Gå til opskrift

Som barn fik vi ofte farseret porre og jeg var underligt nok ret vild med det. Jeg husker tydeligt, at så længe jeg kunne skære porren over uden at det “trævlede”, så kunne jeg vildt godt lide det. Min Far stegte dem på panden og sikkert i margarine hvilket var måden man gjorde det på dengang. Den kan også laves i ovnen, hvor det så godt nok mere er en indbagt porre. Lige meget hvad er det en klassisk dansk spise, som jeg gerne deler min Fars opskrift på – håber du synes om det.

Jeg har fået hjælp til valg af vinen fra Jysk Vin, som har fundet et overraskende valg. Nok ikke det jeg havde sat dertil – men igen må jeg erkende, at udtrykket “dont judge until you try it” er gældende her. Du finder bud på rødvin længere nede i indlægget – god fornøjelse!

Opskrift på klassisk farseret porre

Opskrift på klassisk farseret porre

Ret: Efterårsmad, Hovedret, Simremad
Køkken: dansk
Keyword: Farserede porrer, Farseret porre
Forb. tid: 40 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Familiefaren

Her får du en opskrift på klassiske farserede porrer, som min gamle l Far lavede dem. Der er både opskrift til panden og hvis du vil lave dem i ovnen.

Udskriv

Ingredienser

Porrer

 • 2 stk. porrer
 • 3 sammenpiskede æg
 • 150 gram rasp
 • 2 spsk smør
 • 2 spsk olie

Fars

 • 500 gram hakket svinekød
 • 2 stk. æg
 • 1 mellemstort løg
 • ½ dl havregryn
 • Ca. 8 gram salt
 • Masser af friskkværnet peber

Sådan gør du

 1. Rør en fars godt sammen med alle ingredienser.
 2. Hak eller riv løget meget fint – eller kør det på en hurtighakker.

 3. Lad farsen trække i 30 min.
 4. Rul en lille “prøvedelle” og steg den og juster smagen efter behov.
 5. Rengør porrerne grundigt og vær sikker på alt jord er væk.

 6. Skær porrerne ud så de er lige lange, de skal være ca. 8-10 cm.

 7. Det er vigtigt, at farsen kan dække dem totalt.
 8. Varm en pande op med olie og smør.
 9. Pak porrerne ind i farsen og så skal du igang med at "dobbelt-dippe".

 10. Først ruller du porreren i rasp, så i æg og så i rasp igen – sørg for at bruge rigeligt.
 11. Læg den nu på panden og forsæt indtil du har alle sammen side om side på panden.
 12. Steg dem nu på alle sider – det tager omkring 8-10 min på hver side, så du skal nok regne med 35-40 min.
 13. Herefter er du klar.
 14. Hvis du vil lave dem i ovnen skal du give dem 45 min ved 190 grader varmluft.

Opskrift på klassisk farseret porre
En god lille fætter ikke?
Opskrift på klassisk farseret porre
Der skal bruges fedtstof hvis du steger dem på panden…
Opskrift på klassisk farseret porre
Rodfrugter bagt med urteolie…

Lige nu er der sæson for rodfrugter, de er både billige og lækre. Hvis du bager dem i lidt olie, salt og peber bliver de virkelig lækre. Du kan gemme lidt af porrerne, som du fint snitter og drysser over, det samler lige retten lidt.

Opskrift på klassisk farseret porre
Sådan skal de helst se ud 🙂

Hvad drikker man til farseret porre?

Du tænker nok øl ikke? Den er også helt i orden. I mit barndomshjem drak vi ikke så meget alkohol og slet ikke rødvin til farseret porre. Igen må jeg sige, at jeg stadigvæk har lidt at lære omkring vin og mad. Jeg havde nemlig aldrig tænkt at en Spätburgunder ville passe hertil, men det gør den.

Opskrift på klassisk farseret porre
“Jysk Vin har denne lækkerbisken, som er en fryd for både gane og næse..”

Jysk Vin har denne lækkerbisken, som er en fryd for både gane og næse. Jeg er selv helt vild med både Spätburgunder og Pinot Noir for den sags skyld, de er begge noget af det bedste jeg ved. Det er først og fremmest utrolig nemt at drikke og her kan alle være med. I næsen er den frisk og elegant og dufter af kirsebær, jordbær og lidt diskret skovbund. Den er i flot balance og én af dem jeg kommer til at synke for hurtigt. I en blindsmagning havde jeg nok gættet Pinot Noir, hvilket den minder meget om – men Spindler-Lindenhof Spätburgunder er alligevel helt sin egen.

Opskrift på klassisk farseret porre
“Tysk Pinot Noir”….

Hvis du tager en kasse med 6 stk. er prisen 109 kr. eller er det 125 kr. stk. Den fortjener 5 flotte stjerner, for dens elegante og charmerende udtryk.

Tilbage til de farerede porrer, jeg glemte nemlig at sige, at jeg ikke lavede de traditionelle kartofler med sovs til, hvilket ellers er ret nemt efter de har været på panden. Jeg brugte i stedet for en urteolie, som er virkelig nem at lave. Den blev hældt over en omgang bagte rodfrugter.

Farseret porre opskrift
En perfekt aften med klassisk dansk mad som min Far ville have elsket…

Tilbage er der vist bare at sige – velbekom, håber det har givet inspiration til en herlig dansk klassiker.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift