sammen og stil til side indtil det skal bruges.
Steaksandwich
-
Sørg for at kødet har stuetemperatur.
-
Nu skal du gerne have to pander.
-
På denne ene tilsætter du olivenolie og rister brødene ved middelsvag varme.
-
Vend dem undervejs.
-
På den anden giver du den fuld gas og tilsætter olie.
-
Giv bøffen salt og læg det på panden.
-
Tilsæt hvidløg og rosmarin og når du vender bøffen, så smør.
-
Tip panden og hæld det brandvarme smør over bøffen.
-
Steg den alt efter tykkelse 1-2 min på hver side, da den skal være blød, når du trykker på den.
-
Lad den gerne trække indtil brødet er færdigt.
-
Når brødet er ristet, tilsætter du ost på den ene side.
-
Så tilsætter du kødet ovenpå, så tomatblanding, så løg og smører sennepsmayo på den anden side.
-
Luk sandwichen og så er der ellers bare serveret.

Håber det giver inspiration til en lækker sandwich!