Gå til opskrift

Lige straks er det nytår, og så er det rart med nogle nemme og hurtige snacks, så aftenen ikke bliver alt for stressende. Jeg har samlet tre forskellige, som kan laves på kort tid. Dog vil jeg gerne erkende, at den ene kun er mulig at lave så hurtigt, hvis du snyder – det er svinerilletten. Men ceviche og ”laksedutti” tager ca. 25-30 min at lave. Dette er ceviche, som jeg synes fungerer rigtig godt som en frisk snack

Ceviche er en tilberedningsform, som stammer fra Peru, hvor man marinerer fisk, som kan være hvidfisk af forskellige typer, men også fx blæksprutte i citrus. Det har den effekt, at syren arbejder med fisken, så den tilberedes, imens den ligger i syren. Allerede efter få minutter vil du opleve, at fisken skifter farve og går fra at være blank og glasagtig til at se ”kogt” ud.

Nytår: Snack til champagne - ceviche af kulmule med mango og chili
En lille let forret til nytårsaften…
Nytår: Snack til champagne - ceviche af kulmule med mango og chili

Nytår: Snack til champagne – ceviche af kulmule med mango og chili

Ret: Forret
Køkken: Sydamerika
Keyword: Ceviche, Kulmule
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Familiefaren

Ceviche er en tilberedningsform, hvor du marinerer fisk i citrusfrugter, det giver en frisk og lækker fisk som er perfekt som snack til fx nytårsaften.

Udskriv

Ingredienser

  • 300 gram kulmule
  • ½ stk. mango
  • ½ stk. chili uden stok og kerner
  • 1 lille skalotteløg
  • 1 lille bundt koriander
  • 2 stk. lime
  • 1 stk. citron
  • 2 spsk. god jomfruolivenolie

Sådan gør du

  1. Rul citrusfrugterne mod et skærebræt, så er de meget nemmere at presse. og pres dem begge.

  2. Fjern skindet fra kulmulen.
  3. Skær den ud i tynde strimler
  4. Riv skallen af den ene lime, hak chili fint, skær løget i helt tynde skriver og fordel det over fisken.
  5. Pres nu al limesaften over fisken og tilsæt olien.

  6. Sæt det nu på køl i ca. 25 min. Du kan se fisken allerede efter kort tid begynder at skifte farve.
  7. Hak koriander groft og fordel den over fisken.
  8. Tilsæt evt. ekstra olivenolie og smag til med salt og peber.

Nytår: Snack til champagne - ceviche af kulmule med mango og chili
Fremragende bobler fra Jonassen Wine

Hvis det er til nytår, så kan det anrettes, som jeg har gjort i et langt fad. Du kan også vælge at anrette i nogle mindre skåle til hver deltager, det er også mere Corona-venligt. Jeg har beregnet ca. 75 gram fisk pr. person, fordi det er en snack og ikke en forret. Hvis du vil lave den som en reel forret, så kan du blot tilføje mere fisk, hvor du øger til ca. 100-150 gram fisk og naturligvis også øger resten af ingredienserne.

Læs også: Nytår: Snack til champagne – Svinerillette på ristet rugbrød

Nytår: Snack til champagne - ceviche af kulmule med mango og chili
Masser af citrus og du kan med fordel sætte de små i huset til at hjælpe – Hos mig giver Smilla giver gladeligt en hånd med…

Hvad drikker man til ceviche?

Sammen med Martin fra Jonassen Wine har vi fundet nogle bobler, som passer til de snacks, som jeg har lavet op til nytår. Lige netop til nytår, så synes jeg, Champagne er et godt udgangspunkt – nuvel, du kan også drikke alt muligt andet, men lige præcis denne dag, så er Champagne nu meget passende. Jeg bad om en flaske, som har både fad og dybde.

Nytår: Snack til champagne - ceviche af kulmule med mango og chili
Ceviche med en lækker flaske Premier Cru Champagne til…

Denne Larnaudie-Hirault Premier Cru er fra en lille landsby syd for Remis. Den er fra et familiehus, som går op i bæredygtighed og økologi. Larnaudie-Hirault er lavet på det helt traditionelle blend med 1/3 Chardonnay, 1/3 Pinot Noir og 1/3 Meunier, som skaber en flot balance. Den har fået fad, hvilket giver den flotte noter af toast og en cremet næse, under fedmen ligger der også en del syre og mineralitet, så den fremstår frisk, men med dybde. I næsen har den også abrikos, fersken og citrus. Faktisk er det præcis sådan her, at jeg elsker at få bobler serveret. Den er utrolig lækker og netop til denne ret, som er meget fersk kun brudt af sødmen fra mangoen, chilien og korianderne, er det rart med et glas, som også har dybde og ikke er alt for mineralsk.

Håber det giver inspiration til både en nytårssnacks og bobler til nytårsaften

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift