Sort hummer og gerne sort dansk hummer er noget af det mest luksuriøse, der findes. Det smager helt fantastisk og kan tilberedes på mange forskellige måder. De bedste og nok mest lækre er, at den enten tilberedes på grill eller koges og efterfølgende steges på en pande. Prisen på sort dansk hummer er desværre lidt høj, men til gengæld, så er det også en gudespise. Et alternativ til tilberedningen er at lave en hummersalat, som du spiser i en såkaldt “lobsterroll”. I denne opskrift viser jeg, hvordan den laves, og tilføjer stenbiderrogn for at lave den ultimative luksus lobsterroll – god fornøjelse.
Om du vælger at lave retten med dansk hummer, ellerom du vælger et alternativ, kommer sig ikke så nøje for selve retten. Hånden på hjertet så er det en dyr fornøjelse. En hummer fra fx Canada, som er ret populære koster ca. 200 kr for ca. 350 gram. En tilsvarende dansk hummer koster afhængig af årstid ca. det dobbelte, dog er de danske tit lidt større end de canadiske. Lige meget hvad du vælger, så får du en fantastisk oplevelse og den vildeste lobsterroll.
Stenbiderrognen kan enten serveres på almindelige blinis, som du køber eller laver fra bunden. Hjemmelavede blinis bliver klart bedre, og det er faktisk slet ikke så svært – opskriften guider dig hele vejen. Du kan også lave en version, hvor du laver rösti i stedet for.
Opskrift på lobsterroll med stenbiderrogn den perfekte snack
Den ultimative hotdog må være med en lækker hummersalat og stenbiderrogn ikke? Her får du opskriften, som er perfekt, hvis du rigtig skal hygge.
Ingredienser
Hummer
- ½ stk. hummer
- Salt
Hummersalat
- 2 stk. brioche pølsebrød
- ½ dl. Hellmanns mayonnaise eller hjemmelavet
- ½ dl. creme fraiche 18%
- 1 stk. avocado
- Saften af 1 stk. lime
- 1 lille rødløg
- 1 lille bundt koriander
- 50 gram stenbiderrogn
Sådan gør du
Hummer
-
Hvis hummeren er levende, så gør du følgende;
-
Varm en stor gryde op med saltet vand og det skal koge max – altså buldre.
-
Læg låget på.
-
Sig nu farvel til hummeren – du skal ikke navngive den, som Homer gør i Simpsons, det duer ikke 😉
-
Læg den på et skærebræt. Find en stor skarp kniv.
-
Ved dens hoved er der er et “kryds”. Sæt kniven der.
-
Pres til – hårdt og hurtigt og træk kniven ud gennem dens hoved.
-
Herefter lægger du den lynhurtigt i det kogende vand.
-
Det hele er overstået på få sekunder, og det er en human måde at slå den ihjel på.
-
Nu skal den koge i 5 min.
-
Imens fylder du en stor skål med iskoldt vand og isterninger.
-
Når den har kogt, så lægger du den deri.
-
Lad den køle af i 5 min.
-
Nu kan du fjerne halen, skære den op og tage kød ud.
-
Fjern tarmstrengen.
-
Med skæftet på en tung kniv kan du smadre kløerne og tage kødet ud.
Hummesalat
-
Skær hummerkødet ud i mindre stykker.
-
Rør mayo og creme fraiche sammen med limesaft og smag til med salt og peber.
-
Snit rødløget meget fint og hak avocadoen. Vend det i dressingen med hummerkødet.
Lobsterrolls
-
Rist brødet let eller varm det i ovnen – pas på det ikke bliver brændt.
-
Skær det op og tilsæt et par gode skefulde hummersalat.
-
Hak koriander.
-
Smag stenbiderrognen til med salt, peber og sukker (medmindre den er tilsmagt).
-
Tilsæt et par gode skefulde på hver.
-
Pynt med koriander.
Til en lækkerbisken som denne, så hører der sig gerne et godt glas hvidvin til. I denne artikel er der nogle glimrende bud på hvidvin, fra bl.a. Østrig, Spanien og Italien.
Hvis du vil lave en luksus udgave af disse lobsterrolls, så kan du erstatte stenbiderrogn med caviar, og inden du nu tænker “nej, det er for dyrt”, så er det faktisk ikke så slemt. Det handler bare om at vælge de “rigtige” og lige præcis her, så passer typen “Baerii” rigtig godt. Du kan læse alt om ægte caviar i guiden artiklen “Guide til caviar/kaviar – Det sorte guld”.