Svinerillette er vildt lækkert, og hvis du ikke orker at lave det selv, så findes der absolut glimrende købeprodukter, som du sagtens kan bruge. Jeg har ofte brugt det fra et glas eller en dåse, og det smager stort set lige så godt, som det jeg selv laver. Det betyder dog ikke, at du skal snydes for en god opskrift på svinerillette.
Denne snack er utrolig nem at lave, og det gælder, både om du snyder eller laver den fra bunden. Den laver nemlig mere eller mindre sig selv, det er blot ventetid.
Læs også: Nytår: Snack til champagne – ceviche af kulmule med mango og chili
Nytår: Snack til champagne – Svinerillette på ristet rugbrød
Svinerillette er er utrolig nem at lave, og det gælder, både om du snyder eller laver den fra bunden. Dens fede smag står perfekt til et godt glas bobler.
Ingredienser
- 400 gram flæskesteg eller ribbensteg
- ½ liter andefedt
- 3 stk. laurbærblade
- 1 kvist timian
- 10 stk. peberkorn
- 10 stk. korianderbær
- 1 tsk citronsaft
- Salt
Sådan gør du
-
Skær kødet ud i mindre stykker.
-
Læg det i en gryde og tilsæt andefedt.
-
Læg peberkorn, laurbær, korianderbær, timian i en tepose.
-
Læg det ved.
-
Varm det langsomt op til fedtet er smeltet.
-
Nu skal det stå ved ca. 85 grader i 2 timer.
-
Det må endelig ikke koge, så friterer du det.
-
Det skal give et lille ”blop” engang imellem.
-
Det kan også tilberedes i ovnen ved 115 grader i ca. 3 timer.
-
Når det er færdigt, så skal kødet kunne trækkes fra hinanden.
-
Fjern teposen og si fedtet fra – det kan sagtens gemmes til en anden omgang.
-
Pluk kødet med to gafler og tilsæt 2 spsk. andefedt, citronsaft og rør det godt sammen.
-
Smag til med salt og sæt det på køl, hvor det sagtens kan holde sig i flere uger.
-
Til vores snacks rister du rugbrødet og skærer det ud i mindre stykker.
-
Tilsæt en lille skefuld rillette og en skive tyndtskåret drueagurk.
-
Tilsæt evt. lidt flagesalt.
-
Server med et godt glas bobler til.
Hvad drikker man til svinerillette?
Da denne ret er temmelig fed, så det gør bestemt ikke noget, at boblerne har noget modspil, men de må også gerne have lidt sødme, da det samler retten. Denne har Martin fra Jonassen Wine valgt, og det er faktisk ikke en Champagne, den kommer nemlig fra Tjekkiets største producent af mousserende vine. Jeg har smagt den før og var ret imponeret over den, det er nemlig bobler af høj kvalitet. Bohemia Sekt er lavet på Pinot Blanc og Riesling, så der er ikke tale om en traditionel sammensætning af druer, hvis vi sammenligner med Champagne. Det giver vinen lidt mere sødme i forhold til, at det er en ”Brut”.
I næsen har den noter af brioche, fløde, toast og æble, fersken og tropiske frugter, dog er det ikke sådan, at den vælter dig bagover af sødmen, for så ville den ikke fungere til denne ret. Det er nemlig også mineralitet og syre, som går igen i smagen, som er cremet og let sødmefuld. Prisen på denne flaske kan komme helt ned på 200 kr., hvis du køber 24 stk., og det er sgu en yderst fair pris.
Håber det giver inspiration til en lille nytårssnack…
1 Comment
Pingback: Sådan sammensætter du den perfekte nytårsmenu