Gå til opskrift

Annonce: Vi rammer den mørke tid nu, hvor dagene med dagslys bliver kortere, hvilket betyder, at de vitaminer, vi får fra solen, er begrænset. Ofte bliver jeg selv lidt “vinter-deprimeret”, da jeg elsker solen og de lyse dage. Én ting, som muntrer mig op, er dog et skud vitaminer fra en lækker smoothie. I denne artikel har jeg lavet 3 smoothies, som er ret forskellige og lækre på hver sin måde – håber du synes om dem…

Jeg har til denne artikel testet KitchenAids ledningsfri produkter, som de lige er kommet på markedet med. Til denne har jeg naturligvis brugt og testet deres stavblender, da den passer perfekt til en omgang lækre smoothies. Du kan også læse den fulde test om stavblenderen, hvis du skulle have lyst.

Opskrift på 3 lækre smoothies

Green Power Smoothie

Den første smoothie er fyldt med vitaminer, navnlig spinaten i denne er fyldt med A, C, E, K og de fleste af B-vitaminerne. Udover det er spinat godt for dit immunforsvar, og er “superfood”, da det er så rigt på vitaminer og mineraler. Sikkert derfor Skipper Skræk spiser spinat konstant.

Opskrift på 3 lækre smoothies
Green Power Smoothie…

Af andre superfoods kan nævnes blåbær, broccoli og avocado, hvor sidste også er i denne smoothie. Bananen er med til at sænke dit blottryk og indeholder udover C, B, B6 og folat også kalium og mangan, som styrker både dit blod og immunforsvar.

Én af grundene til at jeg valgte netop denne smoothie er, at det kan være relativt krævende for en stavblender at blende fx spinat, så det bliver fint nok til, at det kan bruges i en smoothie. Det fungerede ret godt her.

Læs også: Monopolet tester: KitchenAid ledningsfri stavblender

Opskrift på 3 lækre smoothies

Green Power Smoothie

Ret: Smoothie
Køkken: dansk
Keyword: Grøn Smoothie, Smoothie
Samlet tid: 5 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren
Udskriv

Ingredienser

 • ½ pose spinat
 • ½ stk. moden mango
 • 2 stk. bananer
 • 1 stk. moden avokado
 • 2 dl appelsinjuice
 • Isterninger

Sådan gør du

 1. Skræl bananen, klargør mango og avokado.
 2. Blend det hele i 60 sekunder.
 3. Hvis du mangler lidt boost, så tilsætter du et ingefærshot også.

 4. Server i høje glas med masser af isterninger.

Jordbær-hindbær-banan Smoothie

Jordbær er sunde og lækre, det er naturligvis så skønt med de solmodne økologiske danske jordbær, men frosne bær kan også noget. Det der er ved dem er, at de plukkes og fryses, når de er perfekt modne, ellers fungerer de ikke, så du kan roligt købe frosne bær. I denne smoothie passer de helt perfekt. Jordbær har den egenskab, at de forebygger hjerte-kar-sygdomme, kan medvirke til at sænke dit kolesterol, og blot nogle få 100 gram om ugen kan afhjælpe forhøjet blodtryk.

Opskrift på 3 lækre smoothies
Jordbær-hindbær-banan smoothie med proteinpulver…

Det er ikke kun, fordi hindbær er lækre, at jeg også bruger dem i denne smoothie, det skyldes også, at de er fyldt med B-vitamin, C-vitamin, folsyre, jern, B3-vitamin, riboflavin, kobber, kalium, og så indeholder de fibre og antioxidanter. Nu tilføjer jeg proteinpulver, som også indeholder en masse godt, men det er naturligvis helt op til dig, om du vil. Hvis du gør det, så brug noget af høj kvalitet, der er mange tvivlsomme produkter på markedet. Hvis du vil have bedre end “whey” så gå efter det, som hedder “isolat”, det er endnu renere. At lave denne type smoothie skal være “a walk in the park” for en stavblender, ellers er den helt enkelt ikke god og kraftig nok – det fungerede helt perfekt med KitchenAids.

Opskrift på 3 lækre smoothies

Jordbær-hindbær-banan smoothie

Ret: Smoothie
Køkken: dansk
Keyword: Jordbær-banan smoothie, Smoothie
Samlet tid: 5 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren
Udskriv

Ingredienser

 • 200 gram frosne hindbær
 • 200 gram frosne jordbær
 • 1-2 stk. bananer
 • 1 scoop vanilje whey proteinpulver
 • ½-1 dl. vand afhængig af hvor flydende du vil have den

Sådan gør du

 1. Skræl bananen.
 2. Læg det hele i bøtten til blenderen.
 3. Fyr den af i ca. 45 sekunder.
 4. Server i to høje glas med masser af isterninger.

Heftig dadel smoothie

Den sidste smoothie er reelt ikke den sundeste, og den har jeg lavet primært for at teste stavblenderen, og så fordi jeg synes, den er sygt lækker. Det er Jamie Oliver, som laver den i “Jamies America”, og jeg har brugt den, lige siden bogen udkom. Dadler har et højt indhold af kulhydrater, faktisk har 4 dadler (100 gram) 75 % kulhydrater, men 7 gram er fibre, hvilket er ret højt. De er også rige på A-vitamin, kalium, jern og magnesium. Dog skal du holde lidt igen, for de mange kulhydrater omdannes til sukker i din krop.

Opskrift på 3 lækre smoothies
Heftig dadel smoothie…

Denne smoothie er nok ikke én, du skal drikke hver morgen – gør det en gang imellem, når du vil have en lækker treat eller lige efter en god træning, så går den bestemt an.

Opskrift på 3 lækre smoothies

Heftig dadel smoothie

Ret: Smoothie
Køkken: dansk
Keyword: Dadel shake, Dadler, Date Shake
Samlet tid: 5 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren
Udskriv

Ingredienser

 • 10 stk. friske dadler
 • 400 ml. letmælk

Sådan gør du

 1. Fjern stenene fra dadlerne.

 2. Tilsæt dem i bøtten og blend i 1 min.
 3. Server i høje glas med masser af isterninger.
Opskrift på 3 lækre smoothies
Navnlig når jeg skal teste produkter, så holder jeg af at komme godt omkring, så jeg får testet produktet så grundigt som muligt, så derfor blev det til tre forskellige smoothies.

Håber du synes om de forskellige smoothies, hvad er din favorit?

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift