Denne artikel indeholder reklamelinks
Vi er i en lige uge, hvilket betyder, at jeg har børn – men lige præcis idag, er jeg faktisk alene – så der står sild og gin på programmet. Denne opskrift er dedikeret til min gamle Far, som elskede marinerede sild utrolig højt og spiste det hver evig eneste dag. Selv var jeg ret sent til at få øjnene op for denne fantastisk spise – heldigvis tager jeg revance i dag!
Jeg har altid haft et ønske om at kunne lide sild, helt fra jeg var barn. Jeg synes der var noget “voksent” over det, at spise sild, med rå løg, karrysalat og æg. Jeg havde dog ikke modet til at prøve. Sagen var nemlig den, at jeg var en kende kræsen som barn, og derfor gik der mange år før jeg fik smagt. Denne opskrift med sild er lidt dristig – men den holder virkelig – for enebær, sild, citrus og denne gin er match made in heaven!
Find laks og alt i fisk hos Kystfisken.

Grunden til, at netop denne gin fra SiWu er valgt er netop, at den er klassisk og er lavet på få botanicals – rosmain, enebær og citron er ret fremtræende, så de matcher bestemt denne ret.

Opskrift på sild med friske krydderurter og Gin!
Her får du en skøn opskrift, som er et godt alterantiv til julemaden eller som en lækker sommersild. Den er med friske enebær, citron, rosmain og gin!
Ingredienser
- 2 hvide silde fileter – drop ”Skipper Sild” her – gå efter de bedste du kan finde
- 2 skiver rugbrød – gerne fra bageren eller hjemmebagt
- ½ citron skallen
- ½ fint snittet rødløg
- 10 knuste enebær
- En lille kvist rosmarin
- 4 cl SiWu Gin eller en anden ren spiritus du holder af
Sådan gør du
-
Smør de to stykker rugbrød med smør.
-
Dup silden tør med køkkenrullen
-
Skær den i mindre stykker
-
Hak enebærene grundet eller kom dem i en kværn – det er vigtigt de er ret knust.
-
Hak rosmarinen groft.
-
Anret så rugbrød med sild, løg, knust enebær, fint hakket rosmarin og rev citronskal over.
-
Tilsæt 1-2 cl SiWu Gin over sildemaden.
-
Hvis du som mig har adgang til en urtehave med lidt af det hele, så kan du sagtens tilføje purløgsblomster.
-
Server 2 cl ren SiWu dertil.

Find laks og alt i fisk hos Kystfisken.
Historien om mit første møde med sild
Vi skruer lige tiden 10 år tilbage til den årlige julefrokost på mit arbejde. Det er samme sted som jeg er i dag, hvor jeg arbejder med IT og er leder for en række fantastisk medarbejdere. Jeg var ny på kontoret og havde knoklet igennem hele dagen, og faktisk ikke nået at få noget som helst at spise. Da vi så kom til bords, blev der sendt rugbrød og sild rundt. ”For pokker tænkte jeg” – men jeg var skrupsulten og begyndte faktisk at få det lidt dårligt, så jeg langede til fadet og tænkte, at nu var det på tide at prøve. Kort efter blev der så stillet en snaps foran mig og min kollega sagde ”så er der snaps” – vedkommende havde tydeligvis fået et par stykker. ”Den slipper jeg ikke uden om tænkte jeg” så lynhurtigt fik jeg lavet en sildemad og tog et par hurtige mundfulde. ”Skål” sagde min kollega igen og så meget insisterende ud. Jeg havde næsten ikke nået at smage på maden før snapsen blev skyllet ned.
Pludselig gav det hele mening for mig – den fede salte sild, de skarpe løg og den sødmefulde og krydrede karrysalat sammen med en snaps, som med ét rensede det hele igennem, var helt perfekt.
Nu forstod jeg pludselig meningen med sild og snaps og en ny rejse startede for mig.

Denne ret fungerer både som en lækker sommerret, hvor du vil have en sild og et lille skarp til. Mit forslag er, at du erstatter en snaps, som ellers er ganske fint og bestemt traditionelt med en neat gin. Den fungerer også til jul hvor du undlader den fede karrysalat og i stedet anretter denne og serverer for gæsterne. Jeg lover dig, at du vil blive populær!
Skål i sild og gin!
