Denne artikel indeholder reklamelinks

Gå til opskrift

Lige nu er det sæson for stenbiderrogn, så det er med at være hurtig, hvis du vil nyde noget af nordens kaviar. Jeg har lavet en lang række opskrifter med stenbiderrogn, som jeg har linket til i artiklen. Denne er anrettet på en sprød rösti, så du får et knasende element med, som sammen med de delikate rogn og den fede creme fraiche giver en perfekt lille hapser!

Der findes mange opskrifter med rösti, hvor der både bruges æg, rasp og mel, men det kan faktisk også laves ret enkelt, hvor der kun bruges kartofler. Det eneste, det kræver, er lidt mere tid, hvor de revne kartofler skal dræne. Du kan finde stenbiderrogn og andet fisk hos Kystfisken, hvor disse også er fra.

Læs også: “Forårsfastelavnsboller” med stenbiderrogn og creme fraiche

Opskrift på rösti med stenbiderrogn, rødløg og creme fraiche
Det røde guld…
Opskrift på rösti med stenbiderrogn, rødløg og creme fraiche

Opskrift på rösti med stenbiderrogn, rødløg og creme fraiche

Ret: Snack
Køkken: dansk
Keyword: Stenbider, Stenbiderrogn
Forb. tid: 35 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 stk.
Forfatter: Familiefaren

Opskrift på de sprødeste rösti med stenbiderrogn, rødløg, dild og en god fed creme fraiche – en lækker og nem snack at lave til hygge eller gæster.

Udskriv

Ingredienser

RÖSTI

  • 1 stk. bagekartoffel
  • 2 spsk. neutral olie
  • Salt

Stenbiderrogn

  • 75 gram stenbiderrogn
  • 4 spsk. creme fraiche
  • 1 stk. lille rødløg
  • 1 lille buket dild
  • Sukker salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

RÖSTI

  1. Riv kartoflen på et rivejern.

  2. Tilsæt salt og fordel det i kartoffelmassen.
  3. Læg den revne kartoffel i en si med en skål under.

  4. Lad det trække i 30 min.

  5. Form det nu til små “bøffer” på 4 cm i diameter.

  6. Varm en pande op med olien til middelsvag varme.
  7. Steg dem nu på begge sider i ca. 10 min.

  8. Lad dem køle af i ca. 10 min. så creme fraichen ikke smelter.

Stenbiderrogn

  1. Smag rognen til med salt, sukker og lidt friskkværnet peber.
  2. Det er en "smagssag" med mængderne, så start med lidt og lad det trække kort.

  3. Hak rødløget meget fint.
  4. Når der skal anrettes: start med en spsk. creme fraiche, så en spsk. rogn, en tsk. rødløg og lidt dild.
  5. Herefter er de klar til servering.
Opskrift på rösti med stenbiderrogn, rødløg og creme fraiche
Et sprødt glas hvidvin til er næsten et must…

Vinen er fra Stokkebye og er opkaldt efter familiens datter “Liva”. Den er lavet på 100 % økologisk dyrket Solaris, så mere dansk bliver det næsten ikke. Tænker den er et godt match til “nordens kaviar”, som nogle så smukt vælger at kalde stenbiderrogn.

Læs også: Opskrift på pizza med stenbiderrogn, rødløg og creme fraiche

Opskrift på rösti med stenbiderrogn, rødløg og creme fraiche
En “lille” hapser…

Håber det giver inspiration til en lille lækker snack – der findes masser af andre opskrifter med stenbiderrogn på bloggen.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift