Gå til opskrift

En tilfældig dag i sidste uge skulle jeg lave hurtig og nem mad. Jeg ved godt det lyder lidt som en kliché men alt for ofte, så begynder jeg først på maden alt for sent. Pludselig slog det mig! Svensk Pølseret som min Far lavede det! Derefter var der ikke langt fra tanke til handling. I dette indlæg får du en lækker og nem opskrift på Svensk Pølseret – den er til dig Far!

Opskrift på Svensk Pølseret – Præcis som min Far lavede den!

Opskrift på Svensk Pølseret – Præcis som min Far lavede den!

Ret: Hovedret
Køkken: Svensk
Keyword: Svensk Pølseret
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 27 minutter
Forfatter: Familiefaren

Her finder du en lækker opskrift på svensk pølseret, præcis som min gamel Far lavede den. Det er hurtigt en enkelt at tilberede og så smager det himmelsk!

Udskriv

Ingredienser

 • 8 grillpølser med så høj procent af kød som muligt.
 • 600 gram kartofler
 • 5 løg
 • 3 fed hvidløg
 • 150 gram tomatpuré
 • 1 spsk røget paprika
 • 2 spsk æblecider eddike
 • 1 lille bundt purløg
 • 150 gram creme fraiche eller 1 5 dl fløde
 • Olie til stegning
 • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

 1. Skær kartoflerne i mundrette bider og kog dem i 12 min i let saltet vand.
 2. Imens skærer du pølserne ud og lægger til side.
 3. Skær nu løgene helt fint og hak hvidløget.
 4. Varm en gryde op med to spsk. olie.
 5. Svits løgene og tilsæt pølserne.
 6. Lad dem gerne få noget tid så pølserne får lidt stegeskorpe og løgene karamelliserer lidt. Det tager omkring 10-12 min ved middelhøj varme og skal ske under omrøring.
 7. Hvis du er tidspres, så giver dem du bare 2-3 minutter.
 8. Lav plads i midten af gryden og tilsæt tomatpuré så det bliver brændt godt af.
 9. Rør det nu godt sammen og tilsæt paprika.
 10. Lad kartoflerne dræne og tilsæt dem.
 11. Nu kan retten sådan set godt hvile og vente lidt.
 12. Hvis du er presset med tid, så tilsætter du creme fraiche og lader det koge igennem et par minutter.
 13. Smag til sidst til med æblecidereddike, salt og peber.
 14. Hak purløg over og server straks.

Jeg er opvokset i et hjem, hvor både min Far og Mor kunne lavede mad. Min Far, som desværre er død for en del år siden, lavede meget mad ala den gamle skole. Han var skibskok og elskede dansk mad. Derfor stod den ofte på frikadeller med brun pandesovs, flæskesteg, spaghetti bolognese og fx Svensk Pølseret. Min Mor derimod var hjemkundskabslære og tænkte lidt mere over kalorieindtag og ville gerne variere maden lidt mere. Så hendes bidrag var mere retter med fisk, lækre salater og så hentede hun inspiration fra vores mange rejser til maden. Man kan rolig sige, at jeg havde en madmæssig fantastisk barndom.

Opskrift på Svensk Pølseret – Præcis som min Far lavede den!
Grill pølser fungere helt fint…

Min Far lavede det ikke med creme fraiche, han brugte fløde, så det er ikke helt den samme opskrift. Jeg kan godt lide den syre der kommer med, synes det skaber balance og sammen med eddiken passer det ret godt.

Opskrift på Svensk Pølseret – Præcis som min Far lavede den!
En smuk ret bliver det nok aldrig – men for pokker det smager godt…

Jeg må give min kære Mor ret – det er ikke verdens sundeste ret, kartofler, pølser og creme fraiche! Det er en tung ret, men for pokker det smager godt. Håber det har givet inspiration.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

3 Comments

 1. Jette Sauerberg Reply

  Du kan gøre retten endnu hurtigere og nemmere ved bare at smide kartoffeltern på panden og råstege dem. Derefter følges din opskrift, men jeg laver den nu også ned fløde 🙂

   • Jette Sauerberg Reply

    Jeg starter med kartofler og lader dem stege indtil de er halvfærdige. De skal jo have noget længere tid for at blive møre end resten.

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift