Gå til opskrift

De danske æbler er helt fantastiske og skønne lige for tiden. I mit sommerhus på Sjællands Odde er der både æble- og pæretræer, som kaster masser af lækkerier af sig. Nu er det nok primært det råvildt, som løber omkring i haven, der spiser dem, men til tider så plukker jeg lidt og bruger det i en dessert, som fx denne pære- og æbletrifli, som du får opskriften på her…

Denne dessert er både sprød, sød, cremet og syrlig – den har faktisk det hele. Den fungerer bedst, hvis æblerne er lidt syrlige, da det giver et godt modspil til flødeskummet.

Pære- og æbletrifli med makroner og flødeskum
Æbler fra haven…
Pære- og æbletrifli med makroner og flødeskum

Pære- og æbletrifli med makroner og flødeskum

Ret: Dessert
Køkken: dansk
Keyword: Æbletrifli, Pære -og æbletrifli, Trifli
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren
Udskriv

Ingredienser

 • 2 stk. æbler
 • 2 stk. pærer
 • 2 håndfulde knuste markroner
 • 2 spsk. vand
 • 50 gram sukker
 • 1 stang vanilje
 • 1 stk. stjerneanis
 • 1 dl flødeskum

Sådan gør du

 1. Rengør æblerne og pærerne og skær dem i mindre stykker.

 2. Læg dem i en gryde med vand, sukker, kornene fra vaniljestangen og stjerneanis.

 3. Bring det langsomt i kog.
 4. Lad det småsimre i 20 min. eller til frugterne er udkogte.
 5. Rør det sammen og smag det evt. til med mere sukker.
 6. Sæt det på køl i 30 min.
 7. Når det er kølet af, pisker du flødeskummet.

 8. Find to glas i passende størrelse, mine var på ca. 2 dl.
 9. Start med lidt makroner i bunden.
 10. Tilsæt så frugtmassen og flødeskum.
 11. Fortsæt indtil glasset er fyldt, slut af med flødeskum.

 12. Server straks.
Pære- og æbletrifli med makroner og flødeskum
Efter ca. 25 min…

Hvis du laver desserten fx om eftermiddagen, så kan den nå at køle ned og være klar som dessert efter maden eller evt. til en god aftenkaffe med en lille dram til.

Pære- og æbletrifli med makroner og flødeskum
Aften dessert for to…

Hvad kan du drikke til pære- æbletrifli?

Jeg satte en dram fra Nordisk Brænderi til, som er kun er tilgængelig, hvis du er medlem af deres “Klan”, hvor jeg har fået den fra. Det er en “Apple Brandy”, hvor der er brugt danske æbler til at lave en lækker brændevin, som er lagret på gamle cognacfade i 8 år. Det giver naturligvis masser af duft af modne sødmefulde æbler, “kernehus” og kandis. I munden er den afdæmpet på trods af sine næsten 44 % ABV og har en lækker smag af æble og karamel. Jeg har delt den på Whiskytossen, hvor du kan læse mere om den.

Pære- og æbletrifli med makroner og flødeskum
Så er der efterårsdessert….

Håber det giver inspiration til en nem og lækker efterårsdessert…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift