Omelet er nemt og lækkert at lave og kan laves både i ovn og på panden. Den kan både laves sund eller rigtig snasket, hvis man er i det humør. Det er én af de retter, som jeg laver oftest, både når jeg er i København i lejligheden, og når jeg er sammen med pigerne i Aalborg. Jeg har efterhånden luret tricket til at lave den perfekte omelet, og det vil jeg gerne dele med dig i denne opskrift, hvor jeg laver den med fetaost, friske urter fra haven, tomat og en skøn Prosciutto di Parma – håber du synes om den…
Det første gange, hvor jeg lavede omelet, så var jeg for utålmodig, og panden var for varm, så bliver den branket i bunden og flydende i overfladen, det duer ikke. Det kræver tålmodighed – du kan se alle tricks længere nede i opskriften.
Tips til den perfekte omelet
- Brug olie eller en kombination af smør og olie til stegning, så er du sikker på din omelet slipper.
- Brug en god non-stick pande, du kan se nogle gode bud i denne pandetest.
- Vær tålmodig med omeletten, det tager omkring 10-15 min., når du bruger 6-8 æg.
Opskrift på den perfekte omelet med parmaskinke og feta
Omelet er noget af det nemmeste at lave og kan med lidt tips blive en lækker frokost eller aftensmad – i opskriften er der tip til at lave den perfekte omelet.
Ingredienser
- 8 stk. økologiske æg
- 1 spsk. olivenolie
- 1 pakke fetaost
- 8 stk. cherrytomater
- 1 håndfuld blandet friske krydderurter – fx purløg persille, dild, løvstikke
- ½ pakke Prosciutto di Parma
- 1 lille håndfuld parmesanost
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
-
Pisk æggene grundigt sammen med en gaffel.
-
Tilsæt salt.
-
Rist parmaskinken på en tør pande så den bliver sprød.
-
Sæt det til side.
-
Skær cherrytomaterne i kvarte
-
Varm en pande op til middelsvag varme med olivenolie.
-
Tilsæt æggemassen.
-
Tilsæt cherrytomat, smuldr fetaost og tilsæt halvdelen af krydderurterne.
-
Lad den nu stege i ca. 10-12 minutter.
-
Når det begynder at boble svagt i siderne, er den tæt på at være færdig.
-
Tjek om du kan ryste panden, så omeletten føles fast, hvis du kan det, er den klar.
-
Nu kan du vælge, om du vil lukke den eller servere den åben.
-
Hvis du vil servere den åben, så tilsætter du friskkværnet peber, resten af urterne og parmaskinken.
-
Hvis du vil have den lukket, så hælder du panden lidt og med en paletkniv af silikone, vipper du den sammen.
-
Tilsæt nu friskkværnet peber, resten af urterne og parmaskinken.
-
Server med godt rugbrød til.
1 Comment
Pingback: Bruschetta på surdejsbrød med parmaskinke og bagte hvidløg