Fisk Hovedret Pizza Stenbiderrogn

Opskrift på pizza med stenbiderrogn, rødløg og creme fraiche…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Lige nu er der højsæson for stenbiderrogn, og det er den absolut skønneste tid, for så er det nemlig forår. Jeg har lavet en nem og lækker opskrift på pizza med stenbiderrogn, rødløg, creme fraiche og karse. Det er næsten verdens nemmeste opskrift at lave, og snyder du med en færdig dej, så kan det laves på 15 min – god fornøjelse!

Jeg lavede denne pizza fornylig i sommerhuset. Jeg har inspiration fra TV2 som lavede en pizza med kartoffel og stenbiderrogn, denne ligner den lidt. Du kan både bruge mascarpone og creme fraiche som bund, det betyder ikke så meget for det færdige resultat.

Opskrift på pizza med stenbiderrogn, rødløg og creme fraiche...

Læs også: Breakfast pizza og Bloody Mary

Opskrift på pizza med stenbiderrogn, rødløg og creme fraiche...

Opskrift på pizza med stenbiderrogn, rødløg og creme fraiche

Ret: Hovedret
Køkken: dansk
Keyword: Hjemmelavet pizza, Pizza, Pizza på Grill, Stenbiderrogn
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 2 personer

Jeg har lavet en nem og lækker opskrift på pizza med stenbiderrogn, rødløg, creme fraiche og karse, den er perfekt til foråret og påske som en alternativ ret.

Udskriv

Ingredienser

Stenbiderrogn

  • 75 gram stenbiderrogn
  • 1 spsk. rødløg
  • 150 gram cremefraiche 18 %
  • 1 bakke karse

Pizzadej

  • Enten snyder du eller også følger du linket i opskriften.

Sådan gør du

Stenbiderrogn

  1. Hvis du har en grill og bagesten så varmer du den op til højeste mulige temperatur, min var 350 grader.
  2. Smag stenbiderrognen til med salt, peber og sukker.
  3. Skær rødløg i helt tynde skiver.
  4. Rul dejen ud og lave den så rund som muligt.
  5. Start med 2-3 spsk. creme fraiche i bunden.
  6. Fordel så rødløg og slut af med nogle gode klatter ekstra cremefraiche rundt omkring.
  7. Læg pizzaen i ovnen og bag den ca. 4-5 minutter – hold øje med bunden, den bliver lynhurtig færdig.
  8. Når den er færdig fordeler du stenbiderrogn og karse over den.
  9. Slut evt. af med et drys salt og peber.

Håber du synes om det – det er virkelig nemt og lækkert. Hvis du gerne vil lave dejen selv, så er der her en opskrift på “Koldhævet pizzadej“, som er rigtig god. Hvis du er i tidsnød, så er der også opskrift på “Varmhævet pizzadej”, så burde du være dækket ind.

Opskrift på pizza med stenbiderrogn, rødløg og creme fraiche...
Det går stærkt ved 350 grader – efter 3 min er den allerede hævet flot op…
Opskrift på pizza med stenbiderrogn, rødløg og creme fraiche...

Læs også: Opskrift på den perfekte pizza på grillen – så nemt er det!

Opskrift på pizza med stenbiderrogn, rødløg og creme fraiche...
Foråret var fremme i denne weekenden og det var et perfekt match til “Coco” fra Stokkebye…

Jeg smagte for nylig alle de vine, som Stokkebye har. Denne er deres “top”, som er på Pinot Noir, en flot vin med masser af mineralitet, duft af sarte friske jordbær og tydelige noter af modne frugter – melon, fersken og sødmefulde æbler. Den passer absolut glimrende til en pizza som denne, alternativt så kan du smide en rødvin til, men sørg for den er i den lette afdeling.

Læs også: Er vin fra Danmark det nye sort?

Opskrift på pizza med stenbiderrogn, rødløg og creme fraiche...

Håber det giver lidt inspiration til en lækker forårsret eller måske en ret til påsken, hvis det skal være lidt utraditionelt….

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift