Dessert Kage

Verdens bedste hindbærsnitter med pictace og tørret hindbær…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Gå til opskrift

Det er vist længe siden Sophia har lavet en opskrift, det skal der laves om på. Her kommer hendes skønne hindbærsnitter, som hun bagte i weekenden, hvor vi var i sommerhus. De er faktisk inspireret af Mette Blomsterberg, som naturligvis er mesterinde når det kommer til den perfekte opskrift på hindbærsnitter. Det gode ved denne opskrift er, at den er idiotsikker og selv hvis du tænker, at du ikke er god til at bage skal du nok få succes…

Tricket til at lave en god hindbærsnitte er, at du bruger ene gode ingredienser. Det lyder som en selvfølge, men når der 5-6 ingredienser er det så vigtigt, at alt er af bedste mulige kvalitet. Du kommer fx langt ved, at investere lidt ekstra i en god vaniljestang og en lækker økologiske marmelade. Tæt på mit sommerhus på Sjællands Odde ligger der fx en lille gårdbutik, som hedder Birkemosegaard. De har de skønneste biodynamiske produkter, hvor du fx kan købe en lækker hindbærmarmalde lavet på egen avl fra gården. Det løfter lige pludselig en hindbærsnitte til helt nye højder.

Verdens bedste hindbærsnitter med pictace og tørret hindbær...
De skal se hjemmelavede ud 🙂

Jeg har en sjovt fact til dig – lige meget hvilken opskrift du kigger efter, så er de stort set ens alle sammen, det er samme mængde mel, flormelis og smør 🙂

Verdens bedste hindbærsnitter med pictace og tørret hindbær...

Verdens bedste hindbærsnitter med pictace og tørret hindbær

Ret: Dessert
Køkken: dansk
Keyword: Hindbærsnitter, Kage, Snitter
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Antal: 16 stk.

Her får du en hurtig og dem opskrift på hindbærsnitter (16 stk.), som min datter Sophia har lavet. I opskriften er der også et par alternativer til drys.

Udskriv

Ingredienser

Mørdej

  • 1 stk. vaniljestang Den bedste du kan opdrive
  • 1 tsk. flydende vanilje kan undlades
  • 75 gram flormelis
  • 150 gram tempereret smør
  • 250 gram mel
  • 1 stk. æg
  • 1 tsk. bagepulver

Glasur

  • 100 gram flormelis
  • 1/4 dl kogende vand

Sådan gør du

Mørdej

  1. Flæk vaniljestange og skrab alle kornene ud.
  2. Hvis du har en lille minihakker, så putter du korene i den med sukker og blender det.
  3. Ellers så tager du lidt sukker og maser det sammen med kornene på et skærebræt.
  4. Find en skål og bland sukker, flormelis, hvedemel og smør sammen.
  5. Start med at bruge en ske og efterfølgende ælter du den.
  6. Tilsæt ægget og dejen.
  7. Når dejen er æltet og glat stiller du den på køl i en times tid.
  8. Tænd ovnen på 190 grader.
  9. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Den skal være så tynd som mulig, gerne ½ cm.
  10. Nu skal du udstikke snitterne, hvilket du kan gøre med et glas eller et udstikker sæt.
  11. Mine var omkring 7 cm – men find det der er passende for dig.
  12. Læg dem på bagepapir og bag dem i 7-8 min.
  13. Lad dem køle af og fordel så hindbærsyltetøj på.
  14. Slut af med glasur og drys.

Glasur

  1. Bland vandet i lidt efter lidt og rør det grundigt sammen.
  2. Lad det køle af i 5 min inden du bruger det.

Hindbærsyltetøj og drys

  1. Køb et glas økologisk af din favorit
  2. Frysetørret hindbær
  3. Pistacienødder
  4. Harlekin krymmel
Verdens bedste hindbærsnitter med pictace og tørret hindbær...
Jeg brugte dette krus til at “stikke” dem ud…
Verdens bedste hindbærsnitter med pictace og tørret hindbær...
Ja, helt runde bliver de altså ikke 🙂

Jeg vil gerne lige fastslå, at billedet med whisky er min Far, som insisterede på, at det skulle med, jeg kan godt se, at det ser flot ud, men jeg forstår ikke han gider drikke whisky, men nu er jeg jo også kun 13 år, så det er nok heller ikke meningen, at jeg skal kunne forstå.

Verdens bedste hindbærsnitter med pictace og tørret hindbær...
Du kan fx servere den til en “Skotsk” kaffe på Highland Park 12, hvis du er i det hjørne…

Håber I kan lide opskrift, jeg ved godt, at mange opskrifter på bør dej ligner hinanden, men det betyder bestemt ikke, at de ikke skal laves og deles – god fornøjelse.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift