Gå til opskrift

Vi kommer til nytåret lige straks og det betyder for mange, at det bruges lidt flere penge på luksus. Det kan fx være en god flaske champagne, østers eller ægte Caviar. Jeg har for nylig skrevet “Den store caviar guide“, hvor jeg fortæller om ægte Caviar, støren og alt du bør vide omkring dette fascinerede og luksuriøse emne. Hvis du vælger at investere i ægte Caviar, så vil jeg anbefale at lave blinis selv. Det er slet ikke så svært som det måske lyder – hvis du følger opskriften her, så får du 20-25 gode blinis….

Du kan naturligvis også bruge disse blinis til alt mulig andet. Det kan være en fræk lille hapser med creme fraiche, rejser og dild eller evt. stenbiderrogn. Det er dog ikke i sæson nu, så hvis du for fat i det er det fra frost og smagen forsvinder ret meget. Jeg vil råde dig til at kigge på ægte Cavair. Mange tror, at det koster flere 1000 kr., hvilket det også sagtens kan, men du kan faktisk også få en god oplevelse for omkring 300 kr. Vælger du fx en “Baerii” til 285 kr. for 30 gram, så er der rigeligt til to personer.

Læs også: Guide til caviar/kaviar – “Det sorte guld”…

Opskrift på hjemmelavet blinis - så nemt er det faktisk...
Caviar og Champagne…

Laver du så nogle hjemmelavede lækre blinis til, så har du altså en luksus starter når Hendes Majestæt går på DR1 kl. 18.00. Du kan i øvrigt se et godt udvalg hos “Stokkebye” hvor prisen er fornuftig, støren er bæredygtig og kvaliteten høj. Hvis du mener 30 gram er i overkanten, så kan jeg anbefale Kalu, som har 10 grams fra deres “Selection Caviar“, som også er yderst delikat.

Opskrift på hjemmelavet blinis - så nemt er det faktisk...
Server dem på is – det holder dem friske og ser godt ud…
Opskrift på hjemmelavet blinis - så nemt er det faktisk...

Opskrift på hjemmelavet blinis – så nemt er det faktisk…

Ret: Forret, Snack
Køkken: Rusisk
Keyword: Ægte Caviar, Blinis, Caviar, Hjemmelavet blinis
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 20 stk.
Forfatter: Familiefaren

Ægte Caviar kræver hjemmelavede blinis, som faktisk ikke er så svært. Her får du en rigtig luksus opskrift med 20-25 blinis, som kan bruges til Caviar.

Udskriv

Ingredienser

  • 10 g gær
  • 30 gram smeltet smør + 50 gram smør til stegning
  • 2 dl letmælk
  • 1 spsk. creme fraiche 38%
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk sukker
  • 50 g boghvedemel
  • 50 g hvedemel
  • 1 stort æg

Sådan gør du

  1. Opvarm mælk og creme fraiche til knap 37 grader. Hvis du har en Thermomix så brug endelig den.
  2. Tilsæt gør og sukker.
  3. Vent med salt, det hindrer gæren i at vokse. Rør det nu sammen i 5 min.
  4. Tilsæt mel, honning, smeltet smør og æggeblommen.
  5. Lad nu dejen hæve i 30-60 min hvor den står lunt.
  6. 5 min inden dejen er klar, pisker du hviderne helt stive.
  7. Varm nu en pande op til middelhøj varme og tilsæt.
  8. Tilsæt smør og lad det bruse af.
  9. Brug nu en måleske, jeg bruge en ske, som svarer til 2 tsk.
  10. Hvis du bruger lignende eller det du har, så bliver de ens.
  11. Steg dem i ca. 90 sekunder på hver side, du kan se, at de skal vendes når det bobler i dejen.
Opskrift på hjemmelavet blinis - så nemt er det faktisk...
10 grams Caviar fra Kalu…

Håber det har givet inspiration til nogle lækre blinis til nytår…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift